1. 1.
    0
    aslı budur. solid state disk değil, solid state "drive"dır. zaten disk denmez buna; keza alette disk denen birşey yoktur, hdd'lerden tamamiyle farklı bir çalışma konsepti vardır. türkçe'ye "katı hâl sürücüsü" gibi molozca bir şekilde çevrilmemesi gerekir zira aletin işlevselliğini anlatan en ufak bir kelime yok bu çeviride.

    bu donanımın özellikleri kısaca şunlardır dostlarım:

    -çok hızlılar, öyle böyle değil, hdd'lerden kat kat hızlı (hem okumada hem yazmada).
    -az güç harcarlar, full yükte iken bile.
    -fazla ses çıkarmazlar, çünkü hareket eden herhangi bir parçası yoktur.
    -hdd'lere oranla çok daha uzun ömürlüdürler.
    -defrag gibi işlemlere gerek yoktur, aksine defrag yapmak ssd'lerin ömrünü kısaltır.
    -şu an için en uygun konfigürasyon, örnek veriyorum: 120 gb'lik bir ssd alıp içine işletim sisteminizi, önemli programlarınızı ve oyunlarınızı kurarsınız ve bunları fişek hızında çalıştırırsınız; yanına 1 tb'lik hdd alıp bunu da 2'ye yahut 3'e (size kalmış) bölüp depo-arşiv amaçlı kullanırsınız.
    -henüz taze bir teknoloji oldukları için hdd'lere oranla; az kapasiteli ve pahalıdırlar. en yakın zamanda yaygınlaşmalarını ve fiyatlarının uygun olmalarını bekliyoruz efenim.
    -kapasite olarak 60, 64, 90, 120, 128, 240 ve 480 gb'lık çeşitleri mevcuttur.
    -son olarak bilindik üretici firmalar: kingston, sandisk, ocz, corsair ve intel'dir.

    buradan yola çıkarak bu aletleri kısaca; "sabit tümleşik sürücü" olarak çevirebiliriz. çünkü hdd gibi onlar da sabittir ama disk değil, tümleşik; yani entegre devrelerden oluşur.

    aklınıza kazıyınız bunu:

    sabit tümleşik sürücü (solid state drive)
    sabit tümleşik sürücü (solid state drive)
    sabit tümleşik sürücü (solid state drive)
    sabit tümleşik sürücü (solid state drive)
    sabit tümleşik sürücü (solid state drive)
    sabit tümleşik sürücü (solid state drive)
    sabit tümleşik sürücü (solid state drive)
    sabit tümleşik sürücü (solid state drive)
    sabit tümleşik sürücü (solid state drive)
    ···
  1. 2.
    0
    param olsun ilk bundan alıcam amk karıya kıza para yedireceğime bunlara para veririm daha iyi
    ···
  2. 3.
    0
    http://www.chip.com.tr/bl...-disk-ssd-nedir_3969.html
    ···
  3. 4.
    0
    remin harddisk haline getirilmisi de diyebiliriz. tek farki sudur, pc kapaninca remlerin enerjisi kesilir ve icindeki enerji de bosalir. ssd lerde ise, verileri korumak icin gereken enerji sakli tutulur. hizli olmasinin sebebi de, mekanik bi aksaminin olmamasi
    ···
  4. 5.
    0
    hilevel de var onu unutmayalım.
    ···
  5. 6.
    0
    Olağanüstü Okuma-Yazma ve Yükleme Performansı
    Bigboy SSD’nin performansı sıradan sabit disklere göre %150 daha fazladır. Örneğin, veri okuma hızı saniyede 57MB ve veri yazma hızı saniyede 32MB değerlerindedir, bu da sabit disklerin iki katından daha fazladır. Diğer bir deyişle SSD, 1.8 inçlik bir sabit diske göre bilgisayar açılma süresini yarıya indirmektedir. Depolama cihazı olan SSD, motor, disk ve okuyucu kafa gibi hareketli parçalar yoktur. Bu sayede HDDlerdeki çalışma süresi(spin-up time), arama süresi (seek time) ve yüksek hızda veri aktarımı sırasında yaşanan gecikme süreleri gibi değerleri ortadan kaldırmaktadır. SSD kullanıldığı cihazlar için dost bir cihazdır. Hareketli parçası olmaması gürültüsüz çalışmasını sağlar ve çok düşük düzeyde olan güç tüketimi ısınmasını önler.

    harika bişi lan
    ···
  6. 7.
    0
    ben bu olayı yeni mi öğreniyorum amk cahil kaldık diyecektim ki değerlenmemiş daha. henüz pahalı olduğu için yaygın değil. bundan ötesi uçan arabalar amk. 2 saniyede kapanıp 4 saniyede açılan bir windows düşünün? (win8 değil bir de) öyle müthiş bir icat işte. param olsun hemen alıcam. kaç para ulan bir ssd?

    edit: ne kadar huur çocuğu bir ülkede yaşadığımızın kanıtı aynı ürünün amazon'daki fiyatı 440 dolar=951 tl vatan'da 1444 lira. utanmaz huur çocukları.

    http://www.amazon.com/Sam...MZ-7TE500BW/dp/B00E3W19MO

    http://www.vatanbilgisaya...mb-_-yazma-520mb-ssd.html
    ···