1. 51.
    0
    baya hoş kız falan derken babam birgün işten geldi ve işyerinin yaz tatilinde çalışmak için öğrenci aradığını söyledi. tamam baba benide söyle gidip çalışayım dedim 3 hafta. işe girmiştim üç beş kuruş para kazanıcaktım. 2 hafta çalıştıktan sonra işi baya bi benimsemiştim ve insankaynaklarına gittim. dedim ben şuan öğrenciyim ve burda meslek eğitimi görmek istyorum. mümkünse hemen cv mi vereyim dedim. beni patronun yardımcısına yönlendirdiler. adamla bire bir görüşmemizde babamın 30 yıldır orda çalıştığını, benimde çalışmamı beğendiklerini ama mesleğe alabilmeleri için real okulu diplomamın olması gerektiğini şart koştular.
    bende kendilerine zaten şuan öğrenci olduğumu ve gelecek yıl bu diplomayı alacağımı söyledim. o zaman sözlü anlaşalım sen diplomanı al hemen burda eğitimine başla.
    hatta işini çok beğendik okul saatine kadar burda çalış akşamları da okuluna gidersin diye teklifte bulunmuştu. allahım yine şans bana gülmeye başlamıştı. 1 yıllık sözleşmeye imzamı atmıştım. artık hem çalışıp para kazanıcaktım hemde okuluma devam edecektim. 1 yıl sonrada eğitime başlıyacaktım.
    ondan önceleri devletten burs alıyordum bu yüzden çalışma gereksimi görmemiştim. ama aldığım 400 euro idi. çalışınca alacağım maaş bunun 3 katı olduğu için yani resmen bulunmaz bir nimetti benim için. çok mutluydum.
    ···
   tümünü göster