/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    0
    Rezerved
    ···
  2. 27.
    0
    Rezervasyon
    ···
  3. 28.
    0
    Rezervatuar köpekleri
    ···
  4. 29.
    +5
    Beyler devam ediyoruz program da değişiklikk yapmaya karar verdim Derslerimde App Inventor kullanmayı tercih edeceğim çünkü herkesin anlayabileceği basit bir işlem ve hiç bir şey indirmek zorunda kalmayacağız.

    App Inventor az önce de belirttiğimiz gibi, programlamayı az bilenler veya hiç bilmeyenler için Android uygulamaları geliştirmek amacıyla kullanabilecekleri, kolay bir görsel uygulamadır. App Inventor’da ilk başta uygulamayı görsel olarak tasarlayacağız ve sonra kodların yerine blokları kullanarak uygulamamızı oluşturacağız.

    Uygulamaları geliştirmek için birkaç ön adım var. işte App Inventor kullanmak için bilmeniz gerekenler:

    Uygulamaları geliştirmek için Google hesabı kullanıyoruz.
    Eğer Google hesabımız yoksa buradan açabiliriz : http://gmail.com
    Bu hesabı kullanarak http://appinventor.mit.edu/ sitesine kayıt oluyoruz.
    Siteye girdiği zaman Teach sekmesine tıklıyoruz. Burada birinci adımı yapacağız: Step 1. Setup App Inventor. Bu adım üç aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada java yüklü olup olmadığın kontrol ediyoruz. Eğer bilgisayarınızda java mevcut değilse bu linki kullanarak java’yı indirilebilirsiniz. ikinci aşamada App Inventor’u kuracağız: http://appinventor.mit.ed...pp-inventor-software.html . Son aşamada App Inventor’u kullanabiliriz: http://beta.appinventor.mit.edu/ .

    App Inventor’da çalışmak için web tarayıcısı ve internet bağlantısı gerekecektir. Benim tavsiyem web tarayıcısı olarak Google Chrome’u kullanmanız olacaktır.
    ···
  5. 30.
    0
    Web programcılığı anlat panpa dinlemedeyiz
    ···
  6. 31.
    +4
    App inventorı açın New butonuna bastıktan sonra yeni projenin ismini gireceğiz.

    Web tarayıcı bize çalışma ortamı açacaktır. Ortamın ismi tasarımcı (Designer). Bu çalışma ortamında uygulamamızı oluşturacağız. Tasarımcıyla beraber bir pencere daha açmamız gerekecektir. Blok editörü (Blocks Editor) resimde kırmızıyla işaretlenen butondur. Sonra yeni bir pencere gelecektir. Open with Java seçtikten sonra OK butonuna basıyoruz.

    ‘Always trust contents from this publisher’ (içindekilere güvendiğimizi kabul ediyoruz) seçeneğini onayladıktan sonra dosyayı açıyoruz. Ve Run (Çalıştır) butonuna basıyoruz. Karşımıza blok editör pencere gelecektir.

    1-Uygulamamız için bileşenleri seçiyoruz

    ilk uygulamayı oluşturalım, adı HelloPurr ismi olsun. Uygulamada butona basıldığı zaman kedinin sesi duyacağız. Projede kullanılan dosyaları buradan yükleyebilirsiniz: Kitty Picture, meow sound . Dosyaları indirmek için web tarayıcıda File Save As seçeneğini kullanıyoruz.

    Uygulamanın bileşenleri App Inventor’da sol tarafta bulunuyor. Bileşenlerin arasında projede kullanılan temel araçlar bulunuyor: Buton, resim, onay kutucuğu ve diğerleri. Bileşenleri kullanmak için onları seçip sürükleyerek tasarımcıya taşıyoruz. Birinci aşamada butonu tasarımcıya taşıyoruz. ikinci aşamada butonun görüntüyü değiştiriyoruz. Butona kedinin resmini yapıştıracağız. Bunu yapmak için sağ taraftan Image > None ve Upload New butonuna basıyoruz. Çıkan pencerede Choose File butonuna basıyoruz ve bilgisayarda daha önce kaydettiğimiz kedinin resmini seçiyoruz.Çıkan resmin üzerinde yer alan Text for Button1 yazısını silmek için sağ tarafta yer alan Text bölümde bulunan yazıyı silmemiz gerekiyor. Şimdi projemize bir etiket (Label) ekleyelim.ol taraftan etiket (Label) bileşenini seçiyoruz. Sağ taraftan etiketin özelliği değiştiriyoruz. FontSize 30 olsun ve Text özelliği olarak Pet the Kitty! metnini yazıyoruz. Daha önce yüklediğimiz kedinin sesini projeye ekleyelim. Sol taraftan Media > Sound bileşenini Viewer’a taşıyoruz. Sağ tarafta Source (Kaynak) > None > Upload Now > Choose File seçiyoruz.
    az sonra App inventorla programlama geçeceğim bir projem var ayrıca onun üzerine de çalışmam gerekiyor. dolaysıyla anlayış gösterin
    ···
    1. 1.
      0
      yani gerçek kodlamaya da geçeceğiz ama bazı terimlere aşina olmak için bu çok önemli
      ···
  7. 32.
    +1
    Beyler resim atmakla uğraşamıyorum çok uzun iş
    ···
  8. 33.
    0
    şuraya park edim dönüşte bakarım
    ···
  9. 34.
    0
    Adamsın panpa hayal kurmayız artık
    ···
  10. 35.
    0
    Rezervasyon
    ···
  11. 36.
    0
    3 u anlwt
    ···
  12. 37.
    +1
    takunu yim öğret laa
    ···
  13. 38.
    0
    Bunu öğrendikten sonra onurlu bir biçimde hesabına mr robot yazabilirsin meraklı
    ···
    1. 1.
      0
      robot için program yazmak istiyorsan ardunio öğrenmelisin
      ···
  14. 39.
    0
    Eğitim var şuku
    ···
  15. 40.
    +4
    Arkadaşlar yazarken kendim de uyguladığım için uzun sürüyor Bu arada şukularınızı da ekgib etmeyin.

