1. 10.
    0
    vay amk
    ···
  2. 9.
    0
    BTP 211 Bilgisayar Destekli Tasarım ve Modelleme 4(2+0+2)

    Araç çubuklarının tanıtımı, 2D ve 3D çizim elemanlarını tanıma ve kullanma, 2D ve 3D elemanlardan yeni çizim elemanları elde etme, Yapılan çizimler üzerinde düzenleme ve değiştirmeler yapma, Çizimlere hareket verme, Çizimlere ışık, kamera, malzeme giydirme özelliklerini ekleme.

    Program Seçmeli

    DAB 209 Elektronik Ticaret 2(2+0+0)

    Elektronik ticarete giriş, temel terimler ve tanımlamalar, internet ekonomisi ve trendler, elektronik pazar yapısı, işletmeden nihai tüketiciye ve işletmeler arası elektronik ticaret işlemleri; internette pazarlama ve enformasyon, online tüketici davranışı, web üzerinde ürün geliştirme, internette fiyatlandırma, tutundurma, satış teknikleri, e-ticaret ve lojistik yönetimi, internette güvenlik ve yasal çerçeve; uygulama örnekleri.

    Program Seçmeli

    HR 219 Sosyal Davranış Kuralları ve Protokol 2(2+0+0)

    Toplumsal yaşamı düzenleyen sosyal davranış kuralları; nezaket, zarafet ve görgü; resmi protokol; davetler, ziyaretler; tören ve toplantılarda uygulanan protokol kuralları; yazılı ve sözlü iletişimde protokol; iş yaşamında sosyal davranış, giyim-kuşam ve protokol kuralları.

    Program Seçmeli

    iK 209 Girişimcilik 2(2+0+0)

    Girişim, girişimci, girişimcilik; Girişimci ve yönetici (profesyonel yönetici) arasındaki benzerlik ve farklar; Girişimcinin işletme başarısındaki rolü ve önemi; Girişimcilik ve küçük-orta boy işletmeciliği ön plana çıkaran eğilimler; Küreselleşme; Dünyada ve Türkiye'de girişimcilik; Girişimci ve KOBi'lerle ilgili gelişmeler (toplam istihdamda girişimcilerin payı, girişimci sayısındaki değişim); Kadın girişimcilik; Türkiye'de girişimci adaylarına öneriler; Yenilik; Yeni fikirler ve buluşlar; Girişim riskleri; Başarılı girişimcilerden örnekler.

    Program Seçmeli

    iNB 231 Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri 3(3+0+0)

    Sosyal Bilimlerde profesyonel/akademik çalışmalar için gerekli bilgi kaynaklarının toplanması; kuramlardan yola çıkılarak doğru soruların nasıl sorulacağının öğretilmesi; bunların gerçek dünyayla uyuşup uyuşmadığının niteliksel ve niceliksel olarak nasıl test edildiğinin öğretilmesi amaçlanmaktadır.

    Program Seçmeli

    iNG 261 Mesleki Yabancı Dil I 3(2+2+0)

    Bu dersin amacı öğrencilerin ingilizce düzeylerini geliştirmek ve aynı zamanda uluslararası iş ingilizce si ve iş terimlerini anlamalarını ve kullanmalarını sağlamaktır. Bu dersi alan öğrencilerin iş yaşamında temel düzeyde ingilizce kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilmeleri hedeflenmektedir.

    Program Seçmeli

    BS 232 Masa Üstü Yayıncılık 4(3+1+0)

    Masa üstü yayıncılıkta kullanılan Microsoft Publisher 2007 gibi programların kullanımı, Yazı yazma teknikleri, Yazım kuralları ve noktalama işaretleri, Resmi ve ticari yazışma şekilleri, Rapor yazma esasları, Yazışma teknikleri, Dosyalama ve arşivleme teknikleri.

    Program Seçmeli

    BTP 210 Programlama II 4(2+0+2)

    Microsoft.Net ortamında yazılım geliştirme. Grafik ortdıbına geçiş ve temel grafik fonksiyonlarını kullanarak grafik oluşturma. Programlama dilinin sağladığı olanakları kullanarak bilgisayarı kontrol edebilme, uygulamalar.

    Program Seçmeli

    BTP 212 Mikroişlemciler / Mikrodenetleyiciler 4(2+0+2)

    Mikrobilgisayar sisteminin genel yapısı, Mikroişlemciler ile mikrodenetleyicilerin karşılaştırılması, Mikroişlemci/Mikrodenetleyici sisteminin kurulması, Programlamaya giriş, Giriş-çıkış işlemleriyle ilgili temel kavramlar, Giriş-çıkış aygıtlarını programlama, Sayıcılar-zamanlayıcılar, Kesilim(Interrupt), ADC/DAC uygulamaları.

