1. 26.
    0
    arkadaşlar herkese tek tek cevap veriyorum biraz uzun oldu..

    @18 ricky gervais abisinin bir sorusu üzerine “Tanrı’ya neden inanıyorsun?”, adam bundan sonra tanrının olduğuna dair ortada hiçbir kanıt yok gibisinden felsefeyle ateist olmuş halbuki etrafta çokca ipucu var.. biraz araştıralım beyler..

    @19 tamamiyle katılıyorum.. din bize sorgusuz sualsizce ibadet etmemizi istemiyor.. araştırıp, gerçeği görmemizi istiyor.. eskiden bende soru sormadan inanırdım, sonra bazı sorular sormaya çalıştım, utana sıkıla çünkü sorduğum kişilerin bana kızacağını ve sadece ibadet etmemi söyleyeceğini sanırdım fakat böyle olmadı ve sorduğum herkes bana iyi niyetle cevap verdi.. bu sayede sorularımın cevabını aldım..

    @20 panpa aslında size anlatmak istediğim o değil.. asıl anlatmak istediğim etrafta bu kadar isnanı doğru yola iten sebep varken neden yanlış yol.. gerçi yanlış yol diyerek sizlere haksızlık ediyorum sonuç olarak bu sizin tercihiniz ve siz bu tercihi doğru yol olarak seçiyorsunuz o yüzden hepinizden özür diliyorum..

    @21 panpa bu lafı sadece sizle yaptığım konuşmanın başlangıcı olsun diye söyledim asıl amacım bu lafı merkezde tutup onunla ilgili konuşmak değil..

    @22 aslında umrundayız panpa.. bizi bu duruma getiren şeytandırfesatlıktır), ve hala bu şeytan bizi kötü yola itmeye çalışıyor.. şeytanın kötülüklerine karşı tanrının bizi doğru yola ittiren binlerce (binlerde kısıtlamamalıyız belkide milyarlarca sebep vardır.) mucizevi olayı var..

    @23 panpa sence tanrıya inanmak mantıksız mı? bunca imkansız ve kesinlikle olmayacak olaylar içinde bizlere (ilk oluştuğunda) kusursuz bir düzen ve döngü sunuldu..

    @24 elbette insanlar ille de kurallarla yaşamak için bir inancı seçmemeli.. ama eğer bu kurallar zaten doğru bir toplumun yaşaması için gerekli bir takım kurallarla %100 uyuşuyorsa o din kötü değildir.. evet insan araştırma yapmalı doğduğundan beri çevresindeki insanların söyledikleriyle dilini, gözünü ve kulaklarını kapatmamalı, tanrı bizlere düşünüp araştıralım diye akıl vermiş eğer bunu kullanmıyorsak gerizekalının önde gideniyiz demektir..

    @25 panpa bunu yapmamız baya uzun sürecektir eğer senin bu alanda bilgin varsa bize sen bilgiler versen olmaz mı?

    @26 yok panpa bu Blaise Pascal'ın sözü nerede araştırdıysam hep Pascal çıktı..
    ···
   tümünü göster