    2-Blok editörle programlama
    Uygulamamız için kod yerine blokları kullanacağız. Bunu yapmak için Blok editörüne ihtiyacımız olacak. Blok editörünü açmak için tasarım penceresinde, yukarıda sağ tarafta Open the Blocks Editor butonuna basacağız ve daha önce yazdığım aşamaları yapacağız. Açılan pencerede sol tarafta yer alan My blocks (Bloklarım) sekmesini seçiyoruz. Burada tasarladığımız butonu, etiketi, sesi ve ekranı görüyoruz. Yeşil olan bloklar olay işleyici (event handler) fonksiyonu taşıyorlar. işleyici bloklar, olaylara ne işlem yapılacağını belirtiyorlar. Yani yapılmasını istediğimiz işi, işleyici bloklara atıyoruz. Mesela kullanıcı butona bastı, telefon da bu yüzden titreşti. Sonra Sound1 seçiyoruz ve seçeneklerden Sound1.Play2’yı seçip Button1.Click üzerine taşıyoruz. Mor ve mavi bloklar, komut (Command) bloklarıdır. Komut bloklar (Command blocks) olay işleyiciyi (event handler) içeriye yerleştiriyorlar. Bu aşamada buton1.click butonun içinde sound1.play olmalı

    Bu bloğun anlamı “butona basıldığı zaman içerideki komutu çalıştır“dır, mesela bizim örneğimizdeki sesi çalma komutunu çalıştırır..

    Blokların çalışması daha iyi anlamak için bu linkten faydalanabilirsiniz Understanding Blocks. Zaten ilerleyen Android Programlama Derslerinde de bu konuları detaylı bir şekilde işleyeceğiz.

    Uygulamamızı çalıştırmak için programı bilgisayara indireceğiz. Bunu yapmak için yukarıda sağ tarafta Package for Phone > Download to this Computer seçiyoruz. Bu aşamayı yaptıktan sonra bilgisayara .apk uzantılı bir dosya inecektir; bu dosyayı aygıta kopyaladıktan sonra çalıştırabilirsiniz. Sonuçta kedi artık dokunulduğunda miyavlıyor! Kediyi miyavlatmaktan daha fazlasını da yapabilirsiniz ama bu da iyi bir başlangıç. işte gördüğünüz gibi, hiç kodlarla uğraşmadan düğmeler, görseller, sesler ve düğmelere basıldığında, kedi resmine dokunulduğunda olacak olayları programlamış olduk. Son derece basit olsa da, Android uygulamalarını koda başlamadan önce tasarlamak, görmek ve daha iyi anlamak için son derece yararlı bir araç.
    Bu daha ilk programımız daha gelişmiş ve önemli programlar yazmaya devam edeceğiz burda pratik yaptıktan sonra başta size indirttiğim programlarla daha ciddi derslere geçeceğiz şimdi yavaş yavaş alıştırıyorum yazılım 1günde öğrenilecek şey değil ama okullar başlayana kadar bayağı öğrenmiş olacağız ve ondan zaten herkes kendini geliştircektir
    Tümünü Göster
    ···
  16. 41.
    +3
    beyler şuku atında trend olalım herkes yararlansın bide rez almaya devam
    ···
  17. 42.
    0
    Panpa diger basligin cok sacmaydi test cozmeyen nesil yetisiyor diye biz bu durumdayiz insanlar bilgi ogrenemiyor yada bildigi seyi kullanamiyor
    ···
  18. 43.
    0
    android yazılım anlat bakalım
    ···
  19. 44.
    0
    Rez alalim bakalim
    ···
  20. 45.
    0
    Rezzhelall
    ···