1. 126.
    +4
    10- şimdi beyler ben size burada çok çalışın harika bir işiniz olsun 3 tane dil öğrenin vs. dersem hepiniz bana küfredersiniz. çünkü insanlar zaten tüm hayatlarını buna adıyor zaten bunun söylenecek bir tarafı yok demekte haklısınız. ben size bunu demeyeceğim fakat şunu diyeceğim; şu gibtiğimin ingilizcesini öğrenin. bakın işinizde fayda sağlar daha çabuk terfi edersiniz diye değil sosyal hayatınızda kullanmak için öğrenin. beyler artık dünyada sınır diye bir şey yok sayılır. ilerde hiç kalmayacak. yani dünya tek bir devlet insanlık ise tek bir millet oldu sayılır. he ben de istemez miydim dünya dili türkçe olsun ama yok ingilizce işte amk. gibtiğimin dünyasında evrensel dil ingilizce. artık buradan uçağa bi biniyorsun 15 saatte dünyanın öbür ucuna gidiyorsun. senin gitmene gerek yok onlar geliyor. ulan ben kadıköyde gezerken adam beni durdurup ingilizce bir şeyler sorardı mal gibi bakardım öyle utanırdım ki.

    bakın size başımdan geçen bir olayı anlatayım tamamen gerçek; üniversite dönemlerim vapura bindim elimde kitap sırtımda çanta okula gidiyorum. istanbul üniversitesinin beyazıt kampüsüne. vapurda arap görünümlü sonradan fas'lı olduğunu öğrendiğim bir adam etrafa bir şeyler soruyor ve etrafta bir şeyler sorduğu adamların hepsi üniversite öğrencisi. hiçkimse bir şey anlamıyor ama adam ingilizce konuşuyor. hani bende de çat pat bir şeyler var amk. adamı azcık anlıyorum fakat hiç konuşamıyorum. en son bilen başka bir yaşlı adam çıktı da adamla konuştu. karşıdan maltepeye nasıl gidebilirim diye soruyormuş. daha sonra bu fas'lı adam bize sitem etti. yanındaki adam tercüme etti de; siz nasıl üniversite öğrencilerisiniz fas'ta bile ufacık çocuklar ingilizce konuşuyor dedi. beyler o an hakkaten çok koymuştu bana. hani sadece ben bilmesen eyvallah ama vapurda o tarafta tam 4-5 üniv. öğrencisi var 1 tanesi mi ingilizce bilmez?

    tabiki bu bizim suçumuz değildi. bu eğitim sisteminin bir ekgibliği fakat bu bir bahane değil. ulan youtuba girseniz oradaki eğitim videolarını izleseniz bile bir süre sonra %75 konuşmaya başlarsınız. şu ingilizceyi 30 yaşına gelmeden öğrenin beyler. çünkü bir sonraki nesli biz yönlendireceğiz.
    ···
   tümünü göster