1. 201.
    0
    1- her insan nötr doğar, iyi ve kötü algıları yaşadığı çevreye göre şekillenir. Kültürel değiikliklerle bunu çok rahat görebiliriz. Mesela almanlar toplum içinde osurmayı kötü olarak karılamazlar ama sen otobüsüste giderken osurursan yüzüne annenle münasebete irmek istercesine bakarlar. Veya jamaikada doğmuş olsaydın her gün esrar içen herifin teki olurdun ama bizim coğrafyada genel kabul uyuşturucu olduğundan yasal olmadığı ve köü olduğu kabul görüyor. Bir çok örnekle genişletilebiir. Kafa ramıom bu saatte.

    2- diğer insnların kendi gördüğümüz rengi nasıl gördüklerini bilmeden bu soruya cevap vermek güç olsa da rnk körlerinin de tüm insanlar kümesinin içinde blunduğu gerçeğine dayanarak bu sorunun cevabı hayırdır diyorum.

    3- bimsel açıdan nedir bilmem ama sebebi, inanmaktır diyebilirim. Eğer bir şeyin seni tedavi edeceğine inanırsan, bunun gerçekleştiğini görürsün. O ilacın işlevinin olmadığını bilse bir faydası olmayacağı halde, işe yarayacağını düşünerek içmiş olması, kişinin bir yerde düşünce gücüyle kendini tedavi etmesidir denebilir.
    ···
   tümünü göster