1. 76.
    0
    @69 zihnin soyut dusunme yetenegini kazanmis olmali ne kadar oyle okursan kurani o kadar derin manalara indirir seni,duz adam gibi okursan simdiki dusuncene yatkin bi sekilde allah'i gokte oturan yakan, yikan bi kral gibi algilarsin ki cogunluk boyle algilar..

    bikere cehennem diye biyer yok dersen dinden cikarsin, cunku kurani yalanlamis olursun ayni sey cennet, melek,seytan vs gibi kavramlar icinde gecerli yani orda yazan herseyi basta kabul etmek zorundasin, iman budur. peki kabul ettik sorgulamicaz mi hic?

    iste asil guzellikte burda elindeki tek suphe etmeyecegin sey iman diger herseyden suphe etmelisin, allah bunu ister kulundan. cunku bu tahkik-imandir, normal bi insanin imanindan cok daha gucludur. misal benim yaptigim gibi cennetin icerigini sorgulayabilrsin gercekte ne anlatmak istedi bunu nasil kelimeler doktu ,bunlarin altinda yatan manalari ne,iste hakiki muslumanlik burda baslar..

    bak sunu iyi anla peygamberlerin asli gorevi teblig ve bu tebligi herkese yapmalidir. yani colde gezen cahil bedevide yazdiklarindan bisey anlamalidir cikarmalidir ,cok zeki algisi yuksek bi adamda kendine gore biseyler cikarmalidir. bunun sonu yoktur cunku basi sonu olmayan allah'tir sozkonusu.

    tekrar cehenneme donelim tamamen soyut bisey degil mi?resmi var mi yok, fotosu var mi yok..ee soyut olan biseyi insanlara nasil anlatacaksin? tabi ki madde aleminde olan somutlarla tesbih yaparak. soyut olan biseyi somutlastirmadan anlatamazsin, ancak hissedersin kendin tadarsin. ruyalarini anlat diyince anlatabiliyor musun?o hissi kelimelere dokerken ne kadar zorlaniyorsun dimi.. iste kurandaki cogu kavramda boyledir. soyut biseyin somutlasmasi kimi zaman kisilestirilmesi.. allah sonsuz.. sonsuz olan seyin kisiligi olur mu?olmaz sadece sistemi-kanunu ve bunlarin uygulayicilari olur.

    umarim bazi seyler yerlesmistir kafanda..
    ···
   tümünü göster