1. 1.
    -1
    ergenekon.

    Bu cümle v for vendetta filminden alıntıdır. Filmde bu kısım eve ve v arsında geçiyor.

    E: V, yesterday I couldn't find my ID. You didn't take it, did you?
    V: Would you prefer a lie or the truth?
    E: Did you have anything to do with that?
    V: Yes, I killed him.
    E: You… Oh god!
    V: You're upset.
    E: I'm upset? You just said you killed Lewis Prothero.
    V: I might have killed the Fingermen that attacked you. I heard no objection.
    E: What?
    V: Violence can be used for good.
    E: What are you talking about?
    V: ---justice---
    E: Oh!!!, I see.
    V: ---There's no court in this country for men like Prothero.---
    E: And are you going to kill more people?
    V: yes

    Evet v for vendetta’nın verdiği fikir çok açık. bu adamları gerçekten adil olan bir yargı sistemi ile yargılayamazsın. çünkü sıradan insanlar için kurulan yargı sistemi ve yasalar, eli kolu uzun olan bu örgütlü gestapoları bertaraf edebilecek kadar esnek değildir. Ayrıca o insanların avukatları, inanın bana şeytanın avukatına pabucunu ters giydirir. O yüzden ya yargı sistemi değişecek ki onları hapse atalım ya da birisi çıkıp v for vendetta olacak ve halkını bu örgütlü gestapolardan kurtaracak. Her neyse bizim karşımıza ikinci senaryonun gelmesini bekliyorsanız ya safsınız ya da aptalsınız. Aptalsanız zaten siz sadece bu devrimin seyircisi olacaksınız, seyirci olmak genelde iyidir. Art niyetlilerin gibilişini izleyeceksiniz demektir. Benim dediklerimi saçma bulup, film mi lan bu? Diyenler, “v” maskesi ile sokağa çıkıp devrim yapma fikirlerini daha mantıklı bulan arkadaşlar biraz sonra anatacağım şeylerin fikir olgunluğu yakalayamadıkları için onların bu yazıyı zaten okumalarına gerek yok.

    Şimdi konuyu bir başka kısımdan incelemek için sizin ön kabullerinizi biraz yıkmak istiyorum ve siz --Ergenekon yok ki? Onlar vatanseverler-- diyenlere bir soru soracağım. Diyelim ki Ergenekon diye bir örgüt var, ve bu örgüt tam da söylediğimiz gibi halkın dıbına koyuyor. Bu örgütü nasıl yakalarsınız? Nasıl yargılarsınız?
    Evet vereceğiniz cevap sizin zekanızla birebir örtüşecektir. Mantıklı ve realist olanların cevapları onlarla mücadele etmenin kolay olmadığı yönünde olacaktır. Onlar anlatmak istediğim şeylerin bir kısmını anlamaya başladılar.

    Ergenekon’a gelecek olursak. Ergenekon terör örgütü dediğimiz allah’ın belası lanet örgüt yapabileceği her fırsatta darbe yapmaya çalışmıştır. Her ne kadar darbe olarak kabul etmeseniz de, 27 mayıs 1960’ dan 28 şubat 1997’ ye kadar, yeri geldiğinde darbe yoluyla, yeri geldiğinde tehdit yoluya, yeri geldiğinde ekonomiyi bloke ederek, yeri geldiğinde de toplumu korku imparatorluğu ile susturmak için yoluna taş koyan kişileri öldürerek bunu yaptılar. Şu anda gazeteciler içerde, özgürlüklerimiz elimizden alınıyor diyenler onların içerde olmasına değil öldürülmesine alışmış olanlardır, ki içerdeki gazetecilerle büyük ustaları karşılaştırmak yersizdir zaten söylememe gerek yok, anlayan anladı. Bir çok insanın ahını alanlar ve onların bir şekilde bir yerlere gelmesine yardım edenler tabi ki de cezalandırılacaktır. Bu türkiye’nin kurtuluş filmidir. Sadece bu filmde soundtrack yok ve kız arkadaşınızla izleyemezsiniz. Bir de aynı sinemada bir sürü gerzekle berabersinizdir, ve onlara da katlanmak zorundasınızdır. Neyse umarım filmin ikinci yarısında çıkan ekşiciler gibi bunlar da çıkıp giderler. Ehehehe o zaman rahatça izleriz. Bu arada
    “v” kimdi diyorsanız, onun da cevabı var tqyyeap v for vendetta nın ta kendisidir

    edit: bu yazı bir yıl önce yazıldı panpalar, saygı duyun.
    ···
   tümünü göster