1. 1.
    +8 -1
    @3 giberim bunların yapacağı işi. en çok silerler koduğumun sözlüğünden. zaten amacları keraneye çevrmekti bu sözlüğü , başardı huurnun evlatları.

    edit : buradan yapıyorum yazıları silin bakayım adıbına yandan çaktıklarım.

    Sevgili memeli tür.

    Evet müdür sende , bende , hepimiz de memeliyiz. Bu havan kime yani?

    Memelisin la sen. Hakikaten ha , bunun orjinali Homo Sapiens değil mi? Bu “memeli” ismini ilk bulan adam türk dil kurumuna nasıl kabul ettirtti acaba bu lafı? “arkadaşlar hepimiz memeliyiz” dedi , herkes ayakta alkışladı felan!? Biride “ne oluyo lan sensin memeli , zütoş” demedi mi ki biri aradan? Gerçi homosapiens de pek gideri olan bi kelime değil ya neyse...

    Bide sağlık sektöründe “fitil” mevzu var ona hiç girmicem. insanlar nelere he diyor arkadaş ya...

    Neyse asıl konumuza dönelim. Sevgili kendini birşey zanneden memeli bin. lafım sana. Kendini nasıl birşey sanıyorsun anlamıyorum. Tamam , toplum da da belli bi muallaklik var senin kendini o halde zannetmeni sağlayacak , ama senin kafan hiç mi basmıyor olum? Hepimiz memeliyiz la. Senin 3 memen mi var? Özelliğin ne yani? Para mı? Kişilik özelliği mi para? E elit kelimesi felan... ?

    Şimdi bu adamlar neden böyle bide ona bakalım ;

    -Abi bu restorana hep “elit” kesimler gelir.

    -“Elit” aileler için hazırlanmış bir konsept!

    -“Elit” kişiler için özel tasarım arabamızın fiyatı sadece 1milyon euro!

    Elit ne demek kaynatasızlar? Önce bi sözlük anldıbına bakın. Elit , seçkin , diğer insanlardan farklı şeylerle uğraşanlara denir. Örneğin bir ressam , müzisyen , yazar gibi. Bunlar elittir yumuşağım , parası olan değil.

    Bazen arkadaşlarım yanımda kullanır bu “zenginlere” elit lafını. Lan olum parası olan mıdır elit? Artık “elit kesim” denilince akla pahalı bir restoranda , babamın 1 aylık maaşı kadar para verip , yemekte böcek yiyen , altında ferrari olup önüne geleni ezip , 2 ay yatıp çıkan adamlar , sifonu altın otellerde kalan adamlar akla geliyor. Bu arada Pappia reklamları aklıma geldi sifon deyince. Adamlar nasıl reklam çekmiş la öyle. “millet zütünün değerini biliyor müdür” demiştim ilk görünce. Neyse konuyu dağıtmayalım.

    Yavrularım , sevgili pıtırcıklarım , öperim sizin elit anlayışınızı. Elit dediğiniz adamın bunlarla hiçbir alakası yok. Siz parası olan her bine “elit” derseniz o adamın zütüde kalkar başka yerleri de. Kendini birşey zanneder. Babadan gelen parayla aldığı arabasıyla kız zütürenleri hepimiz biliyoruz. Ama ben o adamlara kızmıyorum ki. Kızlarda kaşarlık var müdür. Ne yapcan adam abaza , kız kaşar , alan memnun veren memnun. Yalnız kızları anlamıyorum , iki tur atıp restoranda böcek yiyecem diye adama nası veriyorsun sevgili boya küpüm? Demek ki onun için pek kıymeti yok. Arada “belki kandırırım da evlenirim” ümidiyle yapanlar da oluyor bu işleri. Adamla mı yaşayacaksın sen arabayla mı? Git kaputu öp o zaman , egzozdan çocuk yap , villa diyon ya , o döşenen borularla muhabbet et. Salak valla bunlar. Mal sevdası neler yaptırıyor insanlara aga ya. Ne kendine saygısı var nede başkasına. Bunun yaptığı çocuktan ne olacak? Böyle bir zihniyetteki hatunun oğlu/kızı aynı kişiliksiz bin olacak zaten eğer iki dk oturup da “ne yapıyorum ben amk ya” demezse.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster