1. 51.
    0
    @160- 168

    ışık hızıyla hesap yapmak çok da zor bir şey değil. sana ulaşan ışığın uzaklığını hesaplamak zor mı sence ? ya da o ışığın kaynağının hacimini hesaplamak ?

    edit: bu soruları liseyi bitirmişsiniz kabul edip soruyorum. liseli kardeşlerimizle iletişim sorunu yaşıyoruz yanlış anlamayın.
    ···
  2. 52.
    0
    @172 o konuyu yukarlarda konuştuk. o fotoğraf çok küçük bir kısmın oynanmış hali
    ···
  3. 53.
    0
    @174 uzayda yerçekimi yok.

    edit: anlaşılmamış

    yerçekimi olmadığı için kalkışta da inişte de daha az enerji harçarsın. ki bu enerji denge için harcanır zaten

    bu arada aya gidilmemiş geyiği çok saçma. kesin olarak gidildi. ki resmi olmayan kaynaklara göre biri amerika diğeri rusya tarafından olmak
    üzere 3 kere tekrarlandı bu.
    ···
  4. 54.
    0
    @178 radyo dalgaları ile olur bu. moleküle ihtiyaç yok



    edit: ek bilgi. uzaydan kaynağı belli olmayan bir sürü radyo dalgası alınır normalde de. o da ayrı bir kondur ki bunun peşinden giden binlerce insan var. uzaydan radyo dalgası bekleyen..
    ···
  5. 55.
    0
    @187 discovery de bunun belgeseli vardı. bulursam koyarım. ordan bildiklerimi yazdım.

    ayrıca bu o kadar karmaşık bir mesele değil ki.
    ···
  6. 56.
    +1
    @193 harika bir konu açtın. bu zaten zamanda yolculuğun mümkün çıkış noktası.

    mesela istanbul'un fethi ışık olarak sonsuz uzayda ilerliyor. eğer ondan daha hızlı olup o ışığı yakalayabilirsek nur topu gibi istanbul'un fethi filmimiz olur *

    bu tezin tam ismini bilmiyorum ama yakın dönemde ortaya atılan en heyecan verici görüştü. muhtemelen sen de bir yerde rastlamışsın.
    ···
  7. 57.
    0
    @192 kara deliklerin uzayı temizlediği ve aslında çok yararlı olduğu bir gerçek. ama işleyişi konusu en az uzayın nereye kadar gitti konusu kadar esrarengiz. çeşitli matematik teorileri vardı sanırım ama işin özünü şu an için kavrayabilmiş değilim.
    ···
  8. 58.
    0
    @233 böyle mallar yüzünden sözlüğe gelmek istemiyor insan. beğenmediysen yazma gerizekalı

    10 sayfa ilgimizi çekmiş ki konuşuyoruz. herkese çoluk çocuk dedinya sen şimdi harika müthiş bir insan oldun. açın bu harika insanın profiline bakın adam dopdolu bir insan.
    ···
  9. 59.
    0
    @257 radyasyon var kısmı hikaye.

    oraya kesinlikle gidildi. bunu buraya 15. yazışım. artık bunu aşın isterseniz. ama senin sorunun devamında tekrar niye gidilmedi kısmı zaten burada tartışma konusu. bunun karşıt argümanı her zaman masraflı olduğu için diye savunulur. ama bu saçmalık kendi içinde tutarsız bir kere.

    ikinci soruna birşeylere rastladılar cevabı zaten genelde kabul gören bir teori. nasa ve diğer araştırma kuruluşları bilgilerini paylaşma konusunda ketumdur. sonuçta bunlar apple değil ki çıkardıkları iphone 4 ü tanıtsınlar. e bunun sonucu olarak zaten baştan itibaren her türlü şüpheye açıklar

    bu arada beyler bir sürü mesaj atmışsınız. cevaplayamadım hepsini kusura bakmayın. mesaj kutusunu gibip amtmışsınız amuğunıza koyim.

    ccc olmayan beyninizi gibeyim ccc
    ···
  10. 60.
    0
    beyler 1 satta sonra yeni argümanlarla burdayım
    ···
  11. 61.
    0
    şunu da ekleyeyim.

    vy canis majoris'ten daha büyük yıldız olduğunu yüz kere söyledim. ama ölçülebilen diyorum bunu anlamak bu kadar mı zor. 6 sayfadır aynı şeyleri tekrarlayanlar var. e yeter artık
    ···
  12. 62.
    0
    @306 sorun ne
    ···
  13. 63.
    0
    @308

    256. soruyu cevaplamışımya altta körmüsn.

    259 da ay robot mu diye sormuşsun. sorunla seni başbaşa bırakıyorum.
    ···
  14. 64.
    0
    @310 ya olm şimdi neyin hesabını yapıyorsun anlamıyorum. uzaya da teleskop var ışığın gelme hızına göre mesafe koyuyolar. 3 milyon yıl ötedeyse 3 milyon yıl sonra o ışık bize geliyor. merceğin görme kapasitesini biliyorsan mesafeyi de bilirsin.
    ···
  15. 65.
    0
    beyler akşama doğru başlıyorum bu sabah hastalandığım için yazamandım. soğuk almışım.
    ···
  16. 66.
    0
    güncellendi beyler hadi bakalım.
    ···
  17. 67.
    0
    @324 panpa kitaplar belgeseller internetten gördüklerimiz karışık yazıyoruz. belli bir kaynak yok.

    @323 sağol panpa
    ···
  18. 68.
    0
    30 temmuz konum karadelikler. geceye hazırlıyorum

    bilgilendirme: 15. sayfada bilinmeyen gök cisimleriyle ilgili antik materyaller var. çoğusu orjinal ilgi çekici. bu konuyla ilgili sorularınızı varsa zerolegolas a sorun. ilginizi çekiyorsa uzaylılar, kolay bulamayacağınız bilgiler var.

    ,,,,... ---,,,,---,,,,,---
    edit: müzik yok mu diye mesaj atmışsınız. alın şu playlisti dinleyin. keşke bu müzikleri uzayla ilgili bir filmlerde kullansaymışlar :)

    http://www.youtube.com/wa...p;list=PL2590C8750CCBE231

    beyler şimdi galaksiler kütle çekim merkezini esas alır. ortada bir kütle var ve bunun etrafında dönenen gezegen,yıldız, toz bulutu ve daha keşfedilememiş bir sürü bilinmeyen cisimler var. bu sadece bilinebilen galaksiler için geçerli. belki başka galaksilerde gezegenler değilde elma armut o eksende dolaşıyor olabilir. burada anlatılmak istenen bildiğimiz şeyleri bilmediklerimize rol model yaptığımızdır.

    galaksiler bir tür kümedir. bu kümenin içindede başka kümeler var. iç içe geçiyor her şey sizin anlayacağınız.

    1-) https://upload.wikimedia....ipedia/tr/3/31/Syolu1.gif

    2-) http://djoneglobe.com/ima...gens_world/milk_way_2.jpg

    3-) http://cdn.superbwallpape...alaxy-14716-1920x1080.jpg

    4-) http://sings.stsci.edu/Pu...sings_3col/sings_3col.jpg

    5-) http://apod.nasa.gov/apod/image/1004/m66_hst_big.jpg

    6-) http://www.martinpughastr...ography.id.au/NGC3314.jpg

    7-) http://www.youtube.com/watch?v=kV33t8U6w28

    eskiden kainatın sadece samanyolu galaksisinden ibaret olduğunu zannediyordu bilim adamları. çünkü samanyolu galaksisi gerçekten algılayamayacağımız kadar büyüktü ve insanlar daha büyüğünü düşünemediler bile. sonra uzaya yollanan teleskoplarla yeni galaksiler keşfedildi ve evrenin yannan kadar büyük olduğu görüldü. bizim ise bir spermin atomları olduğumuz anlaşıldı. bu noktadan sonra uzaybilimi farklı bir yön aldı.

    bu devrimin en büyük mimarı hubbles uzay teleskobudur. uzayın ciksi fotoğraflarını çeken bu panpamız insanoğlunun uzay hakkındaki bilgisine çağ atlattı. sizin bu ekranlarınıza duvar kağıdı yaptığınız resimleri bu teleskop çekti. ilk başlarda uzaya yollandığında miyop olduğu söyleniyor. sonradan düzeltmişler ve uzun zamandır bize hizmet ediyor bu teleskop. çok severim kendisini.

    http://www.spacetelescope...ages/screen/heic0112a.jpg

    http://hdwallpapersize.co...ploads/2013/07/NGC602.jpg

    http://arspublik-images.s...in-mars-from-hubble-p.jpg

    meselea evrenin yaklaışk 14 milyar yıl önceki halini çekti. dehşete kapılmamak imkansız.

    http://lxicon.com/ps3.wal...le.extreme.deep.field.jpg

    bu fotografın ismi eXtreme Deep Field bu arada. internette 1gb boyutundaki orjinal hali de var. isteyen indirsin incelesin her galaksiyi tek tek *

    kendisinin çektiği diğer fotografları şu sitede bulabilirsiniz tek tek koymayacağım. her birisi birbirinden güzel

    http://heritage.stsci.edu...ery/gallery_category.html

    beyler şimdi bildiğiniz gibi uzay çok büyük. bu büyüklükte bir yerde bize bir ışığın gelmesi akıl almaz derecede uzun zaman alıyor. yani kısaca şöyle anlatayım hubbles reyizin çektiği fotoğraflar 1500 ışık yılı uzaklıkta olan sistemler. yani biz bazı galaksilerin daha oluşumunu gözetliyoruz teleskopla. o galaksiler şu an ne haldeler bilemeyiz belki de bir karadelik yutmuştur yok olmuşlardır. ışığın uzayda katettiği yol uzun olunca biz de zaman makinesi gibi eski hallerini görüyoruz.

    mesela o galakside de bir hubbles olsaydı ve dünyaya baksaydı belkide dünyanın oluşumunu görecektik. uzay ve zaman konusunu anlamak ve bu ikisinin aralarındaki ilişkiyi görmek bu yüzden önemli.

    şimdilerde ise artık daha gelişmiş teleskoplar yapılıyor. james webb bunlardan en önemlisi. önümüzdeki 5 yıl içinde uzaya yollanacak.

    http://newsimg.bbc.co.uk/...47337_graphic_bbc_416.jpg

    http://www.nasa.gov/cente...84901main_jwst_bk2_HI.jpg

    dikkat ettiyseniz bir de dalgalar için alıcı anten var. (sonra biz uzaylı arıyorlar diyince kızıyorsunuz * )

    çok ağır bir maliyeti var bunun. geçen yabancı bir sitede gördüğüme göre 20 milyar dolar gibi bir maliyeti olmuş ve en az 5-6 milyar dolar maliyeti daha var. gördüğünüz gibi bilimin önündeki en büyük engel para. tabi nasa gibi amerikanın gözbebeği bir kuruluş para sıkıntısı çekmeyecektir ama bu biraz geciktirir tamamlanmasını. bu teleskobun özelliği ise hubbleın neredeyse 20 katı daha gelişmiş bir alet oalcak ve ay yörüngesinden daha ileri bir yörüngeye oturtulacak. bu da demek oluyorki eğer evren daha büyükse bunu görebileceğiz. aynı zamanda daha küçük gezegen ve sistemleri en ufak ayrıntısna kadar inceleyeceğiz. sonuç olarak orada bir yerlerde dünyaya benzer bir gezegen varsa bulabileceğiz. bu insanlığın en büyük adımı olacak bana göre. uzay bilimine yön verecek
    Tümünü Göster
    ···
  19. 69.
    0
    @329 panpa akşama karadeliklerden devam edeceğim ben. paylaşım yapan diğer panpalar da var. birazdan gelir onlar da farklı bir şeyler anlatıyorlar takip edin.
    ···
  20. 70.
    0
    ya bu konu başlığında bir sürü kişi var onları diyorum. gelince eklerler.
    ···