1. 1.
    +4 -1
    Bir döneme, adını altın harflerle yazdıran kişilerin en önemlileri arasında gelir Atsız.

    Bir döneme, adını altın harflerle yazdıran kişilerin en önemlileri arasında gelir Atsız.
    Usta kalem Atsız’ın, okuyanı kendi dünyasına çeken büyük bir yazarlığı ve şairliği, ne yazık ki birçok çevre tarafından görmezden gelinmiş ve o yalnızca bir “siyaset adamı” olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Oysa Atsız, hiçbir zaman siyasete girmemiş, yalnızca ömrünü adadığı Türk sevdasını kalemiyle yüceltmeye çalışmıştır.

    Roman ve şiiri herkes yazabilir; fakat yazdıklarıyla milyonlarca genci harekete geçirip, bir düşünce akımı yaratarak yaşadığı döneme damgasını vurmak güç iştir. işte Atsız, bunu başarabilmiş bir şahsiyettir. Şiirlerinin çok azında aruz veznini kullanmış, geri kalanında hep milli ölçümüz olan hece ölçüsünü kullanmıştır. Ayrıca şiirleri yalnızca Türkçülüğü konu almamıştır. Sevgi ve ayrılık konulu şiirleri de vardır.

    ibnülemin Mahmut Kemal inal'ın "atlıyı atından indirecek kalem sahibi" diye tanımladığı, 17'si akademik nitelikte tarih çalışması olan, 35 kitap ve pek çok şiirin sahibi Atsız, 1975 senesi Aralık ayında kalbine yenik düştü. Söz konusu olan bu içerikte Atsız'ın ön yargılarla, okunmayan, ancak okunduğu zaman insanı derin bir hülyaya sürükleyen on güzel şiirini paylaşmak istedik. Kesinlikle siyasi ve ideolojik bir amaç gütmeden, bütün güzel Türk şairlerini saygı ve muhabbetle
    andığımız gibi Atsız'ı da muhabbet ve özlemle anıyoruz...
    ···
   tümünü göster