1. 26.
    0
    leş gibi kokuyoruz muallakler içerken adam farketmiyor ama
    ···
  2. 27.
    0
    Sigarasız Bir Hayat…
    Sigara düşmanlığı ve sigara içme yasağının kapsama alanı tüm dünyada çığ gibi büyüdükçe benim de mutluluğum ve memnuniyetim katlanarak artmaya devam ediyor… Ne mutlu biz duman avcılarına, ne mutlu her yerde huzur içinde nefes alma özgürlüğünün tadını çıkarmak isteyen şanslı insanlara…

    Yakın geçmişte komşu Yunanistan’da da sigara yasakları genişletilmiş, kapalı yerlerden sonra insanların bir arada bulunacakları açık mekanlarda sigara içme yasağı uygulanmaya başlanmıştı… Bir mükemmel haber de Amerika Birleşik Devletleri’nin metropolü New York’tan geldi… Kapalı alanların dışında artık park ve plajlarda da New York tiryakilerine sigara içmek kesinlikle yasak…

    New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg bu kararı, pasif içicilerin içeride ve dışarıda sigaraya maruz kalmaya bağlı korkunç rahatsızlıklarını ortadan kaldırmak için aldıklarını belirtiyor…Yasağa uymayanları ise 250 dolar gibi dişe dokunur bir para cezası bekliyor…

    Dünyanın çeşitli merkezlerinden gelen bilimsel araştırma sonuçları Belediye Başkanı Bloomberg’in haklılığını ortaya koyar nitelikte… Kapalı mekanlarda sigara içme yasağını 2006 yılından beri uygulayan iskoçya, bu sayede, masum ve çaresiz kurbanlar olarak nitelendirilebilecek çocuklardaki ciddi astım krizlerini % 18 azaltmayı başardı…

    Glasgow Üniversitesi bilim insanları, 2000-2006 yılları arasında, yani sigara yasağından önce, 15 yaşının altındaki ortalam 7 çocuğun solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle hastahaneye gittiğini tesbit ederken, 2006 yılında uygulanmaya başlanan sigara yasağı sonrasında bu oranın yarı yarıya düştüğünü tesbit etmişler…

    Göstergeler dünya çapındaki sigara yasağı uygulamalarının geç kalınsa da son derece yararlı sonuçlar verdiğini isbat ediyor… Bizim ülkemizde ise var olan yasakları delme çabaları süre dursun, bütün karşı koymalara ve muhalefetlere rağmen yasakların uygulanması konusunda oldukça yol kat ettiğimizi söyleyebilirim…

    Örneğin Ankara Valiliği son verilere göre sigara yasağı ile ilgili yaptığı 50 bin 927 denetim sonucunda, 1 milyon 930 bin TL. para cezası keserek, bu yasağa uymayan işletmeleri cezalandırma yoluna gitmiş, 7 bin 642 iş yerine de uyarı da bulunmuş…

    Mutluluk verici bu gelişmeler sınırlı da kalsa, geleceğe dair dumansız bir dünyaya kavuşabilme umutlarımızi güçlendiriyor… Darısı diğer şehirlerimizdeki sigarasız ve özgür bir yaşam sürdürmeyi seçmiş elit tabirini sonuna kadar hak eden vatandaşlarımızın başına… Sevgi ve Saygılarımla… FIRAT ÖÇAL

    .
    Tümünü Göster
    ···
  3. 28.
    0
    @21 panpa valla çekmedi lan.
    ···
  4. 29.
    0
    @23 dıbınakoyim haklısında heryerde var o yazılar gibeecem kulağını
    ···
  5. 30.
    0
    @1 sıçarken sigara içmiceksem öyle hayatın a.k panpa
    ···
  6. 31.
    0
    @26 auhauahua bende çok severdim lan onu

    2 kere sıçtım içmedim ama değişen bişey yok *
    ···
  7. 32.
    0
    @28 helal panpa

    ne zaman bıraktın
    ···
  8. 33.
    0
    sigara içen herkesin amuha koyim
    ···
  9. 34.
    0
    @31 tavsiye ver hacım ilk günlerde ne yapmalı vs

    canım çekicek çünkü kesin onun farkındayım
    ···
  10. 35.
    0
    Sigarayı bırakmak için binlerce sebebiniz var!!

    ■Ağız kokusu yapar, diş ve diş eti hastalıklarına yol açar.
    ■Dilde, tat alma duyusunda bozulmalar olur.
    ■Beyin hücrelerinin ölümüne yol açar. Öğrenme bozuklukları, hafıza zayıflığı ve erken bunama görülür.
    ■Cildin yapısının bozulmasına neden olur. Leke ve kırışıklık oluşur. Selülitlere sebep olur.
    ■Burunda koku alma duyusu azalır.
    ■Sinüzit, farenjit, bademcik ve orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu hastalıklarına yol açar.
    ■Damar sertliğini hızlandırır. Beyin ve kalpte damar tıkanıklığına neden olur. Kalp krizi ve tansiyon yükselmesi görülür.
    ■Erkeklerde iktidarsızlığın başlıca sebeplerindendir. Ayrıca mesane kanserinin önemli nedenlerindendir.
    ■Akciğerlerde çeşitli hasarlara, astım ve kronik bronşit gibi hastalıklara neden olur. Bronşlarda ve akciğerlerde birçok çeşit kanserin oluşmasına neden olur.
    ■Gastrit, ülser ve reflü hastalığına sebep olur. Mide ve yemek borusu kanserine yol açar.
    ■Bütçenize yük olur, çevre kirliliğine yol açar, yangınların en önemli sebeplerindendir.
    ■Hamilelerde %10-15 ekgib kiloda doğuma ve bebek zeka ekgibliğiyle doğar.
    ■Çevrenizdekileri de bu zararları verirsiniz. Çocuğunuzun sigaraya başlama oranı daha fazladır

    Bu şekilde binlerce sebep sayılabilir..

    Peki Nasıl Bırakacaksınız?

    Sigarayı bırakmak için üretilmiş çok sayıda yöntem mevcut: hipnoz, akapunktur, yapışkanlar, sahte sigaralar, ilaçlar, vb.Yöntem çok ama sigarayı bıraktıran yöntem yok diyorsanız, öncelikle neden diğer yöntemlerin işe yaramadığını tespit etmelisiniz. Diğer yöntemlerin işe yaramamasının temel sebebi, sigarayı bırakmanın yolunun “sigara içmemek” olduğunu varsaymalarıdır. Diğer yöntemleri denediyseniz, öncelikle sizden sigara içmemenizi isterler. Halbuki zaten önemli olan da budur. Sigara içmeyen birey, zaten sigarayı bırakmıştır. Ama sorun, sigaradan uzak durabilmek ve iradenizi kontrol edebilmenizdir. Sigarayı bırakmak için girişeceğiniz bu savaşta Nicdur”un farkı burada ortaya çıkmaktadır. Nicdur hiç bir şekilde sizin sigara içmenize karışmaz. Dilediğiniz gibi sigara içebilirsiniz. Zaten amaç, sigarayı, iradenizle zıtlaşmadan bırakmaktır ve Nicdur bu yolda size yardımcı olacaktır.

    Günde 1 paket, ayda 30 paket, yılda 365 paket, ömür boyu ortalama 15 bin adet sigara içmek size ne kazandırır? Sağlıksız bir hayat, boşa giden para, sosyal ilişkilerin bozulması, yalnızlık, stres, vb. Peki neden bu bağımlılıktan kurtulmuyorsunuz? Çünkü bırakmak zor. Ama Nicdur, sigarayı bırakmayı çok kolaylaştırıyor ve gelecek hayatınızda sağlıklı yaşamanızı, paranızın boşa gitmemesini sağlıyor..
    Tümünü Göster
    ···
  11. 36.
    0
    Sigarayı bırakmak istiyorsunuz ama bir türlü bırakamıyorsunuz. işe sigara içmeyi azaltarak başlayabilirsiniz. isteyerek ve istemdışı olarak sigarayı azaltabilir ve tamamen bırakabilirsiniz.

    •Öncelikle sigarayı birer paket birer paket alın. Yedek paket veya kartonla sigara almayı bırakın.
    •Herzaman kullandığınız markayı değilde size tadı nispeten daha kötü gelen bir markayı alın. Bu işinizi kolaylaştıracaktır.
    •Sigara içmek istediğinizde bunu biraz geciktirin. Her sigarayı bir saat geciktirmeniz günlük içtiğiniz sigara sayısını düşürecektir.
    •Sigarayı bitmeden söndürün. Hatta yarım yarım için.
    •Sigara içmek için farklı bir oda kullanın. Hatta orada olmaktan memnun olmadığınız bir yerde sigara için.
    •Sigara paketini kolay ulaşabileceğiniz bir yere veya sürekli koyduğunz cebinize koymayın. Ters taraftaki cebinize, kullanmadığınız bir çekmeceye veya uzak bir yere koyun. Böylece her bilinçdışı sigara yakmak istediğinizde, farkına varırsınız.
    •Kül tablanızı sık boşaltmayın. Hergün ne kadar sigara içtiğinizi kül tablasından görün.
    •Alternatif şeyler kullanın, sigara içmek aklınıza geldiğinde su veya meyve suyu için, birşeyler yeyin.
    •Sigarayı azaltmak bırakmak demek değildir. Bu nedenle bırakmak için kendinize bir tarih belirleyin.
    ···
  12. 37.
    0
    (bkz: sigara içmiyorum ayda 150 liramı kim yiyo)
    ···
  13. 38.
    0
    @21 amk benim canım çekti. ağır binsin. ama tanrıdan sigaram var.
    ···
  14. 39.
    0
    @1 aklını başına topla aq
    ···
  15. 40.
    0
    @24 gibeyim seni o zman

    @37 panpa tanrı sigaramızı ekgib etmesin
    ···
  16. 41.
    0
    @39 ameno kanka
    ···
  17. 42.
    0
    @40 amk senin içimden güldüm bin
    ···