1. 1.
    +4 -1
    kendi devletini , kendi milletini ,kendi gencini gibmeye çalışıyorsun ya , sülalenizi gibeyim sizin.

    edit : diğer yazı.

    Pırlanta ney la? Daş ya olum o. Kavgada adama atsan kafa yarmaz. Yaran cinsleri vardır da , o kadar paran varsa niye kavga ediyon zaten. Vur gitsin , nasıl olsa yırtarsın.

    Şimdi durup bi düşünelim. Lan bu adamlar ne yapıyorlarda böyle aklımız havada , zütümüz kıyıda geziyoruz? Olay nedir yani?

    Şimdi bunu açıklayacam ;

    Şimdi beyler bayanlar ; öncelikle şu bin bankaların yaptığı zütlükleri açıklayalım ;

    A kişisi : bankadan 100.000 tl kredi çekti

    BANKA : A kişisine bu kredi karşılığında hizmet parası alarak 96.000 tl verdi ve 100.000 tl üzerinden faizlendirerek 10 senelik vade yaptı. En uygun krediyi araştırdığınızda aylık 2.379 tl taksitle 10 senede 254.800 ödeyeceğimiz ortaya çıkıyor zaten. Gidin araştırın isterseniz güvensiz binler varsa arada.
    A kişisi : parayı alıp B kişisine vererek ortalama bir daire almıştır.

    B kişisi : aldığı 100.000 tl ile yastık yorgan yapacak kadar narsist bi daltarak değilse gidip bu parayı bankaya yatracaktır , yada farklı bir işe yatıracaktır. Fakat neye yatırırsa yatırsın para dönüp dolaşıp gene bankaya gidecektir. Valla örneklendiremem şimdi uzun sürüyo biraz da siz düşünün nasıl gidiyor tekrar bankaya. Kafanızı kullanın az bişi. Yanmaz korkmayın.

    BANKA : A kişisine 100.000 tl den 96.000 tl sini verip onu 250.000(düz hesap) borca bağladıktan sonra 96.000 tl yi B kişisinden geri almıştır. Böylece 96.000 tl verip 350.000 tl geri almıştır.
    Böylece BANKALAR paranın 9 katını üretebilirler. Yani sen bankaya 100.000 tl ver 900.000 tl olarak adam 1 sene sonra ortaya çıkarsın. Buna parayı yoktan var etme derler sevgili “vay amk”cu gözü hafiften açılmaya başlayan arkadaşlar.

    Marketten aldığınız sakızın parası bile bankaya gitmekte. Evet sevgili süper zeka , sakızın bile.
    Ayrıca kredi kartları ile sanal olan parayı harcayıp yerine gerçek para yatırıyorsunuz. Bu da ayrı bir enayiliktir zaten.

    “Ayy bu araba çok güzelmiş yaaa , aşkım ben bundan istiyorum yaaa” diyen malımsı kızlardan uzak durdum ömür boyu. Bunlar kapitalizmin kölesi olmuş beyni parayla , etrafındaki diğer insanlara hava atma endişesiyle dolmuş , tamamen gösteriş için yaşayan zamsalak tiplerdir. Zaten bu tipler genelde sevdiği yada sevebileceği değilde parası olan tiplerle evlenirler. Neyse , konu bu değildi ama sonradan bu konuya bi girecem , hemde temiz bi girecem...

    Şimdi konumuz itibari ile şunu söylemek isterim ki , yaşdıbınızın kalitesi ne kadar kapitalist bir yavşak olabildiğinize bağlıdır , ne kadar yavşaksanız , o kadar zenginsiniz. Sizin zenginlik dediğiniz şey elinizden geçen para miktarıdır. Siz sadece para aktarımı yapıyorsunuz. Ne kadar aktarım , o kadar mal. Aylık 100.000 tl aktarım yapan adam (maaş olarak alır , gider harcar , ona göre arbaya biner , ona göre evde yaşar) ile 1.000 tl alan adamın standartı çok farklıdır. Kapitalizm , onun ne kadar kölesiyseniz sizi o kadar ödüllendirir.

    Babamın bu yaz dediği gibi ; “oğlum şimdi borcumuz var da aylık 100.000 tl kazansak gene olurdu. O zaman normal bi araba değil de ferrari borcumuz olurdu , daire değilde büyük bi villa borcumuz olurdu. Aslında paramızın az olması daha iyi. Ne kadar az olursa borcun da o kadar az oluyor.”
    Ve benim babam halen kredi ödüyor. Bunun farkında olmasına rağmen. Çünkü böyle diretildi size ,bize , bana sevgili yandan yemişlerim. Farkına bile varmadınız olayların dimi? Sen sırf tipi için gider , sana lazım olmayan yüzlerce özelliği olan saçma sapan şeyler alırsın. Neden acaba?

    Sen ordan “didi istiyorum herkes içiyo” derken olan bu oluyor sevgili iphone sahibi enayi arkadaşım. Siz iphone a özeneceksiniz s3 isteyeceksiniz ki onu alın. Moda denilen şeyde bu işte. “Ay kız bu senenin modasıydı. 2.000 tlye aldım bu kürkü hemde %80 indirimdeydi. Çok şanslıyım kız” diyen bir kaşar , bu sisteme en büyük yardımı yapan salak türdür. Sanki sen o kürk yerine önceki montlarından birini alsan donacaksın denyo , eskimeden attığın , sıkıldım dediğin o giysiler ayrıca bi zütüne kaçsın senin. Öyle bi imkan olsaydı da sizi parasız bir ortama (taş devri mesela) sadece 1 tip elbiseyle atabilseydik keşke (1 bot , 1 mont , 1 kazak vb) o zaman görürdüm sizi sevgili sıkılgan enayilerim. Yada “hacı bu telefon var ya züt yıkıyomuş” diyen gereksiz özenti dostlarım , lafım size.

    Haa burda şunu da demek istemiyorum. illa aynı giysiyi eriyene kadar giy , alma başka felan deil olay. Tabiiki güzel güzel giyineceksin , bi kaç çeşti elbisen olacak , internete girecek telefonun olacak ama takunu çıkarma müdür. Gidipde bi ayakkabıya 3bin tl verme , bi çantaya bin tl verme bi telefona 2500tl verme. ihtiyacın neyse onu al. ihtiyaç fazlası mal alırsan kendin mal oluyorsun farkında değilsin.
    Mesela ezeldir anlamadım ben şu pırlanta mevzusunu. Lan kömürün farklı bir diziliş modeli değil mi bu? Bildiğin karbon elementi la. Yok yani bildiğin camın da aynısı amk. Camda kumdan , yani taştan yapılıyor. Lan o kadar parayı nasıl veriyorsunuz çük kadar taşa? Manyak mısınız? Yensen yenilmez içsen içilmez. Daş la daş. Sırf doğada az bulunan bir element diye o para ney la? Lan ne olcak o? Nerene sokacan? Sırf sen millete hava yapacan diye o para ne? “ama özel anlamı var onun” diyen memesizleri duyar gibiyim. Ne anlamı lan ibiş? Sevdiğin insanın sana sevdiğini söylemesi anlamsız da daş mı anlamlı? Bakınız bunu da almayın etmeyin demiyorum ama takunu çıkartıpda 10bin tllik almayın sevgili enayiler. 50 tllik yeter. Yada altın yüzün alın üstündeki 1. Sınıf cam olsun. Kim anlayacak amk. Camla aynı bu. ikisi de daş la daş. Farkı bile anlaşılmaz özel mercekle bakmadan.

    Sırf siz bunları alın diye senelerdir filmlerde , dizilerde , dergilerde bunlar izletiliyor size. Bunları almanız lazım ki bunları almak için çalışasın. Evlilik teklifinde ne kadar byükse daş o kadar toshshaklıyım demek oluyor zannımca. Çalışın da bunları alın işte. Hem ne kadar çalışırsan o kadar az düşünürsü. Meşgulsün bi kere. Gidip mini copeer alacaksın ya , yada almışsın borcu var , çalışman lazım. iphon almışsın , taksidi var. Oturup böyle şeylerle uğraşmaya vaktin mi var? Çoğu insan sırf çalıştığı için bu yazıyı okuyamayacak bile. Benimde kızmam o ya sevgili kapitalist arkadaşlar. Okumayın siz , çalışın...

    Yusuf kaçar...

    Adios...
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster