1. 1.
    +1
    @1 deistlik müslümanlığa geçmeden önceki bir adımdır. neden diye sorarsan? bir kere tesadüf denilebilecek bir düzene sahip değiliz. çekirge 1 zıplar 2 zıplar ama 3.sünde olmaz. yani bir kere tesadüf oldu bir daha tesadüf oldu ama sonsuz zaman+14.5 milyar yıldırdır hep aynı şekilde bir nizama dönüştü. eğer bir tesadüf varsa bile buna bir düzen koyan var. herşey mutlak varlığa işaret ediyor.

    zaten bir varlığın yokluktan olmasının ihtimalsiz olduğu açıktır. yani sen sen olmadan nefes alabilir misin? şahsen ben eğer yoksam ben nefes alamam. çünkü yokumdur. oysa hepimiz bir varlığız ve bu varlığı yaratan olmalı. işte bu yaratıcınında öncesi olamaz. çünkü öncesi demek yine yokluk demektir ki yokluktan varlık çıkamaz. yani herşey islamiyet'in bahsettiği gibi doğmamış doğurmamış bir mutlak varlığı işaret ediyor.

    eğer ehli sünnet vel cemaat yolunda gider ve alimlerden de vesveselerine cevaplar ararsan inşAllah hakikat ehli olabileceksin. sorun varsa sorabilirsin. iznillah yardım etmeye çalışırım.

    inşAllah anlaşılır ve açıklayıcı olmuştur. herişinde hikmetler saklı olup hüküm sahibi olan ve ilmi veren yalnızca Allah Teala'dır.
    ···
   tümünü göster