1. 201.
    +1
    şimdi en son gelişmeleri de bir girelim şuraya.

    - enkaz halen yok. dolayısıyla kara kutunun aranacağı yer belli değil.
    - kara kutu yerini belli edecek sinyali kazayı takip eden 30 gün süresince verebiliyor. 8 bilemedin 10 nisana kadar kara kutuyu bulmaları lazım.
    - güney hint okyanusunda önce enkaz sonrasında kara kutu bulunsa dahi uçak ne oldu da oraya geldi anlayamayız diyorlar. çünkü kara kutu 2 saatlike bir döngü halinde kayıt yapıyormuş ama uçak 8 saat uçmuş. yani uçağın sadece son 2 saatini çözebiliriz diyorlar ki bu yalan. çünkü kara kutular 17-25 saat aralığında kayıt yapıyor. (wikipedia da öyle yazıyor)

    Most FDRs record approximately 17–25 hours worth of data in a continuous loop. It is required by regulations that an FDR verification check (readout) is performed annually in order to verify that all mandatory parameters are recorded.

    zaten 2 saat olmuş 12 saat olmuş uçağın tüm uçuş süresi boyunca kaydetmek zor bir şey değil ki. Kime ne anlatıyorsun sen.

    - yolculara ne olduğunu çok merak ediyordum. aynen ilk tahminimde olduğu gibi pilot iletişimi keser kesmez 45000 feete çıkıyor ve kabin basıncını düşürüyor. malezyanın askeri radar kayıtları açıkladı ki uçak 24 dakika boyunca 45,000 feette seyrediyor. şimdi burası çok önemli çünkü bu tür uçaklarda otomatik olarak oksijen maskelerini açıp tüm yolculara oksijen sağlayan sistem 10-12 dakika kapasiteliymiş. zaten daha fazlası da gerekmiyor çünkü 10-12 dakikalık bu süre pilotun acilen 10bin (3300 metre) feete inip kabindeki oksijen ekgibliği sorunu çözmesi için son derece yeterliymiş. Yani diyeceğim o ki matematiğini siz yapın. Yolculardan kimisi ölüyor kimisi koma durumuna geçiyor. uçağın toplam 8 saat uçtuğu düşünülecek olursa bundan sonraki 7 saat boyunca uçakta pilot veya pilotlar dışında bilinci açık kimse yok.

    beyler olay çok ilginç.
    ···
   tümünü göster