1. 5501.
    +1 -8
    this is riks kesinlele çok doğru konuşmuşsun. bir kaç şey de ben ekleyim. Doğuyu kaldıracak olan ilk destek dayanak dindir. Oradaki insanlar ezelden beridir şeyh medrese alimi evliya görmüşler onlarla büyümüşler. ne zaman dinden tüm türkiyenin alakası kesilmeye başlandı ( hangi dönem sen anlarsın) işte bu tip forsatçılara gün doğdu. şimdi gusul almasını bilmeyen adamlar var belki dedesi medrese eğitimi görmüş. Anadolu insanı kendi içki içse bile başındakini müslüman görmek ister. kaymakamın içtiğine kızar. neden? çünki orada devlet de odur hükümette odur. Devletini müslüman görmek ister. maalesev yıllarca devlet hiç o kimliğini göstermedi.
    şimdi bakıyoruz duyuyoruz çok şükür aşiretler evladını vermiyor o itlere. yeri geliyor tehdit yiyorlar yeri geliyor çatışıyor ama vermiyor.

    Dediğin gibi problemlerin çözümü birlik olmak Allahın bir peygamberin bir dinin bir devletin bir vatanın bir bir bir bir bine kadar bir bir. Ben çok ümitliyim kardeşlerim bitecek bu düzen. Mutlu günler görecek bu millet. inşallah.

    yazında kaçakçılıktan az bahsetmişin. temel sebebi sadece uyuşturucu madde sigara vs kaçakçılığı. az çaba az maliyet çok kar hesabı.

    afganistanda taliabnla savaşanların asıl derdi nedir? ne arıyorlar? ( çok şükür bizim askerimiz nerede olursa olsun afgan halkı saygı gösterir sever bir çatışma yaşanmamıştır ne dağdaki ile ne şehirdekiyle yüzbinlerce şükür) taliban falan hikaye uyuşturucu trafiği yönetiyorlar. neyse işte bu hamur çok su zütürür. herkes biliyor zaten.

    Rabbim yardımcımız olsun
    ···
   tümünü göster