1. 751.
    +2
    elanes, eski yunan mitolojisinde abazanosların kralı, en gerekli ve en yalnız tanrıdır. Vazelinosla birlikte, masturbasyon ve orgazm tanrısıdır. Mitolojik olarak çoğu zaman elinde bir el ile resmedilmiştir. Bereket ve zevk ile özdeşleşmiştir, masturbasyon ondan beklenir. hacı şakiros'un ve neod peçetos'un oğludur. Tanrıça titan kezbanos'un kocasıdır. Simgesi elin yanında peçete, hacı şakir ve forno sitelerdir. Aynı zamanda abazanosların kralı olduğu için taht ve asa ile de sık sık betimlenir.

    En bilinen özelliklerinden biri ergenliğe yeni girenlere yardım etmesidir. Bu özelliğinden dolayı ergen abazanoslar tarafından çok sevilir ve bu yüzden elanes ismiyle çağrılmaktadır. Mitolojide çoğu zaman yalnız kalan ergen erkeklerin kılığına girer. Sağ elanes ve sol elanes olmak üzere iki oğlu vardır. Oğullarından en çok sağ elanes'i sever.

    Oğlu olan Tanrı sol elanes'i diğer Olimpos tanrılarının ve diğer oğlu tanrı sağ elanes'in yardımıyla yeraltına hapseder. Sonra Atlantisliler, Tanrı sol elanes'in bilinmeyen bir sebeple yok ederek diğer olimposlu tanrıların gücünü azaltıp yanındaki diğer Titanları serbest bırakırlar. ve o günden sonra masturbasyon, tanrı titan sağ elanes için sağ elle yapılmaya başlanır.

    kaynak: titan edepsisos ismetus
    ···
   tümünü göster