1. 1.
    +2 -1
    sizin dedeleriniz tehtit yiyip bıraktılarmı lan bu devleti şerefsizler?

    edit : diğer bir yazı.

    Doblo alcam lan ben!! Zilyon dolarım olsun farketmez! Doblo alcam ben.

    “ne alaka la şimdi memesiz” demeyin la , hemen açıklayayım ;

    Ben bigiblet sürerim , kamp yaparım. Severim yani. Bunların sığması için büyük bi araba lazım. Cup yada normal bagajlı arabalar yetmez. Minübüsler tarzı da çok büyük kaçar , gerek yok. Onun dışında büyük motor lazım ki bazen orman yollarına girdiğimde beni yarıyolda bırakmayacak. E doblo da 1900 motor. Gayet iyi. Onun dışında dizel olsun ki tatilimin astarı yüzüne tükürmesin. E hız sınırından gayette yukarılara da çıkıyor bu. E tamam işte yetti gitti.

    Aranızda araba sevdalısı arkadaşlar olabilir. “doblo arabamı lan ibiş?” diyenler çıkabilir.

    Araba ne o zaman sevgili dumanı atan egzozum? Arabadaki amaç ne?

    Sen neden bu kadar seviyorsun lüks arabayı la memeli? Hiç düşündün mü?

    Nerden geldi bu sevda sana?

    Sevgili içten yanmalı v8 motorlarım , siz taa çocukken böyle şeyler aşılandı hepinize. Birinin araba sevdası olur birinin pembe panjurlu ciksi evi olur , diğerinin kürkü olur telefonu olur bilmem ne. Lan “başarının anahtarları , zenginliğin 31 yolu” başlıklı gibimsonik kitaplarda bile “bir hedefiniz olsun. Mesela pahalı bir araba , büyük bir ev , rus hatun vb.” gibi şeylerle size hedef belirletirler. Tamam 3. Sü sadece benim hedefim olabilir de diğerleri öyle yani. Adamlar demek istiyor ki aslında “sen bu kitabı aldıysan zaten başarısız birisin ve paran yok. Paran olmadığı için de gözün aç. Zaten gözün aç olmasa bu kitabı alıp da niye zengin olmak isteyesin ibibik? E bende senin gözünü daha da aç yapayımda önüne gelene sal kuduz gibi” diyor ama siz farklı anlıyorsunuz tabiiki.

    Taa küçükken size otomobillerin ne kadar güzel olduğu anlatıldı. “erkekler arabayla oynar kızlar bebekle” dendi. Oyuncak arabalarınız bile en lüks arabaların kopyalarıydı. Mahallenizdeki briyantinli abinizin de güzel cup arabası gözünüze ilişti daha ilkokul 1 de. Sonra etraftaki insanların ona baktığını gördünüz , arabasına binen kızları gördünüz vb. bu altyapıya işledi o yaşlarda ve siz büyüdükçe farkında olmadan arabalara sempati duydunuz.

    Şimdi sorsak “yok abi ya lükslükle alakası yok , zevk bu” diyeceksiniz. Tabiiki öyle. Daha çocukken aklına soktular pırasayı , şimdi sanıyorsun tropikal ananas.

    Aynı şey kızlar içinde geçerli. Ver eline bebeği , makyaj yapsın , saç boyasın , üstünü başını değiştirsin zart zurt. Sonra bu hatunlardan neden böyle 3 dairelik boya çıkıyor. E verdin arkadan gazı taa çocukken , şimdi git makyaj malzemesi al , 3bin tl ye ayakkabı al.

    Aslında eskiden beri (100 yıl ve daha öncesinden bahsediyorum) erkekler arabayla kızlar gene bebeklerle oynardı dimi? Ama o arabalar tahtadandı , son model arabaların kopyaları değil yada bebeklerde makyaj , saç boyama vb yoktu. Bilidiğin ana-bacı motifli bebeklerdi. Bu tip şeyler sizde taa çocukken özentilik yapmaya başlamakta. Ama birçoğumuz bunları “başaramayarak” (burda başarı sizin için bunlar demekse tabii. Benim için adam olabilmektir başarı. Altındaki arabanın markası , telefonun fiyatı değil) mutsuz oluyoruz. öneğin Kadınlar bunları kendi maddi olanaklarıyla yapamayınca ne oluyo? Ahanda bu oluyo ;

    VERSiON 1
    -kız tamam beğenmiştir de ne iş yapıyo ki bu çocuk?
    -doktor kız doktor
    -Tamam neyse görüşelim bi bakalım.

    VERSiON 2
    - kız tamam beğenmiştir de ne iş yapıyo ki bu çocuk?
    -işsiz ya dahaca bişi tutturmadı
    -ya kız bende bu sıralar çok kapalıyım zaten bu ilişki işlerine. Olmaz de sen ya. Boşver.

    Ne oldu yumuşak? Kendine ömür boyu sponsor olacak adam potansiyeli yok dimi? Olmazsa olmaz tabii. Sırf o çocukluğundan beri özendiğin , etrafından gördüğün şeyler için sen sevgi , saygı , aşk vb. şeyleri yana bırakıp paralı adama koşuyorsun. Salaksın yavrum hemde çok salak kusura bakma.

    Kıssadan hisse şudur demek istediğim sevgili volvo s40larım.. Ferrari almanın benim için hiçbir mantığı yoktur. içine 2 kişi binebilir , bagaj yok , hayvan gibi benzin içer , 110 hız sınırından sonrası beni ilgilendirmez isterse 3500 yapsın vb. benim ihtiyaçlarımı hiçbir şekilde karşılamıyor.
    Peki kaynatasızlar , bu araba niçin alınır?

    Zevk mi? La bi sigigit görgüsüz.

    Zevk felan değil. Ya hava için ya hatun için. Alacaksın o arabayı herkes sana bakcak. Yoksa tek başına 30 sene bi adada yaşayacaksın deseler bide sana 90 model dodge kamyon yada 2014 model ferrari vercez yanında da 1000 lt benzin sadece desinler ne alacan?

    Gene ferrariyi alırım ben dersen senin aklında antilop koşturayım emi? zaten boşluk , çayır çmenlik alan belli..

    Ferrariyle odun taşırsın artık. Kumsalda sürersin onu. O 3-5 cmlik yüksekliğiyle asfalt döşeyebilirsen ormanda da sürersin , bi tarafına sıkışabilirsen içinde uyursun bile belki.

    Demek ki neymiş? Ferrari , bugatti bilmem ne ihtiyaç değildir. Bunla tamamen “siz kazanın , çalışın köpek gibi , biz size her zaman satacak birşey buluruz” diyen Rothschield ve Rockefeller ailelerin sizi enayi yerine koymasıdır.

    Ayrıca şu konuda da ayıktırayım sizi ; federal bankalar (dolar ve euroyu basan darphaneler) , dünyanın en büyük 100 bankasından 89u , ayrıca BP , Shell gibi petrol devleri yanısıra ford , bugatti , ferrari , volswagen gibi markalar (başkalarının kimlikleri arkasına saklı olarak) bu ailelerin elinde. Yani bu alileler sana demek istiyor ki;

    “Benim bankamdan para al sonra git benim arabamı almak için bana parayı geri ver. Bu arada sana bankada verdiğim parayı da senden zaten geri alacam merak etme , onu ödemek için çok çalışman lazım çok. Bu arda sana verdiğim arabanın benzine ihtiyacı var. Onu da benden al. Yani sen zaten hiçbirzaman parayı benden alamadın sevgili beyinsiz insanoğlu ve senelerdir de bunu anlamadın. Ayrıca sen farkında değilsin ama aslında bedava yaşıyorsun ve bunun için hayatın boyunca çalışıyorsun. Çok salaksınız çok..”

    Yada şöyle anlatayım ; bana geldiniz benim örnek veriyorum ; kendi ürettiğim ve 1 tlye mal ettiğim kaşığı almak istedin. Ben sana “bunun fiyatı 10 tl , söyle lüks , böyle hoplar , şöyle zıplar” dedim. Sende “tamam alacam ama param yok dedin” merak etme ben sana borç veririm dedim. Sonra sana 10 tl verdim ama 15 tl olarak borçlandırdım faizle. Sen o 10 tl yi bana geri verdin kaşığı almak için 15 tl de bana borcun oldu. Şimdi benim 25 tl param oldu. Hemde 1 tllik mal sayesinde. Arada tamiri yakıtı vb. şeyler için gene bana para vereceksin tabii. Bu 15 tllik borcu ödemek içinde ben sana iş verdim , onu yapıyorsun. Yani seni hem yoluyor hemde çalıştırıyorum. Sende salak gibi o kaşığa bakıp bakıp sevinyorsun sevgili üstün zekalı yaratığım.

    “Lan öyle şeymi olur? 10 tlyse 15 tl borçlanırım sadece sana” diyen ve burada anlatmak istediğimi anlamayan IQ oranı düşük arkadaşlar için söyle tekrar anlatayım ; sevgili beyinsiz , ben bu örnekte sana tek kişilik örnek verdiğim için öyle algılıyorsun. Ama ben farklı maskeler giyip de sana kaşığı satan farklı biri , borç veren faklı biri , yedek parçası yakıtını veren farklı biri gibi gözüküyorum. Aslında hepsi ben’im. Yani Rothschield ve Rockefeller’ım ben.

    Halen anlamayanlar olursa haber edin küfür edeyim. Daha nasıl anlatılır lan bu beyinsiz?!

    Neyse ya. Yusuf kaçar.

    Öptüm zeka fışkıran beyinlerinizden...

    Adios...

    yazıların hepsi "izzetaltunmeseninbeni" isimli panpamızın blogundan alınmıştır. gibko yarağı cevap verse onunkileride yazacam da adam cevp vermiyor.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster