1. 26.
    +5
    evet biraz iş-staj konuşalım.

    zaten üniversite okudğunuza göre bunu deneyimlemeniz gerekecek işe başlamadan önce. bu da sıkı ve eğlenceli bir iş deneyimi anldıbına geliyor. avrupa hq merkezli bir çok şirket çok büyüktür, ciddi anlamda. 40 50 bin çalışanları olan büyük şirketlerden bahsediyorum. hepsinin internship dalgasına kaydı da vardır. gider kayıt olursunuz.

    almanya taraflarındakiler için özellikle media-markt saturn çok büyük bi opsiyon. para kazanırsınız, kravat takmayı öğrenirsiniz. takım elbise alırsınız. aslında biraz boğulursunuz, çünkü boş vakitleriniz de plana girmiş gibidir.

    normal bir insanlığa ilk geçişiniz yani. iş arkadaşları falan da edinmeye başlıyorsunuz çünkü. bu stajlar ve sertifikalar doldurur cv nizi. çözüm-rapor öğrenirsiniz. gelişirsiniz. zor ama iyidir kısacası.

    sosyal hayat aslında o kadar da renkli değiliz. türkiye nin tatil mekanlarıyla kıyaslandığında oldukça sönük kalabilir. ama onu renklendirecek siz ve arkadaş grubunuz. bir guitar hero kafesinde eğlenceli bir akşam geçirebilirsiniz. aslında çoğu mekan erken saatlerde kapanıverir, hoppa daha gece yeni başladı derken dışarda bulursunuz kendinizi. bu yüzden tüm bu gecelerin sonları evde bitmektedir. eve gider, yer içer birlikte olur uyursunuz. aslında bu kadar eşcinsel popülasyonu işte bu rahatlıktan ve doymuşluktan kaynaklanıyor. benden söylemesi. ha hep aynı eğlencelere yer yok. cuma günü gider smokininizi kiralar bir viyana senfoni orkestrası dinlemeye de gidebilirsiniz. sizi tutan yok.

    ama asıl olay, tüm avrupayı gezmekte. işte o avrupalı gençseniz, alplerde kayak yapmaya, ispanyada güneşlenmeye, italya da butik kafe ve otelleri gezmeye, fransada bale falan seyretmeye gidersiniz. hep gidersiniz amk
    ···
   tümünü göster