1. 76.
    0
    @70 sen çok yanlış gelmişsin kardeşim. çok bahaneler gördüm , hatta bana çok saçma suçlamalar bile geldi ama senelerdir ilk defa "aslında zaman yoktur" diyecek kadar cahil birine rastladım. aslında bunu belirtmezdim ama hakkaten çok ilginç bir durum.
    ···
  2. 77.
    -1
    bir döndün,pir döndün dostum

    takip edin panpamızı.
    ···
  3. 78.
    +1 -1
    bence allah var ama çok utangaç cik iste olum ortaya amk
    ···
  4. 79.
    0
    @76 hoşbulduk kardeşim =)))))
    ···
  5. 80.
    0
    bunu bir ara okurum
    ···
  6. 81.
    0
    öncelikle yazının beni çok etkilediğini söyleyeyim. buraya daha uzun şeyler yazmak geliyor içimden ama üşeniyorum. ne kadar etkilendiğimi uzun paragraflar yazmasamda anlamanı diliyorum. farklı pencereler açtın. cahil bir ateistim. tüm yazını okudum, daha fazla yazın varsa kıyıda köşede özel mesajdan yolla lütfen.

    edit: kafamdaki binlerce sorudan öne çıkanını sorayım sana. senin açıklamanı merakla bekliyorum.

    hani diyorsun ya tüm her şeyi tartışabilir ateistle müslüman. sonunda öyle bir noktaya gelinirki ikiside açıklayamaz. geriye sadece inanmak ve inanamamak kalmıştır. ben inanmamayı seçtiğimde tanrının bana vereceği ceza sonsuz bir cehennem olacak. ben sonsuz bir cehennemi hak edecek kadar kötü olmadığımı düşünüyorum. hazır sonsuzluktan konu açılmışken birde şunu sorayım. açıkladığın zaman kavrdıbına göre benim şöyle bir düşüncem var. http://inci.sozlukspot.com/e/141267021/ (zorla buldum entryi) sen bu düşüncemi bu yazınla çürüttün. cennette zaman yok çünkü değil mi ? peki zamanın olmadığı yerde duygu olur mu ? yani sormak istediğim cehennemde acıyı sonsuza kadar çekeceğiz. ama bir zaman yok. çünkü ilk ve sonu aynı anda yaşıyoruz. peki acı nasıl olacak ? (çok karmaşık hal aldı anlatmak istediğim ama olsun)
    ···
  7. 82.
    0
    rezerved
    ···
  8. 83.
    0
    tanrının tanrısı mı olur amk sonsuza kadar gider o
    ···
  9. 84.
    0
    bir de şunlar var tabi : allah geleceği bildiği halde neden şeytanı yarattı;yasak elma olayına gelince geleceği bildiği halde neden adem ile havvayı test etmek istedi neden yasak elmayı yemeyin dedi geleceği bildiği halde
    ···
  10. 85.
    0
    okuyamadım huur
    ···
  11. 86.
    0
    @79 anlatmak istediğini anladım dostum =)) yalnız işte bu konuda yorum yapabilmek için orada olmaktan başka çare yoktur. yani gözlemleyebilmemiz gereklidir. gözlemleyemediğimiz her şeyi sadece gözlemlediklerimizle tasvir etmeye çalışırız keza bunda da yanılırız çoğu zaman. keza senin örnek gösterdiğin entrydeki gibi.
    bende birçok hesaplamalara girdim , birşeyler bulmaya çalıştım. fakat bu durumun hesap algısının ötesinde olduğunu seneler sonra farkettim. o saatten sonra bakış açım tamamen değişti.
    ayrınılan nokta zaten burasıdır. yani ateist insanın kanıt beklemesi benimse kanıt verilmeyeceğini , zaten bunun aykırı bir hareket olacağını düşünmemdir. yoksa kesin bir biçimde hiçbir zaman ispatlanamayacak bir durumdur , mantığı da budur.

    edit : bu arada "cahildim" demişsin. dostum sen cahil değilsin. cahil insan öğrenmeyi reddeder ve bildiğinin en doğrusu olduğunu iddaa eder , kendisini kesinlikle eleştirenlere göz yummaz ve senin gibi özeleştri yapamaz. sen fikri açık akıllı bir insansın , bunun farkında olmalısın =))
    ···
  12. 87.
    0
    @82 dediğin şeyi 6. entry de farklı bir bir örnek üzerinde anlatmaya çalıştım kardeşim. eğer okuduysan bir kere daha ve daha dikkatli olarak okumanı isterim.
    ···
  13. 88.
    0
    rez bitincce pm yak
    ···
  14. 89.
    0
    o kadar yazıyı kim okuyacak amk rezerved okuyacam
    ···
  15. 90.
    0
    @87 hakkaten çok uzun haklısın. ama her girdiğinde 1 entryi okusan da olablir aslında.
    ···
  16. 91.
    0
    allah hiçliktir isterse var olur isterse olmaz tanrıyı algılamaya kalkma çünkü beynini sınırladı kendi anlatmadan hiçbirşeyi bilemezsin tanrının hakkında.
    ···
  17. 92.
    0
    http://www.kopyalayapıştırsorular.com
    ···
  18. 93.
    0
    @89 dostum dediğin şeyi zaten 6. entry de bende dedim. aynı şeyi diyorsun =))
    ···
  19. 94.
    0
    oha amk okuyanin amini gibsinler
    ···
  20. 95.
    0
    http://inciswf.com/1291922076.swf konuya dini de ekle
    ···