1. 1.
    +2
    günler geçtikçe o binlerle iyi anlaşmaya başlamıştım. hep topluca haraket ediyorduk.
    sigaraya o binler yüzünden başladım. arada onlarla beraber esrar da içiyordum. aslında hepsi iyi çocuklar ama kimisinin babası muallak olup evi terketmiş,
    kimisinin annesi huur olmuş, kimisinin anne babası boşanmış falan filan. zararları kendilerine sadece.ama benim ordan kurtulmam lazımdı bir şekilde. yoksa gün geçtikce onlar gibi oluyordum. nedense o günlerde beni takip eden o garip şey ortalıkta yoktu. her sabah rahat rahat gidiyordum okula. ama burda birşey elde edemiyecektim. çok gücüme gidiyordu bu durum. yarı dönem oldu. o yıl ilk defa akşam okulu, yani haupt, real ve gymnasium diplomalarını veren okul bizim bulunduğumuz okula gelerek, isteyenlerin başvurabileceğini ve hemen alınacağını söyledi. nasl mutlu olmuştum anlatamam size. dualarım kabul olmuştu sanki. evet fırsat ayağıma gelmişti artık. hemen o yarı 10 arkadaşla beraber kaydımızı yaptırdık ve okula başladık. akşam okulu olduğu için sömestır sistemi vardı. yani her 6 ayda bir sınıf atlanıyordu. haupt'u alabilmek için 4 sömestır gitmem lazımdı okula yani iki yıl. olsun dedim yeter ki elime diplomamı alayım. yoksa diplomasız hiç bir iş yeri meslek eğitimi vermiyor ve bin gibi taşeron firmaların eline düşüyorsun. şansın varsa bir şekil bir iş yeri seni alır ama eşşek şansı olması lazım.
    velasıl o 10 arkadaşla saat 8 den 15 e kadar o herzaman gittiğimiz sertifika alınan okula, ordan beri de akşam okuluna geçiyorduk.
    akşam okulu da 16 dan 20;30 a kadardı hergün. öyle böyle derken o yılı da bitirdik ve ben ilk sömestırı sağ salim atlatmıştım.
    diğer okul da bittiği için artık sadece akşamları okula gidip geliyordum. oh be olum deyip gaza getiriyordum kendimi =)
    sonunda diplomamı alacaktım..
    ···
   tümünü göster