1. 1.
    +26 -5
    açıklıyorum beyler.

    yerçekimi diye bildiğimiz şey aslında gök itimidir. atmosferin üzerimize yaptığı basınçtan ötürü örneğin zıplarsak tekrar yere düşeriz. çünkü atmosferin üzerimizde bir ağırlığı vardır.

    yerden bizi bir şeyin çektiği yok zaten çok saçma bir fikir. atmosfer dünya üzerinde canlı cansız her şeye aynı anda basınç uyguladığından biz bunu hissetmeyiz.

    koca bir ağacı kaldırmaya çalıştığınızı düşünün altında ezilirsiniz ama binlerce kişi ağacı kaldırırsanız üzerinize binen yükü hissetmezsiniz. gökyüzünün basıncı da böyledir.

    uzayda "yerçekimi" diye bildiğimiz gök itimi yoktur çünkü uzayda gök yoktur. yani atmosfer yoktur. uzayda hava olmadığından bize uygulanan bir basınç da söz konusu değildir.

    bu yalana artık bir son verilsin. biliyorum gülecek bazılarınız ama dünya yuvarlak dendiğinde de gülünmüştü zamanında...

    önyargılarınızdan sıyrılıp bir düşünün.
    ···
  2. 2.
    +6
    okudum şu an uçuyorum adam haklı beyler
    ···
  3. 3.
    +5
    pazartesi günü mahalle bakkalından nobel ödülünü almayı unutma gazeteyle
    ···
  4. 4.
    +4
    valla benim aklıma gelmişti ama kliseden korktuğum için söyleyemedim amk
    ···
  5. 5.
    +3
    okurken yerin dibine girdim. pişmanım.
    ···
  6. 6.
    +2
    @15 havasız ortamda zaten bişey yere düşmez odadaki tüm kapıları kapatınca havasız kaldığını mı sanıyosun sivrizekalı?
    ···
  7. 7.
    +1
    allahın gerizekalısının biri çıkmış salakça bir şey söylüyor. bir sürü cahil de peşinden gidiyor amk. diğer gezegenlerin de mi gök itimi var amk. atmosferi olmayan gezegenlerin bile çekim kuvveti var amk. ayrıca havasız ortamda çekim-itim olmaz diyorsun. bi ortamı havasız bırakıp içine bir madde koy bakalım nolcak. dıbına koyduğumun andavalı mantıklı bir şey bulmuş gibi gelmiş burda millete cevaplar vere vere anlatıyor bir de püh gerizekalı.
    ···
  8. 8.
    +1
    haklısın panpa hatta uyduları falanda sağlam halatla yere bağlıyolar uzayda atmosfer olmadıgından uçup gitmesin diye
    ···
  9. 9.
    +1
    o zaman bir örnekle gireyim olaya.
    bir füze düşün yukarıya doğru fırlatılmış. atmosfere geldiğinde neden bir değişiklik olmuyor hızında. madem bir gök itimi var o zaman füze yükseldikçe daha çok itmesi gerekir füzemizi. ya tam atmosfere geldiğinde hızı sıfıra düşer ve geri harekerte başlar. yada atmosferi geçince o hızla hızının bir anda çok fazla artması gerekir.
    ···
  10. 10.
    +1
    Sunu bı tam anlat amk o zaman atmosfer ıcsek ucarmıyız?
    ···
  11. 11.
    +1
    @61 peki sadece tek tarafa doğrumu bu gök itimi. atmosferi geçtikten sonrada etkilemezmi sence. artı ne yükü hafifler sallama amk.
    fırlatılan füzeler genellikle sabit bir hızla ilerler zayda yörüngeye oturana kadar. ama senin teorine göre atmosfere yaklaştıkça bu gücün artması gerekir.

    yine şöyle bir örnek. ayın atmosferi yoktur. fakat ayda yerçekimi ivmesi dünyadakinin 1/6sı kadardır. burdaki ni nasıl açıklayacaksın. yada diğer gezegenlerin hiçbirinde atmosfer yok ama bir çekim kuvveti var hepsinde.
    ···
  12. 12.
    +1
    güzel fikirler var ama burdaki en güzel noktaya taşşak geçtiğin adam ulaşmış

    bir tane kutu al içine bir kaşık koy ve içindeki havayı vakumla.

    vakumladığın zaman eğer bu kaşık uçmaya başlarsa git nobelini al ama uçmazsa bi bakmışsın kilise peşine düşmüş giyotine koymuşlar seni.

    söylediğine göre bu arada yukarı doğru çıktıkça(rakım arttıkça) "gök itiminin" yani atmosfer basıncının azaldığını biliyoruz. bu bağlamda everestin tepesinde daha uzağa zıplayabiliyo olman lazım yada daha yükseğe. böyle birşey olmadığınıda biliyoruz ve nedeni yer çekimi dünya yüzeyinde farklılık göstermez.

    eğer ortada bir gök itimi varsa limit hızın da olmaması lazım sonuçta yere yaklaştıkça yani üzerindeki atmosfer tabakası kalınlığı arttıkça basıncın artması bu yüzden de yerküreye doğru her cismin hızlanması gerekir ama biz biliyoruz ki cisimlerin limit hızları vardır.

    edit: hadi benle tartış
    ···
  13. 13.
    +1
    adam haklı dağılın
    ···
  14. 14.
    +1
    yarraam o atmosferi orada ne tutuyor?
    ···
  15. 15.
    +1
    ya bizde mal mal cevaplamaya çalışıyoruz. he tamam tamam. gök itimi. ben niye düşünmedim. bütün dünyamı yıktın amk. evimdeki newton resmini indiriyorum ve bir dahada elma yemeyeceğim. mutlumusun.
    ···
  16. 16.
    0
    Peki panpa kutuplara gittiginde yer cekimi artar bide bunu acikla orda atmosfer basinci yogun o yuzden mi pic?
    ···
  17. 17.
    0
    @100 sen verdiğimiz cevapları çok okuyon sanki, de mi la
    ···
  18. 18.
    0
    gökü çekende yer çekimidir şimdi gibtir git
    ···
  19. 19.
    0
    O zaman atmesferi ne tutuyo yapram yer cekimi olmasa dafilir giderdi
    ···
  20. 20.
    0
    gök itiminin olması yerçekimin olmadığını göstermez eğer öyle olsaydı ayın üstünde zıplayan biri yavaş da olsa tekrar ayın üstüne düşmez, sonsuza değin uçardı.
    ···