1. 201.
    0
    @161 ama herkez aynı boydamı yada aynımı? Gözümüzde aynı olacak diye bir kural yokki
    ···
  2. 202.
    0
    panpa 3. sorunun cevabı tartışmaya açık sayılmaz. yani sonuçta bilimsel bir açıklaması var. sıradakiii
    ···
  3. 203.
    0
    @166 +1
    ···
  4. 204.
    0
    reserved. entry nick
    ···
  5. 205.
    0
    2.ci soruyu sen mi buldun panpa çok iyi bi soru. benimde aklıma gelmişti bikeresinde bu soru. mesela benim kırmızı diye tanımladım rengi başkası mavi olarak görüyo olabilir.
    ···
  6. 206.
    0
    sıradaki soruyu alalım
    ···
  7. 207.
    0
    3. soru da felsefe ile alakalı değil pgiboloji bilimi ile ilgili

    sen felsefeyi çok yanlış anlamışsın
    ···
  8. 208.
    0
    Panpalar ben yatıyorum iyi geceler yarın yeni başlık açmayın, bu başlığı takibe alın yaeın gecede devam edelim. Ben yarın 12 gibi filan hortlarım başlığı.
    ···
  9. 209.
    0
    3.soru zaten pskolojik bi etki yani insan beyniyle alakalı. pek tartışılacak bişeyi yok gibi.
    ···
  10. 210.
    0
    @171 felsefenin sınırlaması yoktur panpa. herşey üzerinden felsefe yapabilirsin. beyin fırtınası bu
    ···
  11. 211.
    0
    insan kötü doğar, farklı görür, inanır
    ···
  12. 212.
    0
    kötü doğulmaz kötü olunur.

    ccc mr white ccc
    ···
  13. 213.
    +1 -1
    Şimdi ilk soruya istinaden; daha önceki tartışmaları okumadığım için direk bodoslama dalıyorum konuya kusura bakmayın. insanın iyi mi yoksa nötr mü doğar sorusuna zaman zaman birçok düşünür farklı cevaplar vermiştir. Mesela locke zihin boş bir levhadır demiştir. yani doğuşta zihnimizde hiçbir şey yoktur biz bunu sonra duyumlarımızla elde ederiz der. Descartes de ( düşünüyorum öyleyse varım diyen herif) zihin de tanrı nın bilgisinin olduğunu söyler yalnızca. yani tanrı zihnimize bilgisinin imzasını atmıştır. Buradan da şunu çıkartabiliriz. zihin de tanrı bilgisi vardır ve biz diğer şeyleri onun sayesinde öğreniriz. şimdi çeşitli görüşleri harmanlayıp ortaya bir şey çıkardığımızda aslında insan nötr olarak doğar fakat daha sonra edinilinenlere iyi yahut kötü hale bürünür. ancak benim düşünceme gelirsek, ben biraz ahlâki açıdan olaya yaklaştığım için, insan doğuşu itibariyle iyi bir varlıktır. çünkü insanın doğası gereği iyi olması gerekir. yani tanrı mutlak olan iyiyse, yani ondan kötülük çıkmayacaksa, yarattığı bizlerde doğuş itibariyle iyiyizdir. sonradan kazanılanlara kötülüğe yönelebiliriz.
    ikinci soruya da şu şekilde bir yaklaşımda bulunuyorum; renkleri evet her insan aynı görür. fakat bir de olayın farklı bir boyutu vardır: Hissetmek! renkler herkes de aynı görünür fakat hissedilen şey farklıdır. nedir yani bu hissetmek? şöyle ki sende uyandırdığı haz duygusudur özetle.
    üçüncü soruya ise; bu tamamaen klagib bir şekilde pgiboloji ile alakalıdır. yani hissetmekle alakalı. her şey beyin de bitip beyinde başladığı için eğer beynini, akabinde zihnini kontrol altında tutabilirsen, çoğu şeyin üstesinden gelebilirsin.

    ben böyle bir şeyler yazdım kendi halimce. umarım geç kalmamışımdır, bir de okumuşsunuzdur.
    ···
  14. 214.
    0
    @3ü öncelikle bizi hayvan statüsüne soktuğu için minnettarım .
    @1 insan düşüncesiz doğar ve çevresel faktörler düşüncelere iter, mutlu olmaya üzülmeye korkmaya başlar ,dürüstlük ve yalancılık ortaya çıkar yani karakterler belli olur yani 0 dan gelir.
    2.sorun ise renklerin isimlerini önceden biri koymuş ve hisde algı başlamıştır kırmızıyı gördüğümüzde kırmızı deriz yani herkes aynı görür, doğuştan kör ve renk körleri için aynı şey geçerli değildir.
    3.sorun için insanlar piskolojik diyor. ama daha çevremde yaşamadığım için algılayıp tartışamadım , ama büyük ihtimal zaten ilaç almasa bile o sürede geçicek olmasıdır.
    ···
  15. 215.
    0
    @176 waltercıyız hülooloğğğ
    ···
  16. 216.
    +1 -1
    1.soru insan doğduğunda lannistersa iyi starksa kötüdür

    2.soru insanların göz renklerine göre değişir

    3.soru lannisterlar hasta olmaz onlar süper ailedir ama starklara zütten morfin bile verseniz ölürler
    ···
  17. 217.
    0
    insanlar kötülüğe meyilli doğarlar.
    edit:gibtirin gidin biraz sigmund f. okuyun amk
    ···
  18. 218.
    0
    @165 panpa şimdi sen fiziksel özelliklere vurdun, boyut farkı farklı bir şey misal 2d nin yarattığı görüntü nerde, 5d nin yarattığı görüntü nerde... sen fiziksel özelliklere vurdun panpa, tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz renk körleri hariç yani bir hastalık sonucu meydana gelen sorunlar hariç, insanların gözündeki boyut farkı ister buna 3 boyutlu ister 5 boyutlu diyelim aynı olduğu için zaten görüntülerde aynı olur... misal insan 3 boyutlu görür iken bir böcek 5 boyutlu gözle kızılötesi ışınlarını görebilir, ama insanlar göremez çünkü gözü 3 boyutlu... anlaştık mı panpa ...
    ···
  19. 219.
    0
    1- her insan nötr doğar, iyi ve kötü algıları yaşadığı çevreye göre şekillenir. Kültürel değiikliklerle bunu çok rahat görebiliriz. Mesela almanlar toplum içinde osurmayı kötü olarak karılamazlar ama sen otobüsüste giderken osurursan yüzüne annenle münasebete irmek istercesine bakarlar. Veya jamaikada doğmuş olsaydın her gün esrar içen herifin teki olurdun ama bizim coğrafyada genel kabul uyuşturucu olduğundan yasal olmadığı ve köü olduğu kabul görüyor. Bir çok örnekle genişletilebiir. Kafa ramıom bu saatte.

    2- diğer insnların kendi gördüğümüz rengi nasıl gördüklerini bilmeden bu soruya cevap vermek güç olsa da rnk körlerinin de tüm insanlar kümesinin içinde blunduğu gerçeğine dayanarak bu sorunun cevabı hayırdır diyorum.

    3- bimsel açıdan nedir bilmem ama sebebi, inanmaktır diyebilirim. Eğer bir şeyin seni tedavi edeceğine inanırsan, bunun gerçekleştiğini görürsün. O ilacın işlevinin olmadığını bilse bir faydası olmayacağı halde, işe yarayacağını düşünerek içmiş olması, kişinin bir yerde düşünce gücüyle kendini tedavi etmesidir denebilir.
    ···
  20. 220.
    +1
    @177 ben bu entry'i ne ara girdim lan diye bi an duraksadım panpa o denli aynı fikirdeyiz
    ···