    Program Seçmeli

    HR 104 Grafik Tasarım 4(2+0+2)

    iletişimde grafik düzenleme, Reklamcılık ve Halkla ilişkilerde görsel imajın gücü, grafik imajda estetik, renk, çizgi, ton, biçim. izleyiciyi ikna etmede kullanılan logo oluşturma ve görsel imaj. Grafik tasarım ve uygulamaları.

    Program Seçmeli

    iNG 262 Mesleki Yabancı Dil II 3(2+2+0)

    Bu ders iNG 261 dersinin devamı niteliğinde olup, öğrencilerin bir önceki derste edindikleri iş yaşamında ingilizce kullanımı ile ilgili yabancı dil bilgi ve becerilerini pekiştirmelerini ve geliştirmelerini amaçlamaktadır.

    Program Seçmeli

    iŞ 204 Meslek Etiği 2(2+0+0)

    Etiğin tanımı, önemi; Toplumda etik davranışı etkileyen faktörler; işletmelerde etik kurallar; Sosyal sorumluluk, iş yaşdıbını düzenleyen yasalar, Tüketicilerin- çalışanların- çevrenin korunması; Özel yaşamın ve bağımsızlığın korunması, Ticari sırlar, Reklam ve bilgilendirmede etik kurallar.

    Program Seçmeli
    Tümünü Göster
    ···
  3. 8.
    0
    formattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
    ···
  4. 7.
    0
    BTP 207 işletim Sistemleri ve Teknik Destek 4(3+1+0)

    Çok kullanıcılı işletim sistemini tanıyabilme ve kurabilme, Dosya ve dizin işlemleri, Yönetim sistemi, Internet araçları (Mail, FTP, Telnet gibi yazılımlar), Çok kullanıcılı işletim sistemi kurulumu ve ayarları.

    Zorunlu

    HR 105 iletişim Bilimlerine Giriş 3(3+0+0)

    Bu dersin amacı öğrencilere iletişimin temel sürecini, çeşitli tanımlarını, farklı iletişim kategorilerini ve türlerini, iletişim teknolojilerinin gelişimi, temel iletişim modellerini öğretmektir. Derste ayrıca iletişim araştırmalarının tarihsel gelişimi, amaçları ve temel yöntemleri ele alınacak ve iletişimin bir bilim olarak sosyoloji ve pgiboloji başta olmak üzere diğer sosyal bilimlerle ilişkisi irdelenecektir.

    Zorunlu

    TAR 201 Atatürk ilkeleri ve inkılâp Tarihi I 2(2+0+0)

    Türk inkılâbının tarihi anlamı ve önemi; Türk inkılâbını hazırlayan koşullar, ortam ve gelişmeleri; Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Ulusal Kurtuluş Savaşı; Ulus egemenliğine dayalı tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin kuruluşu; Atatürk'ün dahi asker, büyük devlet adamı ve inkılâpçı kişiliği ile teşkilatçılığı.

    Zorunlu

    BTP 202 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri 4(2+0+2)

    Yapısal sorgulama diline giriş, Komutlar, Veri tipleri, Dosya yapıları, Dosya yapılarına erişim, Dosyalar üzerinde işlemler, Dosyada sıralama, Dosyada arama, Dosyada listeleme, Tablolar, Sorgulama, SQL, Formlar, Makro hazırlama, Rapor hazırlama, Web bağlantılı veritabanı oluşturma.

    Zorunlu

    BTP 204 internet Programcılığı II 4(2+0+2)

    Dinamik web sayfaları ve CGI Dilleri, HTML form komutları ve skriptleri, php ve mySQL çözümleri, Sunucu ayarları, Veritabanı kullanımı, internet uygulamaları, Web sitesi güvenliği.

    Zorunlu

    BTP 206 Görsel Programlama II 4(2+0+2)

    Bileşenlerin ileri düzey kullanımı, Çok formlu uygulamalar, Veritabanı oluşturma, Oluşturulan veri tabanına ulaşma, Veri girme, Sorgulama ve raporlama, Kullanılabilir bir veri tabanı planlama ve yazılımını hazırlama, internet uygulamaları.

    Zorunlu

    BTP 292 Bitirme Projesi 4(0+4+0)

    Öğrenciler seçtikleri konularla ilgili, bilimsel bir projede aranan tüm niteliklere sahip bir çalışma yaparak, derledikleri kuramsal bilgileri, yaptıkları araştırmalarla ve uygulamalarla destekleyerek bir proje hazırlarlar.

    Zorunlu

    KGS 290 Kültürel Gelişim Semineri 0(0+1+0)

    Bu dersle, öğrencilerin sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal açıdan bilgilenmesi, kendi alanlarında tanınmış saygın kişilerin görüşlerini öğrenmesi, böylece sentez ve değerlendirme yeteneklerini geliştirmesi amaçlanmaktadır. Bu derste öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca üniversitede düzenlenecek etkinliklere katılımı değerlendirilecektir. Öğrenciler her yarıyıl en az 2 ve dört yarıyılda toplam 8 etkinliğe katılarak dersin gereklerini yerine getireceklerdir.

    Zorunlu

    ST 202 Staj II 0(0+0+0)

    Bu programda okuyan öğrencilerin iki yıl boyunca gördükleri teorik dersleri yerinde uygulamak amacıyla gerek özel gerek kamu kurum ve kuruluşlarında yaptıkları staj eğitimi sonunda bu eğitimle ilgili olarak hazırladıkları Staj Defteri ve Staj Raporları ile işyeri raporlarının değerlendirilmesini kapsamaktadır.

    Zorunlu

    TAR 202 Atatürk ilkeleri ve inkılâp Tarihi II 2(2+0+0)

    Türk ulusunun bütün kurumları ve değerleriyle çağdaş uygarlığın da üstüne çıkma çabaları, Atatürk ilke ve inkılâpları; Atatürk düşünce sistemi; Atatürk döneminde Türkiye'nin iç ve dış politikası; ikinci Dünya Savaşı ve Türkiye; Türkiye'de çok partili döneme geçiş.

    Zorunlu

    BE 101 Beden Eğitimi I 0(0+1+0)

    Herkes için spor kavramı ve genel ilkeleri; fiziksel antrenman; kişiye özel antrenman planlaması; esnetme; kuvvet, genel kuvvet, özel kuvvet, maksimal kuvvet, çabuk kuvvet antrenmanlarının genel prensipleri; kuvvette devamlılık; sürat, dayanıklılık, esneklik ve koordinasyon antrenmanlarının genel ilkeleri.

    Program Seçmeli

    GS 101 Güzel Sanatlar I 0(0+1+0)

    Ülkemizde ve dünyada güzel sanatlar alanında verilen eserler; Doğu ve Batı uygarlıklarının ortaya çıkardığı yapıtlar.

    Program Seçmeli

    BE 102 Beden Eğitimi II 0(0+1+0)

    Bölgesel antrenman ve genel prensipleri; omuz, kol, göğüs bölgelerinin geliştirilmesi için çalışmalar; sırt, bel, kalça ve bacak bölgeleri çalışmaları; sporda beslenme ve genel prensipleri; karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineraller hakkında detaylı bilgiler.

    Program Seçmeli

    GS 102 Güzel Sanatlar II 0(0+1+0)

    Anadolu uygarlıklarının tarihi gelişimi ve Anadolu uygarlıklarının etkilediği diğer uygarlıklar.

    Program Seçmeli

    BTP 209 Programlama I 4(2+0+2)

    Microsoft.Net ortamında yazılım geliştirme, Temel kavramlar, Yapısal deyimler ve komutlar, Döngü, Dallanma ve dizi yapıları, Standart ve kullanıcının hazırladığı fonksiyonlar.

    Program Seçmeli
    Tümünü Göster
    ···
  5. 6.
    0
    oku lan cahil
    biLGiSAYAR PROGRAMCILIĞI

    Ders içerikleri

    BiM 101 Bilgisayara Giriş 3(2+0+2)

    Hesaplama kavramları, üretim ve çoklu ortam yazılımları, dosyalar ve veri saklama; bilgisayar mimarisine giriş, ağlar, Internet. Kelime işlemci, hesaplama yazılımları, veritabanı kullanımı; Ağ sayfası geliştirme ve sunum yazılımları kullanımı.

    Zorunlu

    BTP 103 Teknolojinin Bilimsel ilkeleri 4(3+1+0)

    Malzeme özellikleri, Hook Yasası, Statik, vektörel ve skaler büyüklükler, Kuvvet, hız, ivme, moment; Dinamik, Enerji, iş ve güç, verim, Mekanik ve elektromanyetik dalga hareketi, Elektrik ve manyetizma.

    Zorunlu

    BTP 105 Algoritmalar ve Programlamaya Giriş 4(2+0+2)

    Problem çözümü ilke ve evreleri, Algoritma ve akış şemaları, Programlama ortdıbının kullanımı ve kod yazım kuralları, Sabitler, Değişkenler, Özel kelimeler, Standart veri tipleri, Aritmetik ve mantıksal işlem operatörleri, Kontrol deyimleri ve döngüler, Diziler, Matrisler, Standart fonksiyonlar, Örnek algoritmalar, Grafik.

    Zorunlu

    iNG 161 Yabancı Dil I 4(4+0+0)

    Bu dersi alan öğrenciler kendilerini temel ingilizce seviyesiyle ifade ederek, değişik iş konularında, insanlarla selamlaşmada, talimatları anlama ve vermede, ricalarda bulunmada, telefon görüşmeleri yapabilme ve bunun gibi işlemleri sözlü anlatım ve konuşma aktivitelerini uygulayarak becerilerini geliştirebileceklerdir. Ayrıca konuşma ve dinleme pratiklerine ilaveten, öğrenciler dinledikleri parçadan not alabilme, bazı yazılı metinleri üretme, yazılı talimatlar verebilme ve bazı kişisel mesajlar ile davet mektupları yazabilme, özgeçmiş hazırlayabilme becerilerinide geliştirebileceklerdir.

    Zorunlu

    iŞ 143 Genel işletme 3(3+0+0)

    işletmeciliğin temel ilkeleri, işletmenin çevresiyle ilişkisi ve sorumlulukları, işletme türleri, işletmenin işlevleri, işletmenin kuruluş çalışmaları, işletmelerin kuruluş yeri seçiminde rol oynayan faktörler, işletme büyüklüğü ve kapasite türleri, Büyüklük ölçütleri.

    Zorunlu

    MAT 105 Matematik 3(3+0+0)

    Sayılar: Doğal sayılar, tam sayılar, rasyonel sayılar, gerçek sayılar, karmaşık sayılar. Üslü ve köklü ifadeler, mutlak değer, temel özdeşlikler, birinci ve ikinci dereceden denklem ve eşitsizlikler. Fonksiyonlar, bileşke, ters fonksiyon. Birinci ve ikinci derceden fonksiyonlar ve grafikleri, polinomlar. Trigonometri, trigonometrik oranlar, trigonometrik özdeşlikler, trigonometrik fonksiyonlar. üstel ve logaritmik fonksiyonlar. Limit, süreklilik. Türev ve uygulamaları.

    Zorunlu

    TÜRK 101 Türk Dili I 2(2+0+0)

    Dersin amacına uygun olarak, öğrencilerin özgür ve bilimsel düşünce gücüne ve geniş bir dünya görüşüne sahip bireyler olmalarını sağlamak, ulusal kültürümüzün ve dilimizin evrensel kültür içinde korunarak geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla TÜRK 101 dersinde; dillerin ortaya çıkışı, köken ve yapı bakımından dünya dilleri, Türkçe'nin dünya dilleri arasındaki yeri, Türkçe'nin tarihsel gelişimi, yapı bakımından Türkçe, sözcükleri kök ve eklerine ayırma ve sözcük türetme çalışmaları, anlatım bozuklukları, dilekçe yazma, özgeçmiş hazırlama gibi konular işlenmekte; dersin amacını desteklemek üzere çeşitli romanlar, şiir kitapları, deneme kitapları okunup incelenmektedir.

    Zorunlu

    BTP 102 Bilgisayar Donanımı ve Teknik Destek 3(2+0+1)

    Bilgisayar donanım mimarisi ve işleyişi, Sistem ünitesi ve birimleri, Giriş-çıkış birimleri ve arabirimler, Bilgisayar sistemlerinin montajı, Bakım-onarım, Teknik destek çalışmaları, Arıza giderme, işletim sistemi ile donanım arasında uyum problemleri ve çözüm yöntemleri, bilgisayar performansını artırmak için parça seçimleri ve uyum.

    Zorunlu

    BTP 106 Veri Yapıları ve Algoritmalar 4(2+0+2)

    Özel amaçlar için kullanılabilecek veri tipleri, işaretçiler ve çeşitleri, Kendini çağıran fonksiyonlar, Sıralama ve arama algoritmaları, Kuyruk yapısı kavramı ve işlemleri, Linkli liste kavramı, Linkli liste üzerinde yapılan işlemler, Linkli yığınlar ve kuyruklar, Ağaç yapısı ve kavramı, Bilgisayar portlarını kullanıp kontrol etme.

    Zorunlu

    BTP 108 Bilgisayar Ağ Sistemleri 2(1+1+0)

    Bilgisayar Ağlarına Giriş, LAN ve WAN kavramları, Bilgisayar Ağlarında Kullanılan Kablolar, Ağ Donanım Elemanları, Repeater, Bridge, Router, Anahtarlar ve Ethernet kavramlarının tanıyabilme, Ağ Protokolleri.

    Zorunlu

    iNG 162 Yabancı Dil II 4(4+0+0)

    Bu ders iNG 161'in devamı olup, öğrencilerin iNG 161 dersi dersinde kazandıkları temel bilgi ve becerilerini geliştirmelerini amaçlar. Bu dersin bitiminde öğrenciler, tercihlerini sorma ve belirtme, yön sorma ve verme, gelecekle ilgili tahminler yapabilme, muhtemel olaylar hakkında konuşabilme yeteneklerini geliştireceklerdir. Ayrıca bu ders öğrencilerin edilgen çatı ve dolaylı konuşma kalıplarını kullanarak iş mektupları yazabilme pratiğini kazanmalarını sağlar.

    Zorunlu

    MAT 106 Bilgisayar için Matematik 3(3+0+0)

    Mantık ve kümeler, sayı kümeleri. Doğal sayıların ondalık yazılışı, herhangibir tabana göre yazılış, modüler aritmetik. Permütasyon, kombinasyon ve olasılık. Doğrusal denklem sistemleri, matrisler, determinantlar. Vektör uzayları.

    Zorunlu

    ST 102 Staj I 0(0+0+0)

    Bu programda okuyan öğrencilerin ilk yılda gördükleri teorik dersleri yerinde uygulamak amacıyla gerek özel gerek kamu kurum ve kuruluşlarında yaptıkları staj eğitimi sonunda bu eğitimle ilgili olarak hazırladıkları Staj Defteri ve Staj Raporları ile işyeri raporlarının değerlendirilmesini kapsamaktadır.

    Zorunlu

    TÜRK 102 Türk Dili II 2(2+0+0)

    Anadilini doğru kullanma becerisini kazandırmak; bu beceriyi kazanarak üniversiteye gelmiş olan öğrencilerin de bu alandaki yeteneklerini geliştirmek amacıyla düşünce üretme ve düşündüğünü yazmanın esas olduğu derste, noktalama işaretleri ve imla kuralları, kompozisyon kuralları, yazı türleri örneklerle ele alınmakta ve bunlarla ilgili yazma çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca çeşitli romanlar, şiir kitapları ve tiyatro eserleri okunmakta ve incelenmektedir. Sınıfta okuma tiyatrosu yapılarak, çeşitli diksiyon teknikleri ile uygulamalı vurgu ve tonlama dersleri yapılmaktadır.

    Zorunlu

    BTP 201 Sayısal Sistemler 4(2+0+2)

    Sayısal kavramlar, Sayı sistemleri, Mantık devreleri, Mantık ifadelerinin sadeleştirilmesi, Bilişimsel devreler, Flip-flop'lar, Sayıcılar, Kaydedici ve tutucular, Bellek birimleri, Algoritmik durum makineleri, Dönüştürücüler, Sayısal modülasyonlar.

    Zorunlu

    BTP 203 internet Programcılığı I 4(2+0+2)

    Temel internet Kavramları, Web Tasarımına Giriş, HTML Editörleri, Tasarım ve Planlama, HTML, CSS uygulamaları ve DHTML.

    Zorunlu

    BTP 205 Görsel Programlama I 4(2+0+2)

    Kullanılan programlama dilinin program kurulumu, Programlama ortamındaki araçlar, Temel bileşenler ve tanımlamalar, Bileşen özellikleri ve olaylar, Değişkenler, Kontrol deyimleri ve döngüler, Nesneye yönelik programlama temelleri.

    Zorunlu
    Tümünü Göster
    ···
  6. 5.
    0
    http://www.dogusuniversit...gramciligitumdersleri.com
    ···
  7. 4.
    0
    up
    ···
  8. 3.
    0
    up
    ···
  9. 2.
    0
    am züt meme
    ···
  10. 1.
    0
    doğuş üniversitesi bilgisayar programcılığı tüm dersleri nelerdi lütfen yazın hayati bi durum şuk köpeğiniz olsun amk
    ···