1. 1.
    +9 -4
    @4 ulan mal, birbirleriyle akraba olan bütün canlıların birbirlerine bağlayan ortak atalarının fosilleri var zaten. bunun en güzel örneklerinden biri de bizatihi insan evrimi. modern insandan ağaçta yaşayan ape'lere uzanan fosil tarihine bakıp evrimin gerçekliğine ikna olmayan tek kelimeyle gerizekalıdır.

    milyonlarca yıllık bir zaman zarfı içinde kıtaların oynadığına, dağların hareket ettiğine, göllerin nehirlerin oluştuğuna inanıyorsun da canlıların değiştiğine neden inanmıyorsun huur çocuğu? 1400 yıl önce arabistan çöllerinde yaşamış zırcahil bir ciksomanyağın aksini söyledi diye mi?

    evrim hipotez/varsayım/sanı/önerme falan değildir, bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçektir. evrim teorisi, evrimin nasıl gerçekleştiğini (doğal seleksiyon, mutasyon vs) açıklayan metodların yekünüdür.

    örneğin, yerçekimi "teorisi" diyoruz. yerçekiminin varolduğu yadsınamaz bir gerçek, ama neden var olduğunu hala tartışıyoruz, bunu istersen Newton'un yerçekimi teorisyle açklarsın, istersen Einstein'ın relativite teorsiyle...
    ···
   tümünü göster