/i/İnanç

İnanç
  1. 11.
    0
    Hay allah #rez
    ···
  2. 10.
    0
    Girdiğimiz ilk entry'de dört unsurun terkib ve imtizacında ortaya çıkan "Hay" yani dirilik sırrını anlatmıştık. Tıpkı bunun gibi insanlarda burçlarına göre unsurlara ayrılır. Ve bu unsurlar doğru şekilde imtizac ederse (evlendirilirse) o kişinin neslinde "Hay" sırrı ortaya çıkar. Bu ise neslin kıyamete kadar kesintisiz devam etmesidir.
    ···
  3. 9.
    0
    Nitekim Peygamber Efendimizin (sav) eşlerinden biri Hz. Musa'nın soyundan geliyordu.
    Şuayib Denklemi'nin Hayata Uyarlanması:
    Hazreti Şuayib'in (as) gösterdiği yolla, Lokman Denklemi'nin beşeri hayata nasıl uyarlandığını biliyoruz. O uygulama şöyledir: Kişi bulunduğu burcun grubuna göre evlilik yapmalıdır. Mesela ateş grubundaysa toprak ve su grubundan iki eş almalıdır ki "Hay" sırrı tecelli etsin ve kişinin nesli kıyamete kadar devam etsin. Veya kişi toprak grubundaysa su ve ateş grubundan iki kadınla evlensin ki, nesli kıyamete kadar devam etsin. Veya kişi hava grubundaysa ateş ve su grubundan iki bayanla evlensin ki nesli kıyamete kadar devam etsin.
    Şimdi Şuayib Denklemini formüllerle gösterelim.
    N/TH=HY
    T/MN=HY
    M/TH=HY
    H/NM=HY

    N (ateş), T (toprak), M (Su), H (Hava)
    Not: Formüllerdeki ilk harf erkeği ikinci ve üçüncü harfler dişileri göstermektedir. Denklemin sonuç bölümündeki "HY" dirilik demektir.
    Daha önce eşyada gördüğümüz diriltme hikmetini bu kez beşerin hayatına uyarladık. inşallah yanılmayacağız.
    ···
  4. 8.
    0
    Kuran'dan alıntıladığımız bu pasaj Hz Musa'nın (as) Medyen'de iki kıza raslamasıyla başlar. Ve oradan itibaren devam eden ayetlerde sıklıkla davarlardan ve onların sulanmasından bahsedilir. Bu davarları bekleyen iki kız vardır. Biri davarların başında beklemekteyken diğeri su için fırsat kollamaktadır. Burada batıni bir mesaj vardır: Davarlar icin bekleyen kız toprakla, su için fırsat bekleyen kız suyla sembolize edilmiştir. Hazreti Musa ise iktibas ettiğimiz pasajın son ayetinde, yani Kasas 29'da ateş ile sembolize edilmektedir. Zaten Hazreti Musa cellali bir peygamber olarak bilinir. Nitekim aynı sûrenin başında Hz. Musa'nın bu durumu anlatılır (Hz Musa öfkesine yenik düşerek istemeden de olsa cinayet işlemiştir). Yani Hz Musa ateş grubundaki her insan gibi cellalidir. Devam eden ayetlerde Hz. Şuayib (as), Musa'ya (as), kendisine 8 veya 10 yıl çalışması karşılığında kızlarından biriyle evlenmesini teklif eder. Hz. Musa bu teklifi kabul eder. Ancak ileriki ayetten anlıyoruz ki, Hz. Musa bu kızların ikisiyle beraber evlenmiştir. Kasas 29: "Belki oradan size haber getiririm... dedi"
    Yukarıdaki ayetlerde Hz Musa ateşle, eşleri ise toprak ve suyla ilişkilendirilmiş. Ve ateş unsuru (Musa) toprak ve su unsurlarıyla (Şuayib'in kızlarıyla) bağ kurmak (evlenmek) istemektedir. Maddi olan ateş-hava-toprak-su unsurlarının aralarında kurdukları bağla Ha (8), Ya (10) yani "Hay" sırrını nasıl ortaya çıkardıklarını yukarıda izah ettik. Hz. Musa'da Şuayib'in kızlarıyla evlenerek aynı şeyi yapmak istemektedir. Bu iki olgu arasındaki benzeliğe Kasas 27'de "sekiz veya on yıl" denilerek dikkat çekilmiştir.
    Bu ayetlerde anlatılmak istenen hakikat şudur: Hz Musa ateş grubundan bir burca mensuptur. Ve toprak ile su grubundan olan iki kadınla evlenmiştir. Bunu yapmıştır çünkü yukarıda anlattığımız gibi bu evlilikten "Hay" yani dirilik sırrı doğsun istemiştir. O dirilik sırrı ise neslinin kıyamete kadar devam etmesidir. Hazreti Lokman'ın ebedi hayat formülü buydu. O bir insanın kıyamete kadar yaşamasının formülünü bulmamıştı. Onun bulduğu kişinin zürriyetinin kıyamete kadar yaşamasının formülüydü. Hz. Musa'nın (as) zürriyeti kıyamete kadar yaşayacaktır.
    ···
  5. 7.
    0
    Hazreti Lokman'ın Ebedi Hayat Formülünün Şuayip Kıssasıyla Açıklanması:
    Yukarıda anlattıklarımız doğrultusunda şimdi Kuran-ı Kerim'den bir hüküm çıkaracağız. Çıkaracağımız bu hüküm Hazreti Lokman'ın kaybolmuş "ebedi hayat" formülünün ne olduğunu bize açıklayacak. Artı bu hüküm sayesinde evrensel bir hakikati ortaya çıkaracağız ki, bu hakikat kendi hayatımızda işimize yarayacak. Öncelikle Kuran-ı Kerim'de konuyla ilgili yedi ayeti aşağı yazalım.

    Kasas Suresi (Şuayib Kıssası)
    23- Musa, Medyen suyuna varınca, orada hayvanlarını sulayan bir çok insan buldu. Onların gerisinde de, (hayvanlarını) engelleyen iki kadın gördü. Onlara: Derdiniz nedir? dedi. Şöyle cevap verdiler: Çobanlar sulayıp çekilmeden biz (onların içine sokulup hayvanlarımızı) sulamayız; babamız da çok yaşlıdır.
    24- Bunun üzerine Musa, onların yerine (davarlarını) sulayıverdi. Sonra gölgeye çekildi ve: Rabbim! Doğrusu bana indireceğin her hayra muhtacım, dedi.
    25- Derken, o iki kadından biri utana utana yürüyerek ona geldi: Babam, dedi, bizim yerimize (hayvanları) sulamanın karşılığını ödemek için seni çağırıyor. Musa, ona (Hz. Şuayb'a) gelip başından geçeni anlatınca o: Korkma, o zalim kavimden kurtuldun, dedi.
    26- (Şuayb'ın) iki kızından biri: Babacığım! Onu ücretle (çoban) tut. Çünkü ücretle istihdam edeceğin en iyi kimse, güçlü ve güvenilir olandır, dedi.
    27- (Şuayb) dedi ki: Bana sekiz yıl çalışmana karşılık şu iki kızımdan birini sana nikâhlamak istiyorum. Eğer on yıla tamamlarsan artık o kendinden; yoksa sana ağırlık vermek istemem. inşallah beni iyi kimselerden (işverenlerden) bulacaksın.
    28- Musa şöyle cevap verdi: Bu seninle benim aramdadır. Bu iki süreden hangisini doldurursam doldurayım, demek ki bana karşı husumet yok. Söylediklerimize Allah vekîldir.
    29- Sonunda Musa süreyi doldurup ailesiyle yola çıkınca, Tûr tarafından bir ateş gördü. Ailesine: Siz (burada) bekleyin; ben bir ateş gördüm, belki oradan size bir haber yahut ısınmanız için bir ateş parçası getiririm, dedi.
    ···
  6. 6.
    +1
    Okuyorum mantıklı geldi
    ···
    1. 1.
      +1
      eyvallah
      ···
  7. 5.
    +1
    Ve Lokman Denklemi sayesinde pek çok Nas'ın (şeri hükmün) sırrına ereriz; bir örnek verelim:
    Peygamber -Sallallahu aleyhi vesellam- efendimiz buyurdu: "Yağmur ile sulanan (toprağın) mahsullerinde onda bir (1/10) vardır." [Buhari, 1483]
    Bu nas sayesinde zekat nisabı ve miktarı hakkında bilgi sahibi oluruz. Ancak niye "onda bir" vardır sorusunun cevabını sadece yukarıdaki cifirsel açıklamayla buluruz.
    Toprak > Te (400); Su > Mim (40)
    Bu ikisinin birbirine oranı (onda bir) şeri bir hükmün alt yapısını oluşturuyor.
    ···
  8. 4.
    0
    Biz unsurların terkib ve imtizacından hayatın sırrını elde ettik ve bunu şu şekilde formülize ettik:
    T/M=Y . N/H=Y
    T/N=H . M/H=H
    (Not: Bu formül Arabi harflerle gösterilmelidir.)
    Te/Mim=Ya . Nun/He=Ya
    Te/Nun=Ha . Mim/He=Ha
    Buna Hazreti Lokman'ın ebedi hayat formülü adını verdik. Bu formüle kısaca
    "Lokman Denklemi " diyebilirsiniz.
    ···
  9. 3.
    +1
    insanın Yaratılışı Örnekliğinde Bir Cifirsel Analiz:
    Şimdi Kuran labaratuvarına girip yukarıdaki anlattıklarımızı insanın yaratılması örnekliğinde delilleriyle gösterelim.
    Kuran insanın ilk önce topraktan yaratıldığını söylüyor:
    Sizi topraktan yaratması, O’nun (varlığının) delillerindendir. Sonra siz, (her tarafa) yayılan insanlar oluverdiniz. (Rum-20)

    Kuran her canlının sudan yaratıldığını söylüyor, dolaysıyla insanın yaratılış hamuruna su giriyor:
    inkâr edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan yarattığımızı görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı? (Enbiya-30)

    Bundan sonra insan toprak ve sudan mamül bir canlı olarak bulunur. Hz. muhafazid (sav) bu fazı şöyle açıklar: "Adem toprakla su arasındayken ben peygamberdim." Aşağıdaki ayet bunu açıklamaktadır:
    Allah, sizi önce topraktan, sonra da az bir sudan yarattı. (Fatır-11)

    Bundan sonra insan toprak ve su unsurlarının bileşiği gibi anlatılır. Toprak ve suyun belli oranda kurduğu bağ (çamur) insanın hamuru oluşmuştur:
    "O'dur ki her şeyin yaratılışını güzel yaptı ve insanı yaratmaya çamurdan başladı." (Secde, 32/7).
    Toprak (Te) ve Su (Mim) unsurlarının bu terkibinden (1/10) hayatın ilk vechesi "Ya" insanda tecelli etti.
    Sonra insanın yaratılışına Ateş (Nun) unsuru katılmaktadır:
    "iyice pişmiş gibi kupkuru balçıktan, insanı halketti." (Rahman-14)
    "Andolsun biz insanı, (pişmiş) kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattık." (Hicr-26)

    Bundan sonra insanın yaratılışına Hava (He) unsuru katılmaktadır:
    Onun (şeklini) düzeltip ona ruhumdan üflediğim zaman, kendisi için derhal secdeye kapanın (Sad -72)

    Ateş ile Hava unsurlarının Toprak ile Su unsurlarıyla kurduğu bağdan (1/8) hayatın ikinci vechesi "Ha" insanda tecelli etti, böylece insan "Hay" yani diri oldu.

    --spoiler--

    --spoiler--

    Yukarıda anlattıklarımız hayvanlar içinde geçerlidir. Kuran bunu Hz. isa örnekliğinde anlatır:
    “Şüphesiz ben size Rabbinizden bir mucize getirdim. Ben çamurdan kuş şeklinde bir şey yapar, ona (ruhumdan) üflerim. O da Allah’ın izniyle hemen kuş oluverir. (Ali imran -49)
    ···
  10. 2.
    +1
    Yukarıda Allah'ın Hay isminin dört unsurda nasıl tecelli ettiğini izledik. Dört unsur arasındaki bağlar, orantılar tabiattaki canlılığı başlatmıştır.
    ···
  11. 1.
    +1
    Kuran-ı Kerim'de insanın topraktan yaratıldığı yazıyor. Ayrıca Enbiya sûresinde hayatı olan her şeyin sudan yaratıldığı yazıyor ki buna insan dahil tüm bitki ve hayvan çeşitleri girer. Yine Kuran'da cinlerin ateşten yaratıldığı yazıyor. Kısacası dört unsur olarak bildiğimiz; toprak, su, ateş, hava mahlukatın var edilişinde hep bulunuyor. Şimdi Kuran'da geçen bu dört unsurun cifirsel analizini yapalım.
    Toprak Kuran'da Turab olarak geçer;
    Su, Kuran'da Ma olarak geçer;
    Ateş, Kuran'da Nar olarak geçer;
    Hava, Kuran'da Heva olarak geçer.
    Bu unsurlardan Toprak ve su alçalıcı, ateş ve hava yükselici karaterlidir. Şimdi bu unsurların baş harflerini yazalım. Çünkü baş harfleri daha sonra onları tanımlayacak. Tıpkı günümüzde elementleri baş harfleriyle sembolize etmemiz gibi. Örneğin Oksijen "O" harfiyle sembolize edilir. Dört unsurun baş harfleri de onların sembolüdür.
    Alçalıcı unsurlar Toprak ve Su:
    Turab (toprak), ilk harfi Te
    Ma (su), ilk harfi Mim
    Yükselici unsurlar Ateş ve Hava
    Nar (ateş) ilk harfi Nun
    Heva (Hava) ilk harfi He
    Şimdi bu harflerin ebced değerini yazalım. Oksijenin atom numarısı neyse unsurların ebced değeri de odur.
    Alçalıcı unsurlar > Te: 400, Mim: 40
    Yükselici unsurlar > Nun: 50, He: 5
    Görüldüğü gibi aynı kategoride bulunan unsurlar birbirlerinin onar katı sayısal değere sahip.
    Şimdi bu dört unsurun hepsinin birbirleriyle olan ilişkisini açıklayalım.
    Alçalıcılar Yükseliciler
    Te (400) . Nun (50)
    Mim (40) . He (5)

    Te ile Mim ve Nun ile He arasında 1/10'luk oran olduğunu yukarıda izah etmiştik. Karşıt unsurlar da buna benzer bir orantıya sahiptir. Te ile Nun arasındaki oran 1/8'dir. Mim ile He arasındaki oran da 1/8'dir. Şimdi orantısal olarak elimizde 8 ve 10 sayıları var. Ebcedde Ha harfinin sayısal değeri 8, Ya harfinin sayısal değeri 10'dur. Ha ile Ya harfleri yanyana gelirse "Hay" olarak okunur. Hay Arapça'da diri demektir. Yukarıda Allah'ın bu dört unsurla varlıkları yarattığından bahsettik. Yaratma ise Kuran'da diriltme olarak anlatılır, şöyle:
    Siz cansız (henüz yok) iken sizi dirilten (dünyaya getiren) Allah’ı nasıl inkâr ediyorsunuz? Sonra sizleri öldürecek, sonra yine diriltecektir. En sonunda O’na döndürüleceksiniz. (Bakara-28)

    --spoiler--

    --spoiler--

    Devam edecek...
    ···