1. 101.
    0
    @79 26 sene kadıköyde yaşadım, fikirtepe çocuğuyum. sizden çok fblilerin içinde yaşadım. O itlerinize ekmek atanın trabzonlu olduğu söylesem yeter herhalde. Önce gidin bişeyler öğrenin. bu işler derin işler
    ···
  2. 102.
    0
    @80 hukukla alakan yok dıbını gibeyim. bari hukuk konularına girme. suçu sabit görülmeyen kimse tutuklanamaz diyo ya hey arkadaş. bu ülkede kaç kişi yıllarca tutuklu kalıp daha sonra suçsuz bulunup salındı haberin var mı amk?

    gibtir git kolbastı oyna. insan hakları diyo bi de ya.
    ···
  3. 103.
    -1
    @80 bizde onu diyoruz embesil

    daha yargılama yapılmadı nasıl suçu sabit görülüyo

    sen nasıl bir malsın ya hak hukuk bilmeyen idiot
    ···
  4. 104.
    -1
    her entrymi eksiliyo bi de liseli ahahhaahha *
    ···
  5. 105.
    -1
    @83 suçu sabit görülmeyen tutuklu yargılanamaz amın ızdırabı, nasıl bir beyine sahipsin. Adam tecavüz ediyor, dna sonuçları gelene kadar suçunu kabul etmezse, tutuksuz yargılanıyor. Senin azize neden içerde?
    ···
  6. 106.
    0
    @80 gerizekalı gördüm ama bu kadarını görmedim yemin ederim

    kimmiş o ekmek atan isim ver boşa sallama ?
    ···
  7. 107.
    0
    @85 söyleyecek laf bulamıyorum bu salağa

    en mal liseli bile bu kadar olamaz

    suçu sabit görülmeyen tutuklu yargılanamazmış

    amk salağı ya ahahaha

    bu beyinsize göre tutuklu olan herkes suçlu
    ···
  8. 108.
    0
    @86 alaatin (soyadını söyleyemem) kim diye sor ramboya.
    ···
  9. 109.
    -1
    @85 lan bir kaç entry önce delil karartma denilen olaydan haberdar olduğunu belli ediyorsun, üstüne gelip hala suçu sabit görülmeyen tutuklu yargılanamaz diyorsun, hocam sen nasıl bir angutsun ?
    ···
  10. 110.
    0
    nasıl koydu aykut kocaman 1-1 evet baya gibmiş moruk göz merceklerini beyin zarını gibiyim
    ···
  11. 111.
    -1
    @87 senin beynini gibeyim, git bir avukat, hakim arkadaşınla konuş, inanmıyorsan, hadi gibtir git şimdi
    ···
  12. 112.
    0
    @88 sen sorsana ramboya benim yerine ? bir gibsin ananı ulu orta sülaleni kurşunlasın ak
    ···
  13. 113.
    0
    @ atinski gözünü seveyim ısrar etme şu tutuklu yargılama konusunda. lan mustafa balbay'ın suçu sabit mi? aziz yıldırım'ın suçu sabit mi? suçu sabit diyosan mahkeme kararı göstereceksin. hani nerde?
    ···
  14. 114.
    +1 -1
    @91 bak gerizekalı sana bi örnek vereyim

    http://www.hurriyet.com.tr/planet/18790465.asp

    tutukluluk suç değildir

    yargılama yapılır hakim suçlu bulursa suçu sabitlenir

    bi de hukuk dersi vericek hamsi beyniyle
    ···
  15. 115.
    -1
    @89 böyle bir davada delil karartma olamaz. Avukat hakim bi arkadaşınız yok mu? ben çok kkonuşamıyorum bu konularda.
    @92 ramboya sorarım ben koç rahat ol, amkmun delisi o kim lan. Benim sülalem kurşunla kurşunla btmez ofta 3500 kişi. Adamın zütünden kan alırlar kamil. Kolay değil bize bulaşmak. Ben yurtdışındayım dönersem ramboyla da resim çeker yollarım sana sen merak etme. Sen git azize baba de
    ···
  16. 116.
    -1
    @94 hurriyet radikal gibi fb gazetelerinin linklerine tıklaytıp onlara prim vermiyorum. Delil karartma bu davada olmaz. Git konuş fb fanatiği olmayan bir avukatla sana söylesin kime baba diyeceğini. o değil azizi gibtiler öldü 35 milyon fenerli kime baba diyecek amkmun babasızları
    ···
  17. 117.
    +2
    @95 al beyin hücrelerini gibtiğimin

    oku da bilgilen

    oku da kuş kadar bile olmayan beyninle ahkam kesme

    http://www.hukukcu.com/bi...el/kitaplar/tutuklama.htm

    tutuklama muhakeme hukuku açısından zorunlu hallerde hakimin verdiği karara dayanılarak henüz bir yargı ile hürriyeti kaldırıcı cezaya mahkum olmadan bir sanığın kişi hürriyetinin kaldırılması , diğer bir söyleyişle tutuk durumuna sokulmasıdır.

    Tutuklama bir ceza olmayıp , bir koruma tedbiridir. Yani eski zamanlarda olduğu gibi amaç değil , günümüzde araçtır. Çünkü muhakeme sonunda verilebilecek hürriyeti bağlayıcı cezanın yerine getirilebilmesini sağlamaya yönelik geçici nitelikte olan bir Ceza Muhakemesi Hukuku kurumudur. Bu konu hakkında EREM’in de belirttiği gibi tutuklamadan suçlular zarar görmeyecektir çünkü tutukluluk hükmedilen cezaya mahsup[3] edilecektir. Öte yandan tutukluluk rejimi kural olarak infaz rejiminden daha yumuşak olduğundan suçlular bu durumdan karlı bile çıkabilecektir. Masum sanık ise ileride haksız tutuklama tazminatı bile alsa bu kurumdan zarar görecektir. Oysa , bu kurumdan ne suçlu yararlanmalı ne de masum zarar görmelidir. Bu durum hakimlerin tutuklama yetkilerini kullanırken ne denli özen göstermeleri ve kişinin özgür olmaktaki çıkarı ile toplumun suç işlediğinden kuşku duyulan kişinin el altında tutulmasındaki çıkarını ne denli iyi dengelemeleri gereğini açıkça ortaya koymaktadır [4]. Tutuklama ağır bir önlem olması , buna ancak zaruri durumlarda başvurmayı gerekli kılan. Bu nedenle orantılılık ilkesi bu noktada hatırlanmalıdır. Bu noktada tutuklamanın amaçlarına başka önlemlerin uygulanması ile ulaşılabilecek olduğu hallerde , tutuklama önlemi uygulanmamalıdır. Örneğin tutuklama yerine sanığın yurtdışına çıkmasının yasaklanmasının yeterli olabileceği durumlarda , yurtdışına çıkma yasağı konulabilir. Tutuklama koşulları Anayasalarda ve yasalarda belirtildikten sonra , yargıca tutuklama kararı vermek mecburiyeti yüklenirse , tutuklamanın mecburiliğinden bahsedilir. Aksine tutuklama koşulları gerçekleşmiş olmasına rağmen , yinede son taktirin yargıca bırakıldığı durumlarda tutuklamanın ihtiyari olduğu söylenir. Bugün için tutuklamanın ihtiyari sayılması ve taktir yetkisinin yargıca verilmesi , hukuk devleti ilkesiyle bağdaşan bir çözümdür. Türk Anayasası ve C.M.U.K. bu alanda ihtiyarilik sistemini benimsemişlerdir. Gerek Anayasada gerek yasada tutuklama koşulları sayıldıktan sonra, kişilerin tutuklanabilecekleri belirtilmiş , yargıcın mutlaka tutuklama kararı vereceği belirtilmemiştir (Ay. 30 , C.M.U.K. 104). Her iki maddede de yer alan “tutuklanabilir” ve “tevkif olunabilir” ibareli bunu göstermektedir [5].

    kabahat bende senin gibi moronla muhattap oldum

    hadi gibtir git tavanda kızarmaya bak amk hamsisi
    Tümünü Göster
    ···
  18. 118.
    +1 -1
    @95 olm sen salak mısın adamın tutuklu yargılanma sebebi delil karartmayı önlemek, olamaz diyor ya hee olamaz amk başka bir boyutta yaşıyoruz sanki bizi kandıracak muallak, rambo deli olduğu için gidip soramazsın zaten, huur çocuğu olunca kalabalık oluyor tabi sülale normaldir.
    ···
  19. 119.
    -1
    @97 kendin bu yazıyı oku, azizin suçlu olduğuna kendin inanırsın. ilk satırı okumuş mal. Tutuklama elbette bir ceza değildir.
    1. herkesin kişi özgürlüğüne ve güvenliğine hakkı vardır. aşağıda belirtilen haller ve yasada belirlenen yollar dışında hiç kimse özgürlüğünden yoksun bırakılamaz.
    a) kişinin yetkili mahkeme tarafından mahkum edilmesi üzerine usulüne uygun olarak hapsedilmesi;
    b) bir mahkeme tarafından, yasaya uygun olarak, verilen bir karara riayetsizlikten dolayı veya yasanın koyduğu bir yükümlülüğün yerine getirilmesini sağlamak için usulüne uygun olarak yakalanması veya tutulu durumda bulundurulması;
    c) bir suç işlediği hakkında geçerli şüphe bulunan veya suç işlemesine ya da suçu işledikten sonra kaçmasına engel olmak zorunluluğu inancını doğuran makul nedenlerin bulunması dolayısıyla, bir kimsenin yetkili merci önüne çıkarılmak üzere yakalanması ve tutulu durumda bulundurulması;
    d) bir küçüğün gözetim altında eğitimi için usulüne uygun olarak verilmiş bir karar gereği tutulu durumda bulundurulması veya kendisinin yetkili merci önüne çıkarılması için usulüne uygun olarak tutulu durumda bulundurulması;
    e) bulaşıcı hastalık yayabilecek bir kimsenin, bir akıl hastasının, bir alkoliğin, uyuşturucu madde bağımlısı bir kişinin veya bir serserinin usulüne uygun olarak tutulu durumda bulundurulması;
    f) bir kişinin usulüne aykırı surette ülkeye girmekten alı konmasını veya kendisi hakkında sınır dışı etme ya da geriverme işleminin yürütülmekte olması nedeniyle usulüne uygun olarak yakalanması veya tutulu durumda bulundurulması;
    2. yakalanan her kişiye, yakalama nedenleri ve kendisine yöneltilen her türlü suçlama en kısa zamanda ve anladığı bir dille bildirilir.
    3. bu maddenin 1.c fıkrasında öngörülen koşullara uyarınca yakalanan veya tutulu durumda bulunan herkes hemen bir yargıç veya adli görev yapmaya yasayla yetkili kılınmış diğer bir görevli önüne çıkarılır; kendisinin makul bir süre içinde yargılanmaya veya adli kovuşturma sırasında serbest bırakılmaya hakkı vardır. salıverilme, ilgilinin duruşmada hazır bulunmasını sağlayacak bir teminata bağlanabilir.
    4. yakalama veya tutuklu durumda bulunma nedeniyle özgürlüğünden yoksun kılınan herkes, özgürlük kısıtlamasının yasaya uygunluğu hakkında kısa bir süre içinde karar vermesi ve yasaya aykırı görülmesi halinde kendisini serbest bırakması için bir mahkemeye başvurma hakkına sahiptir.
    5. bu madde hükümlerine aykırı olarak yapılmış bir yakalama veya tutulu kalma işleminin mağduru olan herkesin tazminat istemeye hakkı vardır.
    Tümünü Göster
    ···
  20. 120.
    +1
    @99 kendi kendini gibti.
    ···