/i/Acil

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    -1
    beyler şuanda hayatımın en kötü dönemini yaşıyorum diyebilirim tutunacak bir dala ihtiyacım var hep hayalim olan yurtdışında yaşamak için neler yapabilirim somut olarak anlatacak varsa lütfen anlatsın özellikle kuzey ülkelerinde yaşamak için şu gibtimin memleketinden gitmek için neler yapmalıyım ortalama bir üni de mühendislik okuyorum 1.sınıfım okulumu bitirdim diyelim oralara gidebilmek çalışabilmek yaşayabilmek için hangi yolu izlemeliyim bana ciddi anlamda yol gösterici biri olursa beni hayata döndürürsünüz çok teşekkür ederim
    ···
  1. 2.
    0
    önce ingilizce öğren.
    ···
  2. 3.
    -5
    önce barınacak bi yer bulman lazım bir mağara en kolayıdır.
    ateş yakmayı unutma gece soğuktan donmaman gerek.
    sonra kendine av malzemeleri yapana kadar toplayıcılık yapabilirsin ormandan meyve topla mesela.
    sonra avcılığa başlarsın.
    artık malzemelerin olduğuna göre yavaş yavaş bir kulube inşa edebilirsin.
    ···
  3. 4.
    0
    @2 upper intermadiate intermadiate arası daha iyi öğrendim diyelim sonra panpa yol gösterin
    @3 panpa nolur daşşak geçme
    ···
    1. 1.
      -1
      Yurt dışına cikip ordan bi kariyla evlenip oturum vizesi alman lazim. Sonra yak dasaklari
      ···
  4. 5.
    0
    kardesim, yabanci dil cok önemli. Ben kendim almanyada yasiyorum ve türkiyedekilerin hayal ettigi gibi degil buralar. Ama illa gideceksen, dilini ögrenmelisin. bence Ingiltere ye git. hem ingilizcen gelismis olur hemde yeni dil ögrenmek zorunda kalmassin. saygilar
    ···
  5. 6.
    0
    yurtdışında bir akraban varsa en kolay yöntemlerden birisi budur. Misafir olarak gidip daha sonra iş bulabildiğin taktirde yerleşme izni alabilirsin. Akraba yoksa alternatif her zaman yurtdışı master yapabilmekten geçer. Yapabiliyorsan bunu yapacaksın ki staj ve çalışma imkanları doğacağı için kalabilirsin. son yolsa yurtdışı programı olan bir iş bulmak. Yabancı kaynaklı işler ile yurtdışına çıkabilirsiin. Bu altyapıların yoksa unut yurtdışını güzel kardeşim. Rezil olmaya gidersin öbür türlü ve bir kaç yılada geri dönersin
    ···
  6. 7.
    0
    almanya gayet güzeldir, pek severim. berlin'de yaşamıştım bir süre, hayatımın en iyi dönemiydi diyebilirim, her yönüyle. başkasının lafıyla hareket etmektense kendin gidip gör öncesinde zaten. her insan aynı değil bir yere adaptasyon ve insanlarla iletişim konusunda.
    mühendislik diyorsun. ne mühendisliği bilemicem ama almanya ideal gibi duruyor sana.
    neden peki?
    ingiltere pahalı. kuzey ülkeleri diyorsun, göçmenlere nispeten daha az ılımlılar sonuçta ne olursa olsun. yine de finlandiya'ya bakmak gerek. avrupa dışında amerika hem uzak hem pahalı. kanada desen yine uzak, ama sen bilirsin tabii. avrupa'ya dönersek hollanda da bence mesela ideal olabilir almanya dışında. ama bence en ideali almanya. yeni bir dil öğrenmenin kimseye pek bir zararı olmayacağını düşünüyorum, hem zamanın da var. gidersin kursa, alırsın sertifikanı da, vizeyi almada da baya avantajı olur hem o sertifikanın. haa yok param tak gibi dersen git tabii ingiltere'ye.
    ···
  7. 8.
    0
    @8 makine panpa almanyada akrabam var yani okulu bitirip dil öğrenip gidebilir miyim ?
    ···
    1. 1.
