/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Kürt Mitolojisi baskı 3
    ————————————————————————————————-
    Barzotheon'un ölümünün ardından Barzoki halkı zamanla yok olmaya yüz tutmuştur. Barzoki halkını koruyacak bir Tanrı kalmadığında Kürtoki halkı Kürtanya üzerinde üstünlük sağlamış ve bütün bölgeyi ele geçirmiştir. Azınlık olarak yaşayan Barzokiler, Kürtokiler tarafından köle ve ciks işçisi olarak kullanılmıştır.
    Rojdamis'in doğumunun ardından Kürtanya'da doğan kız çocuklarına Rojda adı verilmeye başlamıştır ve bütün Kürtoki kızların isimleri Rojda olmuştur. Kürtoki halkı kendi kararlarını veremeyen ve özgüveni olmadan yaşayan züğürt bir halk olarak yaşdıbını sürdürmüş ve Züğürtos'a ibadet etmeye devam etmişlerdir.
    Tanrılarına ibadet gereği Kürtoki kabilesi önüne gelenle cinsel ilişkiye giriyor ve çocuk yapmak için sıraya giriyorlardı. Kürtoki halkı kısa zamanda çok fazla nüfusa sahip oldu ve ekonomik olarak çöküşe geçti. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan kısım en zenginler arasında yer almaktaydı fakat yiyecek kıtlığı kaçınılmazdı.
    Rojdamis bereket Tanrıçası olarak adlandırılırdı. Kürtoki halkı Rojdamis'e ibadet için sarımsak banyosu yapar ve kıllanma uykusuna yatarlardı. Fakat tüm ibadetlerine karşılık olarak Rojdamis'ten bir işaret ve bereket göremeyen Kürtoki halkında ayaklanmalar yaşandı. Bazı kesimler Tanrılara isyan ederken bazı kesimler isyancıları bastırmak için işkenceler uygulamaya kalktı. Birbirine giren halk ikiye bölündü ve Kürtoki halkında ilk bölünme bu şekilde yaşandı.
    Rojdamis Barzotheon'un kanını taşıyordu ve Kürtoki halkının bu durumu karşısında sessiz kalmadı…
    Kürt Mitolojisine Giriş
    3. Baskı
    optimus p.
    ···
   tümünü göster