1. 101.
    -1
    @82 ulan anadolunun büyük bir bölümü türkçe konuşuyordu aq malı. anadolu kaldı bize. o zamanlar da halkın sadece %15 kadarı okuma-yazma biliyordu. arapça okunmasını niye yasaklasın olum? kafan mı güzel lan senin? bu arada dili değiştirmedi, türkçeyi resmi dil yaptı, alfabeyi değiştirdi. alfabeyi değiştirmesinin sebebi ise bildiğim kadarıyla avrupa ile asya arasında köprü olan anadolunun, latin alfabe kullanan batı dillerini rahatça öğrenip, dünyaya açılması içindi.

    bak güzel kardeşim, kur'an da yazan sadece bir cümleden binlerce anlam çıkarabilir, bu çıkardığın anlama göre -örnek veriyorum- bir mezhep kurabilir, namazı farklı bir biçimde kılabilir, abdestin sırasını değiştirebilirsin vesaire vesaire.. bunlar anlamaktır. eleştirmek apayrı bir konudur ve dinden çıkmaya sebeptir. e dogmatik olduğunu kendin kabullendin aq. her din dogmatiktir sadece islam değil.

    @1 in "siyasal islam" kelimesiyle demek istediği şey islamiyetin siyasi nedenler için kullanılmasıdır. yani islamı parçalara böldüğü felan yok.
    ···
   tümünü göster