/i/Acil

  1. 1.
    +1 -1
    Eleme Sallama Metodu -1

    Bu Metodumuzda şıkları , degişik ama basit bir yöntemle eleme mantıgı ile eleyerek dogru cevaba ulaşmaya çalışacagız. Bu tür sorularda metodumuzun can alıcı noktası soruda sorulan altı çizili kelimedir; yani hangisi yanlıştır ?
    ifadesi kullanılması metopdumuzun çıkış noktasıdır. Onun için bu altı çizili kelimeye lütfen dikkat edelim. Soru bizi ilgilendirmiyor, ister açı ister alan isterse başka bir şey olsun , mantıgımız tektir. Bu metodumuzun tutma olasılıgı ise yaklaşık olarak '' %85'dir.

    Ana Mantık:
    Şıklarda bulunan karakterleri bölümlere ayırıyoruz. Bu bölümlerde en çok kullanılan karakteri, doğru cevabımızın içerisinde
    yer almayacak şekilde o şıkları eliyoruz ve bu şekilde doğru cevaba ulaşıyoruz.

    Bi örnek üzerinde inceleyelim.

    1.Bölge 2.Bölge
    A) ( XZ ) ( XY )
    B) ( XY ) ( YT )
    C) ( XZ ) ( XT )
    D) ( XZ ) ( TZ )
    E) ( YT ) ( XT )

    Sorumuzda bulunan (XZ), (XY) , (TZ) .. vs. bunların her birine karakter diyoruz. Bu karakterler herhangi bir şey olabilir, önemli olan mantıgı kapmaktır. Bu karakterlerin ilk satırlarına 1.Bölge , ikinci satırlarına ise 2.Bölge diyoruz.

    Geleli çözüme;
    1.Bölgede en çok olan Karakter; XZ Bu karakter de A,C,D şıklarında bulunmaktadır. Yani demektir ki doğru cevabımız bu şıklardan birisi değildir. Hani demiştik ya , birbirine yakın olan şıklar doğrudur. Halbuki biz yanlış olan şıkkı arıyoruz ; çünkü soruda bize
    hangisi yanlış diye soruyor.

    2.Bölgde en çok olan Karakter; XT. Bu karakterde C ve E şıklarında bulunuyor. Yani bu demektir ki doğru cevabımız bu şıklardan birinde olmayacak.

    Peki geriye ne kaldı ?
    A,C,D,E şıklarını eledik . Geriye sadece
    B şıkkı kalıyor.
    Yani yanlış şık
    Altı çizili kelimeye dikkat edelim
    LÜTFEN ''

    Örnek:
    ÖSS 2001 SAYISAL, 32.SORU
    ···
   tümünü göster