1. 201.
    +1
    evet baştan sona başlığını okudum. ben de konuyla az biraz olsa ilgiliyim. 1995'te thy de çalışmıştım ve şimdi hava kargo işi yapıyorum. uçak tiplerini vs çok iyi bilirim. zaten bilmeyi de gerektirecek çok fazla bir şey yok. elimizde internet var ve her bilgiye çok kolay ulaşabiliriz.

    yazdıklarının %80'inine ikna oldum fakat ikna olmadıım bir kaç yer var. bence olay şu şekilde de olabilir:

    uçak hala hint okyanusundaki bir adada ve epey bir zaman geçtikten sonra bahsettiğin gibi bir operasyon yapılabilir. bu aylar ve yıllar sürebilir. fakat hint okyanusunda benim bildiğim sadece ingiliz değil, amerikan ve fransız askeri üsleri var. bu oradaki adalardan birisine kolayca inebileceği tezini zayıflatıyor.

    gelelim somali meselesine. somali olayına da katılmıyorum, ama bahsettiğin transponder kodlamalarını çok rahatlıkla kopyabileceklerini tahmin ediyorum. evet küresel bir terorist grup, eğer malezya gibi hava trafiğinin yoğun bir yerinden bu uçağı alabiliyorsa o kodları çok rahat kırar veya kopyalar. bence uçak hala somali'de falan değil. hala al qaide'nin kontrolünde olan bir yerde. somali gerçekten zor. evet bir otorite boşluğu var yönetim de ama, orası amerikalıların kontrolünde ve gibtim sene böyle bir operasyona ev sahipliği yapamaz.

    üçüncü konu, egyptian air ile uçakların değilmesi konusu. evet burayı neredeyse kusursuz kurgulamışsın. bunun olabileceğini ben de epey önceden düşünmüştüm. ama egyptianair olmayabilir, zaten sen de sadece tahmin diyorsun. umarım kendi ülkemin ve eski şirketimin uçağı yani TK (thy) olmaz bu figüran da; amerikanın demokrasi getireceği son halka biz olmayız.

    son olarak komplo terosi ise madem:

    hedefi neden amerika seçtin ki? belki amerika değil? bu teröristler belki israili vuracak? belki de türkiye'yi yozlaşmış müslüman olarak gördükleri için vuracaklar ki umarım olmaz. hatta belki hedef moskova. belki de bu hadise 3. dünya savaşının başlama vuruşu olabilir. olur ya moskova'ya saldıran uçak ve USA izleri bırakırsa eğer hazır ukrayna olayları yüzünden ortalık karışmışken. hatta kuzey kore bile işin içinde olabilir. uçağı güney kore seul'e vurmak için kullanabilirler.

    en son söz:
    umarım bu teorilerden hiç birisi gerçek değildir de uçağın enkazını bir yerlerde bulurlar. biz de o uçağı uzaylılar kaçırmış olabilir yeaaaa diye ağzını yayan yavşaklardan, senin ve benim gibi her gibten huylanıp onlarca komplo teorisi üreten dalyaraklardan kurtulmuş oluruz.

    dünya yeterince felaket gördü. umarım basit bir uçak kazasıdır. artık insanlar ölmesin, barış ve kardeşlik içinde yaşayan insanlar olsun.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster