1. 1.
    +3 -2
    - örgün öğretim 12 yıldan 10 yıla çekilecek.

    - imam hatip gibi dini okullar tamamen kapatılacak.

    - öğrenci ne olmak istediğine ilk 5 senelik eğitimde karar verecek ve 2. 5 senelik eğitimde sadece seçmek istediği alana yönelik dersleri görecek. bu şekilde dersanelere de gerek kalmayacak.

    - ilk 10 senelik eğitim hayatının sonunda ingilizce öğrenemeyenler üniversiteye alınmayacak. ingilizce sınavı 2li mülakat şeklinde yapılacak.

    - özel spor ve sanat komiteleri oluşturulacak. bu komiteler okullara temsilcililer gönderecek. spora, müziğe, resime vs. yatkın olanlar kurulacak olan spor ve sanat akademilerine yönlendirilecek.

    -ilk 10 senelik eğitim-öğretim hayatında öğrencilerin en azından yarısı en az 1 defa yurtdışına çıkmış olacak.

    -ilk 10 senelik eğitim-öğretim hayatı boyunca öğrenciler türkiye'nin belli başlı kültürel-turistik her yerini gezecekler.

    -ders saatleri 35 dakikaya günlük ders saatleri ise 5'e indirilecek. fakaaaat öğrenci okuldan çıktıktan sonra eve değil, spora veya sanatsal faaliyetlere yönlendirilecek.

    - üniversitelerin tüm açıköğretimleri kapatılacak.

    - kontenjanlar yarı yarıya azaltılacak.

    - üniversitede 4 senelik bölümler 3 seneye indirilecek.

    - özel okullara standart getirilecek. tıp bölümleri gibi olacak. belli bir puana ulaşamayan adam parayı bastırıp okuyamayacak.

    şimdilik maddelerim bu kadar. ekleme çıkarma olabilir. fikirlerinizi beyan edebilirsiniz.
    ···
  1. 2.
    +1
    ya bi gibtiriniz efendim
    ···
  2. 3.
    0
    @2 asıl sen gibtir oç!
    ···
  3. 4.
    0
    "öğrenci ne olmak istediğine ilk 5 senelik eğitimde karar verecek" sen şimdi 12-13 yaşındaki çocuğa hangi eğitimi almak istediğini mi soracaksın?
    ···
  4. 5.
    0
    - öğrenci ne olmak istediğine ilk 5 senelik eğitimde karar verecek ve 2. 5 senelik eğitimde sadece seçmek istediği alana yönelik dersleri görecek. bu şekilde dersanelere de gerek kalmayacak.

    ne demek amk??? neyi kastediyorsun ilkokul seviyesinde çocuk diyetisyen, moleküler biyolog, yazılımcı olmak mı isticek???

    edit:@4 erken gelmiş
    ···
  5. 6.
    0
    @4 aynen öyle abi. aynen öyle!

    ulan fatih istanbulu 19 yaşında fethetti. eskiden 15-16 yaşındaki çocuklar şimdinin 30 yaşı gibiydi. avrupada da öyle. çocuklar erken olgunlaşıyor. biz de 25 yaşındaki adam hala çocuk kafasında.

    tabi buna tek başına karar vermeyecek. ilk 5 senelik dönemde derslerdeki başarısı ve ilgisi nereye yönelmesi gerektiğini de işaret edecek zaten.
    ···
  6. 7.
    0
    @5 ana dallar olacak mesela; öğretmen, sağlık, mühendislik gibi. onların alt dallarına daha sonradan karar verecek.
    ···
  7. 8.
    0
    @1 13 yaşında iken atom mühendisi olucaktım astronot olacaktımgel gör ki diş hekimliği okuyorum ergenlik çağında olan adam karar veremez kararını değiştirebilir o anda o mağdur olur yeteneğine göre yönlendirilebilri almanyada ki gibi
    ···
  8. 9.
    0
    madde 3 yatar delikanlı. 4 sene sayısal okuyup ygs de feni batırınca ea dan tercih yapıyo 18 yaşındaki adam, çocuklara mı meslek seçtirecen.
    ···
  9. 10.
    0
    hocalar espri yapmasın
    sınav yapmasın bu ülkede mezun olmayanı gibsinler.
    ···
  10. 11.
    0
    @8 @9 bunlar radikal kararlar beyler. başlarda aksaklık olacaktır fakat rayına oturunca her şey mükemmel olacaktır. eskiden osmanlıda enderun mektepleri vardı. çocuklar 10 yaşında başlıyorlardı okumaya. o dönemler fatih dönemleriydi. yani eğitim ve bilimin tavan yaptığı dönemler. sonradan kanuni geldi gibti attı her şeyi.
    ···
  11. 12.
    0
    çocuğun hangi mesleklere eğilimli olacağı çeşitli testlerle ve derslere olan ilgileriyle ortaya çıkar. yani yabancı dile ilgisi olan bir çocuk tıp okumaz mesela
    ···
  12. 13.
    0
    @12 kesinlikle fakat yabancı dile ilgi duysun ya da duymasın bu ilgiyle alakalı değil öğrenmek zorunda. ulan cezayirde bile ufacık çocuklar ingilizce konuşuyor.
    ···
  13. 14.
    0
    okudum, nereden tutsan elinde kalıyor.

    bizimle deyılsın.
    ···
  14. 15.
    0
    asıl hepsinden önce her şehirde üniversite saçmalığı bitirilmeli. dıbına kodumun diyarbakırda vanda üniversite açtılar, bütün bölümleri de koydular. o gibik şehirlerdeki gibik üniversitelerdeki bölümlerde yannantan eğitim veriliyor, eşek bağlasan o üniversitede okulu bitirir, hem de bu dediğim için hangi bölüm olduğu bile farketmez tamamı gibindirik çünkü. belli bir nüfusun ve gelişmişlik seviyesinin altındaki şehirlerde üniversite olmasına gerek yok, o şehirlerden üniversiteyi kazanabilenler de üniversitesi olan şehirlere gidecek okumak için
    ···
  15. 16.
    -1
    @1 sen benim yarramı yersin anca
    ···
  16. 17.
    0
    @14 he amk he senin elinde kalan sadece benim testislerim. siz bu "bu ne yaaa olmaz bu" kafasıyla daha çoook bi gibime derman olamazsınız. radikal kararlar şart şart! bunca senelik eğitim sisteminden çok mu bi şey oldu sanki!
    ···
  17. 18.
    0
    @15 dedim ya panpa üniversitelerin kontenjanları yarı yarıya düşürülmeli diye. üniversite kapatmanın anlamı yok. bırak kalsın. hem eğitim kurumu olan şehir gelişir fakat kontenjanları düşüreceksin öyle herkes giremeyecek üniversiteye.
    ···
  18. 19.
    0
    düşünülür reserve yarın okuyim
    ···
  19. 20.
    +1
    keşke düzelse, hiç değilse ciddi bir şekilde yatırım yapılırda bu konuda, böylelikle eğitim düzeyi yükselir
    ···