1. 7201.
    +35
    http://www.youtube.com/watch?v=X9USJgkruTw

    geçmişte kalmış 20 yıllık bir hayatı unutmak nedir bilirmisiniz beyler.

    çok garip bir duygudur.

    hatırlayamazsınız.

    hatırlamak içinde çaba göstermesiniz gerçi, komik olan da bu zaten.

    kışlaya girdiğiniz o ilk anda hayatınız başlamıştır. kışla kapısının dışında kalan şeyler çok eski bir tarihte kalmış gibi hissediyorduk. paralel bir evrende yaşanılmış bir hayattı sanki o.

    yep yeni bir hayattasınızdır.

    etrafınızda dağlar, kayalıklar, bulutlar, gökyüzü, ağaçlar, çıplak kayalıklar, çiçekler, çimenler, dereler, nehirler, bitmek tükenmek bilmeyen dağı çepe çevre sarmalamış panika yollar, karanlık, yıldızlar, kar, soğuk, yeşil renk bol bol yeşil renk, ortalikta gözükmeyen ama hissedebildiğiniz o dağların size vermiş olduğu huzur. o dağların vermiş olduğu korku, heybetlerine baktıkça içinizi ürperten somut bir his.

    o dağlara baktıkça uzaklardan, o heybetine, bulutların bile ulaşamadığı dağlar. onlara baktıkça işte, içinizi bir huzur kaplar. ama rahatsız edici bir huzur.

    şehirde büyümüş bir adam için rahatsız edici bir huzur, sessizliğinden dolayı etrafta ki rüzgar sizinle net bir şekilde konuşur sanki. doğanın sesini engelleyecek hiç bir teknolojik şey yoktur. yıldızları net görmenizi engelleyecek ışık topluluğu yoktur.

    yağmur yağdığında toprağın kokusunu çok net alırsınız beyler. çimenin kokusunu çok net alırsınız. inanılmaz huzur dolu bir ortamdasınızdır.

    ama sizi rahatsız eder bu huzur.

    dalıp gittikten sonra, kendinize gelirsiniz,

    o yüce dağın bilmem kaç yerinde olan mayınlar, kafanıza isabet edebilecek bir mermi, her an ortalığın kıyamet yerine dönme olasılığı.

    devamlı bir iyiyi bir kötüyü düşünürsünüz. iyi ile kötü arasında gelip gidersiniz. belli bir zaman sonra geçmişteki hayatınızda kalan şeyşeri düşünmeye fırsatınız olmaz.

    korku ne demek, onu hissedersiniz. ama korku filmi izlemek değil. içinizde oluşan o muhteşem huzurun korkusu. ne manyak bir şey. huzurun getirdiği korku.

    oraya has bi özellik olsa gerek.

    hayatınız bir kaç ay önce başlamıştır ondan öncesi yoktur. hatırlamazsınız ondan öncesini, hatırlamak istemezsiniz zaten. özellikle hatırlamamak için çaba göstermeye başlarsınız bir zaman sonra.
    ···
   tümünü göster