1. 26.
    +1
    @35 panpa insanların ruhları önceden yaratılmıştır.. ayrıca insan yaratılırken seçme kabiliyeti, doğruyu ve yanlışı ayırt etme yeteneği de verilmiştir.. allah insanların ruhlarına ben sizin rabbiniz değil miyim? der insanlar onu tasdikler fakat allah insanları denemek amacıyla dünyaya gönderir, hz adem ve havva'nın yaşadığı olay bizim doğuşumuzun başlangıcıdır..

    @36 senin yaratıcın ve senin dünyandan daha üstün bir varlıktan korkmuyor musun? ayrıca ben de korktuğun için inanmalısın mantığına da pek sıcak bakmıyorum, sana lutfedilmiş bir akıl varken neden aklını kullanma gücünü bastıran bir duyguyla inanıyorsun ki? aslında insan birşeye kalpten inanarak ibadet etmeli yani böyle yapınca cennete gireceğim, hemen 2 dk da kılarım gibi mantıklar yürütülmemeli.. @28'e söylediğim gibi bir inanca karşı ibadet etme süreleri zaten az ama bunu az diye değilde gerçekten isteyerek iman etmeli..
    şimdi biraz dikkatlice kendi yazımı okudum da biraz karıştı, şöyle özetleyeyim: insan korktuğu için değil de inanarak iman etmeli, eğer bedenin yaptığı ile kalbin yaptığı uyuşmuyorsa zaten sen günahkarsın demek bu yanlış bir davranış..

    edit: bu mantığı ben yürütmedim.. pascal yürütmüş bu mantığı.. ben sadece sizinle konuşmak amaçlı bir yerden başlanmalı diye buradan başladım..

    @37 bazı panpalara da söyledim.. allah bize düşünüp, anlayalım diye akıl vermiş, bu işi başkasından beklememeli, kendimiz yapmalıyız diğer insanlar sadece size doğru yolu işaret edebilir ama o yola girebilecek olan sizlersiniz..

    edit: fikirlerinizi beyan ettiğiniz için teşekkür eder, şukunuzu veririm panpalar..
    ···
   tümünü göster