1. 51.
    0
    papamapapadede, 'inanç kötülük yapmaya engeldir.' diyorsun genel olarak ve bir miktar haklısın.
    yani şöyle diyeyim, mesela hırsızlık yapma ihtiyacı hissedersin, açsındır, borcun vardır vs ama cehennem korkusu seni engeller, 'allah görüyor korkusu seni engeller. ama bu demek değildir ki inançsız birini bir şey engellemez.
    şu an sen inançsız biri olmadığın için anlam veremiyorsun ama burada konuştuğun kişiler zamanında inançlı olan kişilerdi yüzde 99. o yüzden onlar, yani biz senden daha iyi yaklaşabiliyoruz konuya. sen hiç bilmediğin bir kafa yapısını yorumluyorsun.

    inançsız biri, cahil olamaz. eğer çocukken 50 kişinin tecavüzüne uğramış ve tanrıya sırtını dönmüş birinden bahsetmiyorsak, bir ateist, agnostik veya deist vs bilgili, yeterli olgunluğa erişmiş kişilerdir. ve bu kişiler salt kötülük yapamaz, çünkü kötülük hasta ya da cahil kesimin eylemidir. yahut bu eylemi kötü olarak görmeyen gözleri kararmış kişilerin. bu dünyada da en büyük kötülükleri hep inançlı kesim yapmıştır bu bir gerçektir. bir cihat politikası hep olmuştur. kim birinin kellesini tek harekette kesebilir, gözünü bile kırpmadan? inancın verdiği o gaz olmadan?
    ···
   tümünü göster