1. 776.
    +20 -1
    kardeşim şimdi haftaya sınavlarım başlıyor lise 2 yim. ilk sınavlardan biraz kötü aldım. sadece 1 zayıfım var ama ben zekamın daha iyi olduğunu biliyorum çünkü çalıştığım herşeyi yapıyorum. bende senin gibi bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. bunun için internetten çok şey araştırıyorum ön bilgi olsun diye. neyse konuya gelelim. notlarımı daha çok yükseltmek istiyorum ki bu da başlayacak sınavlar ile olacaktır. senin tavsiyelerine şimdi başlarsam, çalışmalarım etkilenebilir mi? birde bilgisayar mühendisliğini türkçe mi ingilizcemi okumayı tavsiye edersin.

    ---cevap---

    etkilenebilir.

    şimdi beyler bu yöntemi uygulamaya kalkarsanız 2 haftaya yakın bi süre dopamin eksiliğinden tak gibi bir hayatınız olacaktır. fakat ondan sonra olaylar biraz düzelmeye başlayacak dediğim gibi bu yöntemi uygularsınız 1 hafta sonra çok önemli bi sınavınız vardır, dopamin ekgibliği ve sonucunda dikkat toplayamamaktan çalışamazsınız, sonra vay efendim senin yüzünden kötü aldım sınavdan ((:

    beyler ne zaman başlayacaksınız karar sizin. size 2-3 hafta dikkat ekgibliği ve hayattan zevk alamama durumları yaşayacaksınız diyorum çünkü minimum dopaminle idare edip reseptör yetiştirme işiyle meşgul olacaksınız.

    dediğim gibi kararı kendiniz vereceksiniz.

    bilgisayar mühendisliğiyle alakalı :

    bilgisayar mühendisliğinin aslında resmi dili ingilizcedir panpa. google aramaları konusunda mühendislik seviyesinde bilgi edineceğin ve bu aramaların çoğunda ingilizce döküman ve bilgilerle karşılaşacağın için, yani bi projeyi, bi ödevi hazırlamak için hayvan gibi ingilizce forumlarda dolanacağın için ingilizcenin iyi olması 1. koşul. eğer iyi değilse hazırlık eğitimini çok iyi değerlendir.

    bilgisayar mühendisliğini aslında türkçe veya ingilizce okumanın farkı yoktur çünkü bi tarih, bi sosyoloji gibi ağır edebiyat parçalamazsın. kodunu yazarsın.

    ama ingilizcen gerçekten iyi olmalı ki yabancı dökümanları takip edebilesin.

    sonuç : bilgisayar mühendisliği için iyi ingilizce bilmek zaten bir önkoşuldur.

    ingilizce okuyup okumamak ise çok farketmez.

    genelde okul farkeder bilgisayar mühendisliğinde, belli iyi okullar vardır, bunlar :

    boğaziçi, odtü, itü, hacettepe, ege, yeditepe, belki 9 eylül. bu okulların yetiştirdiği adamlar istanbulda çok iyi yerlerdedir ve bu okullara gidersen asla pişman olmazsın panpa.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Bilkent, koç, sabancı ?
      ···
   tümünü göster