/i/Devlet

  1. 1.
    +5 -1
    ulan bizdeki atatürk sevgisini anlayamazsınız.o yüzden çamurlu ellerinizi ve yalancı dillerinizi toplayıp gibtirolun gidin. atatürk türkün gücünün sembolüdür. öyle 500-1000 sene önce değil. yakın tarihteki kahramandır. zütüyle konuşan insanlar topluluğu.
    ···
    1. 1.
      +1 -4
      sendeki atatürk sevgisi, hepimize dikte edildiği gibi ilkokuldan beri verilen eğitim sebebiyledir.
      mustafa kemal ile türkün gücü aynı cümlede kullanılmamalı bence. türk cihangirdir, mustafa kemal ise statükocu, hatta hep azına razıdır.
      misak-ı milli için bile "misak-ı milli diye çizilmiş 1 hudud yoktur. o hudud, milletin menfaatidir" diyebilmiştir, hem de mecliste...
      çıkarı için sürekli görüş değiştiren 1i bizim tarihimizi ve gücümüzü yansıtamaz diye düşünüyorum
      ···
      1. 1.
        +1
        sen öncelikle kendini bulamamışsın arkadaşım. misal beyazı sevmem siyah şahanedir dersin. şimdi soruyorum atatürk önderlik ve komutanlık yapmasaydı bu insanları kim yönlendirecekti? padişah desen ülkeyi satmış. komutanlar desen ordular terhis edilmiş silahlar teslim edilmiş. deden?
        ···
      2. 2.
        +1 -1
        mustafa kemal kadar değerli komutanlarımız vardır. kazım karabekir, fevzi çakmak, refet bele, rauf orbay... bunlar ilk planda akla gelenler...
        padişah ülkeyi nasıl satmış olabilir ki ? padişahın ülkeyi satması ile, babanın evinizi satması (yakması) aynı şeydir; anlamı yoktur.
        ingilizleri kullanarak en az zararla atlatmaya çalışmak başka 1 şey, senin dediğin başka 1 şey. mustafa kemal de, 1918'de "ingilizler kadar hayırsever 1 dost bulunamayacağını" söylemiştir ortağı olduğu gazetedeki açıklamasında.
        mustafa kemal yapınca "taktik", padişah yapınca "ihanet". bunlar ancak siyasi çekişmelerdir, gerçeği yansıtmaz.
        komutanlar karar vermedi ki orduların terhis edilmesine ? bu ateşkes'in hükümleri arasındadır. bu ateşkesi isteyenlerden 1 tanesi de, filistin/suriye cephesinde bozgun yaşayan mustafa kemal'dir. durumun çok kötü olduğunu ve acilen anlaşma yapılmasını istemiştir.
        kurtuluş savaşı dönemini ayrıntılı olarak araştırmanı öneririm. mustafa kemal, hazır olan 1 ayaklanmanın tek çatı altında toplanması için çalışmıştır. hiç 1 şeyi yoktan var etmiş değildir, sadece pişmiş yemeği servis etmiştir.
        ···
      3. 3.
        +2
        yav ben hala seni anlamadım sen bu kafayla düşününce atatürkün yerine fevzi çakmak kurtarsaydı vatanı o zamanda atatürk 2.planda derdin. yani senin derdin ne çözebilmiş değilim. atatürkü seviyorum suç mu?sende git fevzi çakmağı sev. bana ne!!!ama sanıyorsan ki sen konuşunca atatürk sevgimiz azalacak hayır inadına derinleşecek. attığın çamur ancak senin elini kirletir.
        ···
      4. 4.
        0
        benim yapmaya çalıştığım şey, bize tarih diye anlatılan masalların, gerçekler karşısında yargılanmasına katkıda bulunmaktır.
        herkes istediğini sevebilir. bununla birlikte sevgi sandığımız şeyin, stockholm sendromu imişçesine, nerdeyse bebekliğimizden beri beynimizi yıkarcasına verilen bilgiler olmadığına emin olmak isterim.
        kurtuluş savaşı dönemini araştıran birisinin, mustafa kemal'e olan sevgisinin (ki bu aslında tapıcılıktır) azalmaması mümkün değildir. "her şeyi yoktan var etti" denilen kişinin, aslında ocakta pişen aşa şeflik yapması konusunda bilgiler edindikçe, düşman bildiğimiz ingiltere, fransa ve italya ile işin başından beri dirsek temasında olduğunu gördükçe; osmanlı'nın yıkılması, saltanatın ve hilafetin kaldırılması ile, yerine 1 mit, 1 tabu, 1 kült konulmasını olduğu konusunda düşünmeden edemiyor insan.
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      0
      6.1.2. başka bir şey yerine... 1 yazmış bu ağır bir kekodur ve gözü kapalı Atatürk düşmanıdır.. Hiç birşeyi sorgulamazlar ama ne hikmetse bir tek Atatürk'ü sorgularlar. amkdum kertenkeleleri
      ···
      1. 1.
        0
        Keşke yazdıklarında suçlama / hakaret yerine bilgi olsa da, insanlar 1 Şeyler öğrenebilse genç kardeşim
        ···
      2. 2.
        0
        yok yok senin gibi tipleri iyi biliyorum...
        ···
   tümünü göster