1. 251.
    +7
    maçkolik dalgasını anlatmaya başlıyorum beyler çekin sandalyeleri.

    şimdi bu maçkoliğin bürosu bilenler vardır fener stadyumunun orada tam karşısındaydı galiba. otopark falan var hatta orada maçkolikçilere indirim falan yapılıyor diye duymuştum otoparkta. herneyse işte, şimdi bu maçkoliğin çok karmaşık bi yapısı var. içinde olana basit ama bilmeyene karmaşık gelir.

    bunlar çok çakaldır. maç takibi bildiğiniz üzere sahadan'da daha rahattır ama forum maçkolik üzerinden yürür. maç takip etmek isterseniz sahadan'ı tercih edin derim ben.

    neyse, bu maçkolik forumu her zihniyetten, her mantıktan, her zeka seviyesinden çoluğu çocuğu gencini yaşlısını içinde barındırır. sahtekar reklamcısı, umut taciri, umut.avi kovalayanlar vs... herkes vardır bu sistemin içinde.

    sabahın köründe maçkolik forumlarından yorum takip edip kupon yapan yüzbinlerce andaval var bu memlekette. haliyle otomatikman ne oluyor? forum manipülasyonları da oluyor. peki forum manipülasyonu nedir?

    ısrarcı bir dille, ikna edici bir anlatım akışıyla "yanlış" maç yorumu yapıp milleti yatıranlardır. maçkoliğin çakallığı ise burada baş gösteriyor.

    şimdi foruma eskiden beri üyeliği olanlar bilir, bu müptezeller hiç silinmeyecek yorumları silerler ama öte yandan milleti kandıranları silmezler. siz normal maçla ilgili düşüncenizi yazarsınız bi bakarsınız pat diye silinmiş ve ban yemişsiniz, ama başka bi canlı bahis reklamı yapar, milleti yanlış tahmine yönlendirir onların yorumları silinmez.

    bu genel bi anlatım kendi açımdan. şimdi size derinine ineyim mevzunun.

    ben yaklaşık 1-2 ay kadar maçkoliği iyice araştırıp analiz ettim özel olarak bu işe kafa yordum. maçkolikte "çok sağlam" derecede tahminlerde bulunanların listesini çıkardım, yaklaşık 20'Ye yakın bir liste vardı elimde. bu listelerde haftalık maç programlarında 20 kişi arasından ortak tahminlerde bulunanların tahminlerine oynayıp kazanıyordum.

    bu anlattığım olay evvelki bir olaydır. yani açıkçası ben de büyük çakallık yaptım. kendi şansımdan değil, milletin şansından faydalandım.

    çok kısa bi süre böyle devam ettikten sonra maçkolik yeni bir revizyona gitti. bunun adı huurluk revizyonuydu. nasıl mı? şöyle,

    dediğim gibi kısa bi süre böyle bir liste oluşturduktan sonra bu süreç içerisinde sağlam tahminlerde bulunanların geçmiş yorumlarının silindiğini fark ettim. tamam çok yorum birikir, site bakımı kapsamında geçmiş yorumlar temizlenebilir eyvallah ama belli başlı kişilerin "tüm" yorumları silinmez. bakın daha da açayım mevzuyu.

    biten bir maç var. misal verelim dün oynanan ve iy2/ms1 biten adana maçı. bu maçın forumuna maç başlamadan önce giriyorsunuz ve adamın tekinin "bu maç 2/1 bitecek" dediğini görüp "hagibtir ordan yaaa" diyorsunuz ve umursamıyorsunuz. maç 2/1 bitiyor ve o yorum aklınıza gelip tahmini o an bulunduğunuz saati hesaplayıp yorumları arıyorsunuz bir de bakıyorsunuz ki o yorum yok, yorumu yazan adam da yok piyasada uçmuşşş...

    bu maç +7 olur diyen adamın linkini kaydediyorsunuz. maç +7 bitiyor. ertesi gün bi bakıyorsunuz linke bomboşşş yorumları silinmiş...

    devam edeyim mi binler? dinliyo musunuz lan?
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster