1. 1.
    0
    oku lan cahil
    biLGiSAYAR PROGRAMCILIĞI

    Ders içerikleri

    BiM 101 Bilgisayara Giriş 3(2+0+2)

    Hesaplama kavramları, üretim ve çoklu ortam yazılımları, dosyalar ve veri saklama; bilgisayar mimarisine giriş, ağlar, Internet. Kelime işlemci, hesaplama yazılımları, veritabanı kullanımı; Ağ sayfası geliştirme ve sunum yazılımları kullanımı.

    Zorunlu

    BTP 103 Teknolojinin Bilimsel ilkeleri 4(3+1+0)

    Malzeme özellikleri, Hook Yasası, Statik, vektörel ve skaler büyüklükler, Kuvvet, hız, ivme, moment; Dinamik, Enerji, iş ve güç, verim, Mekanik ve elektromanyetik dalga hareketi, Elektrik ve manyetizma.

    Zorunlu

    BTP 105 Algoritmalar ve Programlamaya Giriş 4(2+0+2)

    Problem çözümü ilke ve evreleri, Algoritma ve akış şemaları, Programlama ortdıbının kullanımı ve kod yazım kuralları, Sabitler, Değişkenler, Özel kelimeler, Standart veri tipleri, Aritmetik ve mantıksal işlem operatörleri, Kontrol deyimleri ve döngüler, Diziler, Matrisler, Standart fonksiyonlar, Örnek algoritmalar, Grafik.

    Zorunlu

    iNG 161 Yabancı Dil I 4(4+0+0)

    Bu dersi alan öğrenciler kendilerini temel ingilizce seviyesiyle ifade ederek, değişik iş konularında, insanlarla selamlaşmada, talimatları anlama ve vermede, ricalarda bulunmada, telefon görüşmeleri yapabilme ve bunun gibi işlemleri sözlü anlatım ve konuşma aktivitelerini uygulayarak becerilerini geliştirebileceklerdir. Ayrıca konuşma ve dinleme pratiklerine ilaveten, öğrenciler dinledikleri parçadan not alabilme, bazı yazılı metinleri üretme, yazılı talimatlar verebilme ve bazı kişisel mesajlar ile davet mektupları yazabilme, özgeçmiş hazırlayabilme becerilerinide geliştirebileceklerdir.

    Zorunlu

    iŞ 143 Genel işletme 3(3+0+0)

    işletmeciliğin temel ilkeleri, işletmenin çevresiyle ilişkisi ve sorumlulukları, işletme türleri, işletmenin işlevleri, işletmenin kuruluş çalışmaları, işletmelerin kuruluş yeri seçiminde rol oynayan faktörler, işletme büyüklüğü ve kapasite türleri, Büyüklük ölçütleri.

    Zorunlu

    MAT 105 Matematik 3(3+0+0)

    Sayılar: Doğal sayılar, tam sayılar, rasyonel sayılar, gerçek sayılar, karmaşık sayılar. Üslü ve köklü ifadeler, mutlak değer, temel özdeşlikler, birinci ve ikinci dereceden denklem ve eşitsizlikler. Fonksiyonlar, bileşke, ters fonksiyon. Birinci ve ikinci derceden fonksiyonlar ve grafikleri, polinomlar. Trigonometri, trigonometrik oranlar, trigonometrik özdeşlikler, trigonometrik fonksiyonlar. üstel ve logaritmik fonksiyonlar. Limit, süreklilik. Türev ve uygulamaları.

    Zorunlu

    TÜRK 101 Türk Dili I 2(2+0+0)

    Dersin amacına uygun olarak, öğrencilerin özgür ve bilimsel düşünce gücüne ve geniş bir dünya görüşüne sahip bireyler olmalarını sağlamak, ulusal kültürümüzün ve dilimizin evrensel kültür içinde korunarak geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla TÜRK 101 dersinde; dillerin ortaya çıkışı, köken ve yapı bakımından dünya dilleri, Türkçe'nin dünya dilleri arasındaki yeri, Türkçe'nin tarihsel gelişimi, yapı bakımından Türkçe, sözcükleri kök ve eklerine ayırma ve sözcük türetme çalışmaları, anlatım bozuklukları, dilekçe yazma, özgeçmiş hazırlama gibi konular işlenmekte; dersin amacını desteklemek üzere çeşitli romanlar, şiir kitapları, deneme kitapları okunup incelenmektedir.

    Zorunlu

    BTP 102 Bilgisayar Donanımı ve Teknik Destek 3(2+0+1)

    Bilgisayar donanım mimarisi ve işleyişi, Sistem ünitesi ve birimleri, Giriş-çıkış birimleri ve arabirimler, Bilgisayar sistemlerinin montajı, Bakım-onarım, Teknik destek çalışmaları, Arıza giderme, işletim sistemi ile donanım arasında uyum problemleri ve çözüm yöntemleri, bilgisayar performansını artırmak için parça seçimleri ve uyum.

    Zorunlu

    BTP 106 Veri Yapıları ve Algoritmalar 4(2+0+2)

    Özel amaçlar için kullanılabilecek veri tipleri, işaretçiler ve çeşitleri, Kendini çağıran fonksiyonlar, Sıralama ve arama algoritmaları, Kuyruk yapısı kavramı ve işlemleri, Linkli liste kavramı, Linkli liste üzerinde yapılan işlemler, Linkli yığınlar ve kuyruklar, Ağaç yapısı ve kavramı, Bilgisayar portlarını kullanıp kontrol etme.

    Zorunlu

    BTP 108 Bilgisayar Ağ Sistemleri 2(1+1+0)

    Bilgisayar Ağlarına Giriş, LAN ve WAN kavramları, Bilgisayar Ağlarında Kullanılan Kablolar, Ağ Donanım Elemanları, Repeater, Bridge, Router, Anahtarlar ve Ethernet kavramlarının tanıyabilme, Ağ Protokolleri.

    Zorunlu

    iNG 162 Yabancı Dil II 4(4+0+0)

    Bu ders iNG 161'in devamı olup, öğrencilerin iNG 161 dersi dersinde kazandıkları temel bilgi ve becerilerini geliştirmelerini amaçlar. Bu dersin bitiminde öğrenciler, tercihlerini sorma ve belirtme, yön sorma ve verme, gelecekle ilgili tahminler yapabilme, muhtemel olaylar hakkında konuşabilme yeteneklerini geliştireceklerdir. Ayrıca bu ders öğrencilerin edilgen çatı ve dolaylı konuşma kalıplarını kullanarak iş mektupları yazabilme pratiğini kazanmalarını sağlar.

    Zorunlu

    MAT 106 Bilgisayar için Matematik 3(3+0+0)

    Mantık ve kümeler, sayı kümeleri. Doğal sayıların ondalık yazılışı, herhangibir tabana göre yazılış, modüler aritmetik. Permütasyon, kombinasyon ve olasılık. Doğrusal denklem sistemleri, matrisler, determinantlar. Vektör uzayları.

    Zorunlu

    ST 102 Staj I 0(0+0+0)

    Bu programda okuyan öğrencilerin ilk yılda gördükleri teorik dersleri yerinde uygulamak amacıyla gerek özel gerek kamu kurum ve kuruluşlarında yaptıkları staj eğitimi sonunda bu eğitimle ilgili olarak hazırladıkları Staj Defteri ve Staj Raporları ile işyeri raporlarının değerlendirilmesini kapsamaktadır.

    Zorunlu

    TÜRK 102 Türk Dili II 2(2+0+0)

    Anadilini doğru kullanma becerisini kazandırmak; bu beceriyi kazanarak üniversiteye gelmiş olan öğrencilerin de bu alandaki yeteneklerini geliştirmek amacıyla düşünce üretme ve düşündüğünü yazmanın esas olduğu derste, noktalama işaretleri ve imla kuralları, kompozisyon kuralları, yazı türleri örneklerle ele alınmakta ve bunlarla ilgili yazma çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca çeşitli romanlar, şiir kitapları ve tiyatro eserleri okunmakta ve incelenmektedir. Sınıfta okuma tiyatrosu yapılarak, çeşitli diksiyon teknikleri ile uygulamalı vurgu ve tonlama dersleri yapılmaktadır.

    Zorunlu

    BTP 201 Sayısal Sistemler 4(2+0+2)

    Sayısal kavramlar, Sayı sistemleri, Mantık devreleri, Mantık ifadelerinin sadeleştirilmesi, Bilişimsel devreler, Flip-flop'lar, Sayıcılar, Kaydedici ve tutucular, Bellek birimleri, Algoritmik durum makineleri, Dönüştürücüler, Sayısal modülasyonlar.

    Zorunlu

    BTP 203 internet Programcılığı I 4(2+0+2)

    Temel internet Kavramları, Web Tasarımına Giriş, HTML Editörleri, Tasarım ve Planlama, HTML, CSS uygulamaları ve DHTML.

    Zorunlu

    BTP 205 Görsel Programlama I 4(2+0+2)

    Kullanılan programlama dilinin program kurulumu, Programlama ortamındaki araçlar, Temel bileşenler ve tanımlamalar, Bileşen özellikleri ve olaylar, Değişkenler, Kontrol deyimleri ve döngüler, Nesneye yönelik programlama temelleri.

    Zorunlu
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster