/i/Tespit

  1. 1.
    +3 -2
    adamlar sanki farklı bir çağda farklı bir boyutta yaşamış. günümüzden sanki daha ileri ki bir zamanda.

    bu nasıl dönem lan...
    ···
  2. 2.
    +1
    geçmiş dönemleri bilmeyen okumamış görmemiş öğrenmemiş cahil liselinin teki eksilemiş bile... ne diyeyim amk git vinelara gül. mizah nedir bilme sana fazla beynin falan yanar...
    ···
  3. 3.
    +1
    aslında her 10 yılda bir böyle bir nesil geliyor ama 90 sonrası yaşanan bir kırılma var gibi sanırım 60 ve 80 neslinin yaşadığı heyecanı, yaşama sevincini iyice körelttik. bunda da en büyük sorun hep şiddet, hep kan, hep gözyaşı olması ve bunun para getirdiği düşünülüp sanatın bu yönde yapılması.
    ···
    1. 1.
      0
      panpa gençlik siyasi hayatın dışında da bir şeyler istemi bilirdi. ne biliyim kaliteli film kaliteli müzik. mesela o dönemlerde kemal sunal efsanesi var ve acayip gelişmiş türk mizah edebiyatı da var. aziz nesinin hikayelerinden kitaplarından uyarlama birçok filmi. günümüzde edebiyatta facia durumda, müzik de, filmler de. biri de çıkıp aga ne yediriyorlar bize demiyor. elinde telefon durmadan bir şeyleri tüketme derdinde. ulan insan yanındaki arkadaşıyla yüz yüze konuşmak yerine elinde telefonla ayda yılda bir gördüğü sevgili dediği kızla konuşur mu?
      ···
    2. 2.
      0
      işte siyasi olarak doğru şeyler isteyenler insanlar sanatsal açıdan da doğru şeyler istiyorlar ki o zamanlarda bunlar üretilmiş. arz-talep meselesi.
      ···
  4. 4.
    +1
    30 senede ne kadar çok şey değişmiş değil mi panpa bugünden bir 30 sene sonra kim bilir ne olacak
    ···
    1. 1.
      +1
      aga otuz sene sonra benim yaşımda çocuğum olur. düşünüyorum da aradaki kuşak çatışması falan değil çağ çatışması ne durum da olur bilemiyorum. sokak görmemiş çocuk olur mu? koyu ile keçi arasındaki farkı bilmeyen olur mu? dalından meyve kopartmamış insan olur mu? şimdikiler twitter fenomeniymiş. salatalık diycem ama onun tadı bile güzel.
      ···
  5. 5.
    0
    o dönemin müzikleri hele hepsi gençlik ateşi mutlu mesut. adamlar harbi synth vs kullanarak kaydetmişler.
    gel gör şimdiyi hepsi atar, ayrılık, aşk acısı. ulan gibtiğim malı 20 küsur yaşında hayatının baharında ne gibim şeyler dinliyorsun. bir de elektronik sesler. bilgisayardan kaydetip dayıyorlar müzik diye. valla 1984 kitabındaki müzikler gibi.
    ···
  6. 6.
    0
    bu biraz bilimkurgu filmlerinde ki düşünen robotlar geldiklerinde duyguları olmadıkları için bize acımayacaklar tezi gibi. teknoloji geliştikçe içinde ki duyguyu daha çok yok ediyor.
    ···
    1. 1.
      0
      aga bak muhabbeti inciden çıkardım içimden gelen hüzünle yazıyorum, saygı yok. saygı illa el pençe divan duracaksın demek değil ki? saygısız duygu olur mu hiç? adamlar bilmiyor elindeki hüzün duygusunun da elindeki mutluluk duygusunun da değerini saygınlığını bilmiyor.
      ···
    2. 2.
      0
      aynen öyle katılıyorum kıymet bilmekle saygı meselesi ama şu da bu nesillere bu öğretilmedi mutluluk öğretilmedi bilgisayar oyunlarından tut, filmlere kitaplara herşey kan, cinayet, savaş.
      ···
      1. 1.
        0
        herkes mutsuz herkes bi ruh hastası. ruh hastalığı geçirdim inan bu gençlikten özellikle 18-20 yaş arası ergenlikten kurtuldum kurtulamadım arası tipler geçirse intihar eder. kimse elindekinin kıymetini bilemiyor. anca telefon modeli...
        ···
      2. 2.
        0
        geçmiş olsun panpa. işte mesela 80'lerde ki müziklere dikkat edersen hepsi enerjik. bunlar hep mutlu ve pozitif bakış açısı dünyaya.
        ···