1. 51.
    +2
    ateizm konusundan direk dawkins e geçmişsin ama evrimi savunan sadece oymuş gibi konuşuyorsun bilimin zaten kabul ettiği birşey için bu kadar yırtınmana değmez.

    herkesin sorgulamadan angut gibi inandığı şeylere inanmamak da hiç kimseyi gerizekalı yapmaz. ateistlerin hepsi zekidir demiyorum ama boşuna çabalama bence gerçekçi değilsin.

    ikinci olarak insanların tanrıya inanmamak için de çok sebebi olsa da rasyonel olan seçenekler sadece deizm agnostisizm ve ateizm. yani gerizekalı diyebilecek birileri varsa onlar sizler değilsiniz.

    sonuç olarak, tanrıyı kanıtlasan bile dinlerin doğruluğunu kesinlikle kanıtlayamazsın. bir yaratıcı varsa bile onun kurandaki gibi olduğu ne malum?

    üçüncü olarak; ölümden sonra hayatın var olduğu da kesinlikle kanıtlanamaz. hatta kesinlikle yok diyebiliriz. çünkü cennet ve cehennem tamamıyla insan tasarısına dayalı yerler. evreni yaratan bir şeyden söz ettiğimizde tanrının insan gibi düşünmesi saçma. diğer bir sebep de insanların öldükten sonra yaşaması için bir sebep yok. tanrı gibi büyük birşeyin insanlara ihtiyacı olamaz. insanları ödüllendirmesine ihtiyacı olamaz. tanrı neden "dur ben oyuncak askerler yaratayım bunları izleyeyim sonra da ölümden sonra yaşam vaat edeyim" desin ki? tanrının birşeyleri izleyip keyif alma gibi bir durumu olamaz. bu durumda insanları yaratması için bir sebep de olamaz.

    böyle düşündüğümüzde reenkarnasyon bile daha mantıklı. çünkü en azından bir döngü olmuş oluyor. bizi hep yukarıdan izleyen yalnız başına duran yüce birşeyi düşündüğümüzde, onun insanları ödüllendirmesi için hiçbir sebep olmuyor.
    ···
   tümünü göster