1. 1.
    +5 -1
    Daha once yazmis doldugum (bkz: amlilarin odun erkek kavrami) yazisinda abaza kizlarin "odun" kavramini yazmistim.

    Bu baslikta abaza erkeklerin "kezban" kavramini yazcam.

    Simdi bildigimiz gibi bi " kezban " kavrami dolanip duruyo son senelerde ulkemizde.

    Peki bu "kezban" ne demek ?

    KezbanI sozluk anlami felan yoktur. Varsa bi sozluk anlami oda inci sozluk anlamidir. Nedir anlami ? Kezban bakimsiz, yabanci erkeklere platonik agib olan, genellikle castin biber ve van direksiyon dinleyen, romantizm diye gotunu yirtip romantik erkeklere vermeyen, kendi kendine triplere giren ve cogunlukla cumlelerinde " uff salk","uff ml yhaa" gibi harf ekgibligi yapip turkcenin amina koyan, konusmaya kalktiginizda sizi gibilen kaz yavrusu gibi tersleyen, kasli, uzun,esmer erkek isteyip duran ama tipleri tivorlu ismaile benzeyen, saci, kasi ayri renk olan ve mumkun oldugunca killi olan kizlardir.

    Iyi tamam. Guzel bi kavram. Ama bazi erkekler varki bu kavramin amina koyuyo. Nasil mi ?

    Kiz buna bakmaz, " kezban" olur. Yuz vermez, " kezban " olur. Tanismak istemez, " kezban" olur. Kisaca kizin istedigi ozellikler yoktur o abazada ve o abaza buna direk " kezban" muamelesi yapar. " kedi uzanamadigi cigere mundar der" mantigi ile yola cikarsak kiz buna vermez, "kezban" olur. Opmez,"kezban" olur. Kizla dassak gecmenin amina koyar o abazamiz, kiz buna " gibtir git" der, " kezban" olur. E abi kizi etkileyemiyosun neden kiza "kezban" damgasi vuruyosun.

    Bu abazalasmis erkeklerin en buyuk ozelligi kizin biri bunu operse, arkadas cevresinde hayaller kurarakm" boyle gibtim, boyle domalttim, boyle emdim, gomdum, emdirdim" diye anlatir. Anlattigina kendi inanir.

    Kisaca Kizlarla olumune dassak gecip, kizlar buna yuz vermeyince kizan abazamiz " kedi uzanamadigi cigere munder der" mantigi ile onune gelen kiza bakimli olsun, olmasin... Kezban olsun, olmasin... Beyni ile degilde yarraginin kafasiyla dusundugu icin " kezban" damgasini yapistirir.
    ···
   tümünü göster