      0
      ortalaman da önemli. birçok okula başvuracaksın master için işte. kabul alacaksın onlardan. o kabul belgesiyle vizeye başvuracaksın. vizeyi alırsan gidersin işte. yalnız, öğrencilerin bloke hesap açmaları ya da bi garantör göstermesi gerekiyor. bazen garantörü beğenmeyip onun yerine bloke hesap açmanı isteyebiliyorlar (başıma geldi). o da 8 bin euro'yu deutsche bank'a yatırmak demek oluyor, ki seneye bu 8 bin euro artacakmış, 9 bin olacakmış sanırım. böyle durumlar da var, hazırlıklı ol her türlü sen, zamanın var neyse ki baya. ama garantörünü senin kabul edebilirler tabii, takılma şimdilik o olaya.
      tutunacak dala ihtiyacın olduğunu görüp böyle bi şeye erkenden hazırlanman da gayet doğru bi davranış, peşini bırakma.
      ···
    2. 2.
      0
      ortalama ne kadar olmalıdır 3 üzeri mi ? üniversiteye göre değişiyor heralde kabul için veya akrabalarım olduğu için oraya gidip direk işe giremem mi ?
      ···
      1. 1.
        0
        bir şirketten davetiyen olması gerek onun için. akrabalarının olması bir şey ifade etmiyor. aksine çalışmak için gelmen istenmiyor aslında. genelde öğrenci olarak gidip sonrasında orada kalmak daha doğru tercih oluyor. hatta gerçekten okumaya gittiğin konusunda ikna olmazsa konsolosluk ve yabancılar polisi, vizeni de vermeyebilir. almanya sıkı bu konularda.
        ortalama konusunu bilmiyorum tam benim 3.25 olduğu için araştırmamıştım çok ama 2.6 ile de giren vardı mesela bi master progrdıbına ancak 2.57 ile duisburg'dan red alan da oldu. sen bi 3 yapmaya çalış bence, en garantisi. bu arada alman sisteminde notlandırma farklı oluyor. 1 en yüksek, 4 en düşük not. ona göre çevrimini yapıyorlar, öyle değerlendiriyorlar başvurunu. benim 3.25'lik ortalamam 2.1'di mesela alman sistemine göre.
        ···
      2. 2.
        0
        o zaman almanya için yolum ortalamayı 3 üstünde tutup almanca öğrenip sertifika alıp yüksek lisansa gitmek. Diğer özellikle kuzey ülkeleri içinde aynıdır heralde onlarda da bir şirketten davetiye falan gerekiyor mu yoksa almanyaya özel mi ?
        ···
    3. 3.
      0
      master değil de iş için diyorsan evet bir şirketten davetiye alman gerek her türlü. elini kolunu sallayarak oturum izni alamazsın. anca kanada gibi göçmen alımı olur falan ona başvurursun bilmem kaç kişi arasından bekle ki seni seçsinler... bu yüzden zaten yurtdışına kapak atmak isteyenler genelde master programlarıyla gitmeye uğraşıyor. ya da oranın vatandaşıyla evlenme meselesi var da gerçekçi bi olay değil o tabi
      ···
    4. 4.
      0
      bu arada sertifikasız da alabilirsin sıfır almancayla şartlı kabul bazı ünilerden, ben öyle yaptım mesela. (belki 3-4 sene sonra sıfır almancaya kabul veren okulların sayısı azalabilir yalnız) ama senin hazır zamanın varken en azından bi a2 ya da b1'e kadar gel, sertifikanı al. vize görüşmesinde çok takıyorlar almanca bilip bilmemene. bende tüm görüşme onunla ilgiliydi. a1 bile olsa bi şeydir. almanca öğrenmeye çalıştığını göstermen gerek vize görüşmesinde, amaç o yani. yoksa burada öğreneceğin almanca çok büyük ihtimalle zaten yetmez orada, yine kursa gidersin almanya'da da.
      ···
    5. 5.
      0
      haa ya da almanya'daki ingilizce master programlarına da bakabilirsin istiyosan. var baya bölüm ingilizce ve sayıları gittikçe artıyor. toefl falan gerekiyor işte onlar için de. araştır yani. ama ben olsam zamanım varken almancaya başlardım amk
      ···
    6. 6.
      0
      başlangıç seviyesinde var zaten almancam teşekkür ederim çok yardımın oldu
      ···
    7. diğerleri 4
  8. 9.
    0
    iltica et
    ···
  9. 10.
    0
    her üni 1. sınıf öğrencisi bu hayali kurar geçer seneye falan koç
    ···
  10. 11.
    0
    @10 ben küçüklüğümden beri kuruyorum lan
    ···