/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +8 -44
    intellle birlikte teknolojinin son limitlerine gelinmiştir

    cpudan sonrası artık yok , cpu hayal edebileceklerinin en uç noktası , artık gelişim logaritmik

    hızlar 10 senede 2ye katlar en fazla ki o bile zor , transistör boyutu atom boyutunda zaten , daha küçülemez
    ···
  1. 2.
    +14
    aşırı gerçekçi ciks robotu yapsınlar yeter panpa, gerisi umrumda değil.
    ···
    1. 1.
      +1
      bunlar mümkün yaparlar
      ···
  2. 3.
    +7
    sırada füzyon var dostum 10 yıl sonra dönüp 2020 ye bakacaksın ve nostalji diyeceksin
    ARDINDAN HOLOGRAM DECEPTiCON LATiNO KARILARI GiBECEKSiN
    ···
    1. 1.
      0
      füzyon evrende yok , sadece kağıt üstünde var
      ···
      1. 1.
        +1
        Hayır evrende var en büyük örneği yıldızlar hatta Hidrojenleri birlestirip helyuma dönüştürüyorlar hatta çinde füzyon reaktörleri için araştırma bile yapılıyordu en son
        ···
      2. 2.
        +1
        Çin'de füzyon reaktörünü çalıştırdı adamlar amk sen ne anlatıyon
        ···
      3. 3.
        +4
        yarak yok avengerste var
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      0
      Füzyon dediğin şey hiç yoktan ortaya karadelik çıkarabilecek bir şey,
      Evrende sadece nötron yıldızımı ne onlarda bulunuyordu, bir yıldızın süpernova aşamasına geçtikten sonra ulaşabileceği 2 muhtemel evreden birisi nötron yıldızı diğeri kara delik.

      Buda yukarıda çinde füzyon reaktörü çalıştırıldı diyen beyin özürlü için. Ulan aklını gibtiğimin geri zekalısı öyle bir şey olmuş olsa küçük bir miktarı bile dünyanın on milyon yıllık elektiriğini karşılamaya yeter.

      insanlığın daha tarihinde bir kere kara delik gözlemlemişliği var füzyon reaksiyonu atomu içten dıştan parçalamaya benzemez yanlış bir şey yapılırsa dünyayı geçtim güneş sistemini saniyeler içerisinde yok edebilecek bir şey
      ···
  3. 4.
    +4
    Bu niye trendde amk
    ···
  4. 5.
    +2
    gerizekalıya bak kuantum neden var atomdan daha küçük işlem birimleri oluşturmak için. transistör geleceği son basamakmış da boş boş konuşma yarramın kırma kolu
    ···
  5. 6.
    +2
    cisc in gelişimi tıkandı ama risc hızlı gelişmeye devam ediyor. apple koskoca inteli gibtirleyip arm la anlaştı, arm lisanslı prototip üstüne milyonlarca dolarlık arge yapıp kendi işlemcilerini geliştirdiler.

    elbette risc in de bir limiti var ama o limit intelin ulaştığı yeri geçer mi geçmez mi, silikondan daha düzgün bir yarıiletken bulunur mu ya da yeni bir işlemci mimarisi doğar mı belli olmaz.
    ···
    1. 1.
      0
      Arm mimarisinin verimliliği x86 x64 mimarilerden daha verimli
      ···
      1. 1.
        +1
        evet verimliliği fazla ama güç farkı hâlâ fazla, apple ın yeni işlemcileri bazı konularda inteli devirmeyi başardı ama yeterli değil. ayrıca x86-64 uygulamalarında yazılım donanım uyumluluğu sorunları oluyor. bu sorunların çözülmesi için emek ve zaman gerekiyor. apple dışında arm üstüne işlemci yapmaya gücü olup da bu kadar emek veren birileri olmazsa x86-64 bitmez
        ···
      2. 2.
        0
        bu bilgi için teşekkür ederim panpa
        ···
  6. 7.
    +2 -1
    Ne bu kimsenin 640K ramden fazlasına ihtiyacı olmayacak diyen kafamı? ihtiyaç şuan olmayabilir o yüzden eldeki çözümün limitlerine gelinmiş olabilir ama elbet bir noktada bu çözümü yetersiz bırakacak bir ihtiyaç doğacaktır. Sonuna geldik daha iyisinine gerek yok zaten yapamayız diye bir şey yok. Her sene %5 daha hızlısı piyasaya çıkan işlemciler 2020lerin ortalarından itibaren tarihi eser kıvdıbına gelmezse gelin beni gibin.
    ···
  7. 8.
    +1
    panpa bi cvp var teknik bilgim yok

    şimdi işlemcinin yüzey alanını büyütüp daha çok transistör koysalar daha hızlı olmaz mı ?
    ···
  8. 9.
    +1
    olm kendinize gelin seviye arşa çıkmış noluyor amk
    ···
  9. 10.
    +1
    Çok cahilsin keşke ölsen.
    ···
  10. 11.
    +1
    açılın bilişimci geldi. transistörler anasının amı gibi küçüldü yakında artık elektriği iletemeyecek boyuta gelecek. bundan sonrası quantum işlemcilerdir. şu an çin gibi devletlerin superbilgisayarlarında kullanılıyor. bu teknolojinin son kullanıcıya kadar gelmesi uzun yıllar alacak ama sonunda gelecek. yani intel ve amd şu anki işlemcileriyle daha uzun süre piyasayı doyuracak.
    ···
  11. 12.
    0
    Yarramın başı tak tak bilmeden konuşuyorsun. Intel 14nm kullanıyor AMD bu sene 7nm ye geçti Intel 10nm yi 2024e erteledi yarram. TSMC 5nm üretiyor. Eğer intelin işlemci teknolojisi konusunda ileri olduğunu düşünüyorsan bir yannan bilmiyorsun demektir. Ayrıca telefonlarda kullanılan işlemciler senin bahsettiğin işlemcilerin üretimine nazaran daha zordur. Teknolojide cpudan sonrası SoC dur.
    ···
  12. 13.
    0
    işlemci konusunda dediğin doğru olabilir. Aartık yapabilecekleri tek şey boyutlarını büyültmek gibi görünüyor, telefon konusunda bir çok kullanıcı şikayetçi olabilir ama bilgisayar kullanıcıları hele masa üstü bilgisayar kullanıcıları için hiç bir sorun teşkil etmeyecektir. lakin şuan araştırması süren kuantum bilgisayarları var. Kuantumdan ötesi gen bilgisayarı diye bir şeyin araştırması sürüyor. Adamlar bilgisayarın yapabileceği işlemleri et parçalarına yaptırtıyorlar ve ısınma gibi sıkıntıları da olmuyor bunların. işte bunlar genetik mühendislerinin azimleri sayesinde oluyor.
    ···
    1. 1.
      0
      quantum için Einstein fantazi demiştir , haklıda
      ···
  13. 14.
    0
    Kısmen doğru söylüyor Moore yasası deniyor buna. Her on senede transistör sayısı ikiye katlanacak. Intelin yaptığı açıklamada limitlere bir kaç yıl içinde ulaşılacağı söyleniyor. Fakat bu durumu aşabilmek için kuantum bilgisayarları tek çare gibi görünüyor. Artık nano teknoloji sayesinde atomdan daha küçük transistör üretimi üzerinde çalışılıyor.
    ···
  14. 15.
    0
    Moruk enrty yazmak için girdim dediğin olayda doğruluk payı var ama farklı sektörlerde örneğin ; diş fırçası , diş macunu vb. ürünler artık en üst seviyeye geldiler. Ama bilişim sektöründe donanım olarak gelişme hızlı bir şekilde devam eder diye düşünüyorum.
    iyi forumlar
    ···
  15. 16.
    0
    bundan çok çok uzun yıllar sonra insan beyni sanal ortama aktarılabilecek . ve insan o sanal ortamda hafızasıyla algısıyla anılarıyla vs yaşamaya devam devam edecek . ölümden sonraki hayat dijital dünyada şekillenmeye başlayacak . hal böyleyken teknolojide herhangi bir konuda sınırdan bahsetmek imkansız .
    ···
    1. 1.
      0
      ona daha en az 500-600 yıl var
      ···
  16. 17.
    0
    adamlar silikon işlemci yaptı şimdiden sen neyin kafasını yaşıyorsun güzel kardeşim ?
    ···
  17. 18.
    0
    Daha atom altı parçacıklar var onları hesaba katmamışsın delikanlı
    ···
  18. 19.
    0
    Benim şahsi düşüncem teknoloji yapay zeka üzerine gidecek. Çünkü bu bir varsayım değil kendi düşüncem değil yani tamamen ölmeden insanları dondurma ve teknoloji geliştiginde onları çözmeyi deniyor ve bir taraftan da zekanın anıların sanal ortama aktarılmasını deniyor böylece vücudu ölen birini. Bilincini bir robota ya da bir yapay zekaya aktaracaklar ve ölümsüzlüğü bu şekilde bulduklarını iddia edecekler. Fakat düşüncelerimizi devam ettiren bir makine ölüme çare olmayacak tabiki şimdi bizim düşüncelerimizi kolanlayıp yeni bitane ben yapsalar haberim bile olmaz o şekilde olacak ama onlar bunu pazarlayacaklar nasılsa ölünce fsrketmeyrceksin ve böylece tanrıya kafa tutup insanın tekrar dünyaya inmesini sağlayacaklarını adamların derdi şaka değil buymuş bir Prof anlatmıştı bunu
    ···
    1. 1.
      0
      panpa o zihni yazılıma aktarma olayı filan filmlerde oluyo pek gerçekçi bi tarafı yok. insan klonlayıp hızlı biçimde büyütme şu an asıl amaçları. ama uluslararası yasalarla bu tür genetik çalışmalar yasaklandı. yine de çin, kuzey kore gibi hiçbişeyi sklemeyen kapalı kutu devletlerin çalışmalar yaptığı varsayılıyo.
      ···
    2. 2.
      0
      Yok la anlattıklarının çalışmaları var rusyada dondurma işlemi yapan firmalar var istersen ölmeden kendini dondurup ilerde çözülme teknolojisi gelişine seni çözüyorlarmış diyelim şuan çaresiz bir hastalığın var ölme diye donduruyor seni nasılsa öleceksin zaten diye ilerde bi gün o hastalığa çare bulunca seni çözüp tedavi edip yaşdıbına devam edeceksin. Bunu kurbağalarda başardılar insanlarda da baya yogun talep varmış ama baya pahalıymış. Bir taraftan da yapay zeka ve zihnindekileri aktarma teknolojisi gelişiyor çok da imkansız değil ama kişiliğinin kopyası gibi olur ne bilim acayip işler pampa acayip ölseydik biran önce
      ···
      1. 1.
        0
        dondurma firmalarını biliyorum okumuştum bi yerde sadece kafayı saklıyolar diye biliyorum hatta bi tanesinin elektrikleri kesilmiş bütün kafalar bozulmuş falan dur haberi bulursam eklerim
        ···
    3. 3.
      0
      https://www.theguardian.c.../france.internationalnews
      ···
    4. diğerleri 1
  19. 20.
    0
    Aferin amina koduklarim gozlerim yasardi ya muhabbete bak. Hepinizin dassani Tony Statk lopurdetsin
    ···