/i/Korkunclu

Korkularımız yaşamımızı yönlendirir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 251.
    +4
    hoca ben ona yalvarırken namaza durdu. kafasını son secdeye koyduğunda ikindi ezanına kadar kaldırmadı. bu arada dışarı çıktığımda davud ortalıkta yoktu. köyün arkasında tepeler vardı. davut cinlerin köyü basacağı yere doğru gidip nöbete durmuştu. bir ara köyden kaçıp saklanmak istedik, ama köy bizim için en güvenli yerdi. hoca köyden ayrılan ifritin kucağına düşer dedi. ne yapacağımızı ne edeceğimizi bilmiyorduk. köyde yaklaşık 20 hane vardı. tuvaletler, barakalar, ahırlar vs işin içine katınca 35 e yakında içinde saklanacağımız yer vardı. hoca ikindi ezanını okuduktan sonra yanımıza geldi.

    kargayı salın al karısı bulup saçlarını getirsin buraya dedi. hoca kargayı saldı. al karısı saçını düğüm düğüm edip köyün girişindeki ağaçlara asacaktık. hoca davuda bir yer gösterip buraya işemesini istedi. benim koluma bir çizik atıp davudun işeğini yere damlattı. çok zaman geçmeden karga ağzında bir tutam saç ile döndü. cübbeli hoca karganın gözlerine bakıp hayvanı terk et dedi. içindeki al karısının oğluna seslenmişti. karga önce huysuzlanıp sonra uçarak uzaklaştı. aradan bir dakika geçmedi ki, 17 - 18 yaşlarında sol tarafı felçli bir çocuk belirdi. suratı orantısızdı. bir gözü diğerinden büyük, ağzında dişleri yoktu. sol tarafı felçti.

    hoca beni yanına aldı, diğer iki hocanın camide kalmasını istedi. hocalar ikindiyi kıldıktan sonra okumaya başladılar. cübbeli hoca, sabah ezanını duymadan yer bile yarılsa okumayı kesmeyin dedi.

    al karısının oğlu ile davudtan çatılara çıkmasını istedi. al karısının oğlunun boyun benden kısaydı. felçli haline aldırmadan çok hızlı hareket ediyordu. davud ise daha önce sölediğim gibi benden çok daha uzun ve iriydi.

    biz hocayla caminin arkasındaki ahırın kapısına geldik. hoca eline avuç avuç at pisliği alıp benim diz kapaklarımdan aşağısına sürmeye başladı. sonra yerden bir avuç toprak alıp toprağa bişeyler söleyip üfledikten sonra başımdan aşağı döktü. bu binanın etrafında 7 tur at ve öğreteceğim kelimeleri söyle dedi. bu kelimeleri söyleyemeyeceğim, yanlış telaffuz ile başınız derde girmesin.

    hocanın dediklerini yaptım. o ara hava kararmaya başladı. korkudan başım dönmeye başladı. hocaya naapacağımızı sordum. yedi emini çağıracağız dedi.
    ···
   tümünü göster