/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    bos laf. insanlar dunyaya bi kere dunyaya geliyo, guzel yasamak istiyo. yok gurur, yok turkculukmus, yok kurtculukmus.
    ···
    1. 1.
      0
      Eger yasadigin topraklari korumak icin bise yapmadiysan bana yasadigini kanitlayamazsin. Biz bu topraklari dedelerimizden miras, evlatlarimizdan ödünç aldık.
      ···
    2. 2.
      0
      abim, yasiniz genc. yasadigin topraklari korumak icin bu millet talanci akp'yi basa getirdi. toprak korumak icin guclu olmak lazim, itibar sahibi olmak lazim. bunlar icin de bilimde, sanatta, teknolojide, tiyatroda, sporda, ... basarili olman lazim. bunlarda iyi olmak icin hukuk, demokrasi, esitlik, seffaflik, ozgurluk lazim. senin milletin hicbir gelismis ulkenin vize vermedigi, yoksul, cahil bir millet. bu dediklerimi anlayacaklar da, uygulamaya baslayacaklar da, faydasini gorene kadar sabredecekler de. olme essegim olme. o yuzden daha once ayrintilari ile yazdigim bi yazida, turkiyeden besyuz sene bi gibim olmayacagini yazmistim. ayrica dedelerimizden miras, evlatlarimizdan odunc gibi basit alaturka edebiyatlara girmeyelim.
      ···
      1. 1.
        +1
        Osmanli zamanindaki cehaletle bile bir devrim yapılıp cumhuriyet kurulduysa, şuan hayli hayli olur. Türklerin bence tek sorunu şuan lidersizlikdir. Teknoloji sanat bilim vs alanlarindaki gelişmeler konusunda haklisin, çok gerideyiz. Ama en azindan arapçilar yada kürtçuler kadar geride değiliz.
        ···
      2. 2.
        -1
        yanlış biliyorsun. kürtler ciddi ciddi okuyorlar. bizim boş kafalı türk gençlerinin kitap falan okuduğu yok. devrimci olan onlar. bizim eli gibinde gezen dingiller değil.

        not: beşiktaşlıyım.
        ···
      3. 3.
        0
        Bende tam tersini savunuyorum kardeşim. En bilgili kürt halkı en cahil türk toplumundan daha beterdir. Kürtçülüğün dibindeki yerleride gördüm.
        ···
      4. 4.
        +1
        Osmanli zamanindaki cehaletle devrim felan yapmamis hafiz. Bakarsan gecmise, ortaya cikip ben sizin liderinizim diyen herkesin pesine takilmis, desteklemis. Menderesin pesine takilmis, o asilinca helal olsun diye orduya sahip cikmis. Demirele kurtar bizi baba demis, darbe yapilip koltuktan inince bu sefer ordu cok yasa nidalari atmis. Bugun dexer var, o gidince de baskasi olacak. Cunku gelismis toplumda lidersizlik vs olmaz. Gelismis toplumun lideri hukuk ve demokrasidir. Bir hemsirenin gorevi ve yapmasi gerekenler ne kadar aciksa, bi basbakanin veya milletvekilinin yapmasi gerekenler de o kadar aciktir. Milletvekilligi bir meslektir. 21. yuzyilda lider pesinde kosup hala devrim vs gibi romantik dusuncelerle yasayanlardan bi gibim olmaz. Olsaydi kuzey korede olurdu dedigin, al liderse lider, itaatsa itaat. Bu millet yuzunu batiya donecek, sabredecek ve kurtulacak. Bunun alternatif yontemi yok, hersey denendi tarihte. Bu millet tarihi rehber olarak, hatalarindan ders cikarma araci olarak kullanacak, propaganda araci olarak gormeyecek ve kurtulacak. Yoksa boyle debelenmeye devam.
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster