1. 1.
    +4 -1
    kafaya göre boşayamıyorsun. özgürce boşama hakkın var her iki taraf için

    şahitlik mevzusunu maalesef anlamadınız.2 kadın aynı anda şahitlik eder demiyor orda. dikkatli oku. kadınlardan biir yalan yanlış/ekgib konuşursa diğeri hemen doğruyu söylesin diyor. eğer ilk kadın doğru bilgi verirse ,2 kadına gerek yok.

    kuranda cariye diye bir kelime yoktur. elinizin altındakiler der.o da savaştaki esirler demektir. kaldı ki esirleri karşılıklı veya karşılıksız salın denir. ayrıca esirle asla nikahsız ilişkiye giremez,onu fuhşa zorlayamazsın ayet sabittir bu konuda, referans hadis falan değil.

    neyse konu uzun şimdi yobaz ateistler doluşur

    edit: Erkeklerinizden iki kişiyi şahit tutun. iki erkek yoksa, kabul edeceğiniz şahitlerden bir erkek ile iki kadın da olabilir. Biri yanılırsa, diğeri hatırlatır. Şahitler çağrıldıklarında gelmezlik etmesinler. Borç, ister büyük, ister küçük olsun, vâdesi ile birlikte yazmaktan üşenmeyin. Böylesi Allah katında daha doğru, şahitlik için daha sağlam, şüpheye düşmemeniz için daha uygun olur…”

    bak bakalım kim sallıyor ? kadınlar aynı anda şahitlik yapmaz. birinin yanılması durumunda diğeri devreye girer. yalancı şahitlik cezası nedir biliyorsundur
    ···
   tümünü göster