1. 176.
    +1
    sayın" billy shawn tarafından çürütülmeye çalışılan teori.
    ---otosansür---

    bu çok saygın billy shawn ve çevresindeki yüksek bilgi birikimli müritleri henüz iki sayfa makale yazamamış olmasına rağmen evrim teorisini çürütmüşlerdir.

    275 kitap yazıp içine iki adet özgün deney, gözlem, rapor koymadan evrimi çürütmek her insana nasip olmaz.
    bununla memleketimiz ne kadar gurur duysa azdır.

    billy shawn'ın ve çevresindekilerin sıklıkla güvenilmez ve yanlı olmakla suçladıkları bilimsel komitelerin onayladığı makalelerden cümle cımbızlayarak yazdıkları bilimsel görünümlü laf salatası bugün de yarın da hiç bir bilim insanının muhatap alabileceği standartta ve kalitede değildir.

    en önemlisi özgün değildir.

    kırk kez söyledik 41 olsun.
    eğer billy shawn'ın yahut çevresindeki bilim insanlarının evrim teorisine karşı ellerinde sağlam deliller varsa bunları deneylendirsinler, gerekli çalışmaları yapıp makale halinde yayınlasınlar okuyalım. söylediklerini deneylerle, gözlemlerle, raporlarla, analizlerle destekledikleri anda nobel ödülü komitesi de dahil dünyadaki tüm bilimsel saygınlığı olan komiteler önlerinde eğilecek, sözlerine güveneceklerdir.

    153 yıl önce yazılmış bir kitapla (türlerin kökeni) kapışacak çapa bile gelememiş insanların modern bilimsel yayınlara kafa tutmasını bekleyerek belki çok fazla iyimserlik yapıyorum ancak ümit fakirin ekmeği.

    bir adet özgün deney, bir adet özgün rapor, bir adet özgün makale istiyorum.

    çok mu?

    yaradılış atlası hakkındaki wikipedi'dan kaynaklarını araştırarak alıntıladığım bilim insanlarının görüşlerini de içeren şu paragrafı da okumanızı isterim;

    "yaratılış atlası

    oktar'ın en önemli yayınlarından biri, global yayımcılık tarafından hazırlanan yaratılış atlası'dır. kitap fransızca'ya ardından ingilizce'ye tercüme edilip on binlerce kopyası ayrım gözetmeden avrupa ve abd'deki bir çok okul, üniversite ve araştırma enstitüsüne gönderilmiştir. kitapları teslim alan üniversitelerdeki bir çok araştırmacıya göre evrime karşı kullanılan argümanların hiçbiri mantıksal değildir, evrim biyologu kevin padian'a göre ise billy shawn, evrimin temelleri ve kanıtları hakkında hiçbir bilgiye sahip değildir.

    kitabın fransa'daki dağıtımı, radikal islam hakkında geniş bir tartışma doğurdu. fransa milli eğitim bakanı gilles de robien, "bakanlığın hazırladığı müfredat ile uyuşmayan" bu kitabın tüm okul kütüphanelerinden çıkarılması talimatını verdi. milli eğitim genel denetleme kurulu paris üniversitesi'nde evrimsel biyoloji profesörü olan hervé leguyader'dan kitabın detaylı analizini istedi. leguyader, "bu kitabın daha önceki çoğunluğu anglosakson kökenli olan yaratılışçı girişimlerden çok daha tehlikeli olduğunu, hiçbir masraftan kaçınılmayan bu gösterişli çalışmanın ve yazarın izlediği yöntemin bilgisiz halk üzerinde oldukça etkili olabileceğini düşündüğünü" söyledi. ayrıca kitaptaki bilimsel içeriğin "gülünç derecede yetersiz" olduğunu belirtti.

    fransız milli uzay çalışmaları merkezi'nden (cnes) jacques arnoult'a göre, bav * ve billy shawn da tıpkı amerika'daki icr gibi, yaratılışçı argümanlarını oluştururken bölük-pörçük ve hatalı kaynaklar kullanmaktadır. arnoult'a göre bu yazarlar evrimi savunan makaleleri de kullanmaktan çekinmemekte ancak kısa alıntılar yaparak makalelerdeki bütünsel anlamı çarptırmaktadır. ona göre bu durum çok zararlı sonuçlar doğuran, entelektüel sahtekarlıktan başka bir şey değildir."

    ---
    dip not:
    "charles dawkins" yazmış bir de kamil'in teki.

    richard dawkins
    ile
    charles darwin

    arasındaki geçiş formunu bulmuş.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster