/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    Kardeşim bilgim had ve hududunda cevap vermeye çalışacağımBu soru çok klagib mâlum.

    islam inancına göre Allah insanları test eder. Yani kötülük de verir. Hatta sevdiği kullarına daha çok dert sıkıntı verir ki sabredip sevabını arttırsın. Günahlarınında cezasını bu dünyadayken çeksin (Öbür dünyadaki cezanın çok daha azaplı olacağına inanıyoruz).Yani mesele Tanrı'nın kötü olması değil. Kötülük olmayacak ben insanlara kötülük vermiyem gibi bişey yok zaten islamda. Hristiyanlıkta var. Yahudilikte de yok bildiğim kadarıyla.Bu soru zaten Hristiyanlıktan Ateizme geçenlerin +9 sorusu şeklinde hristiyan ülkelerde duyulur.Çünkü onlara göre Tanrı insanlara (Hristiyanlara tabi) zorluk vermiyecek her şekilde koruyacak krallar gibi yaşatacak yani. Amma velakin öyle olmuyor.

    Umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi
    ···
    1. 1.
      0
      Kötülük de veriyor ise bu merhametsiz ve kötü oldugunu gösterir. Hem hadi kötülügude o bilerek veriyor diyelim kendi adıyla insan katline nasıl izin veriyor.

      Not : mesela bir futbolcu bir mac iyi bir mac kötü oynuyorsa bu onun kötü bir futbolcu oldugunu gösterir.
      ···
      1. 1.
        +1
        Verdiğin örnek aşırı saçma
        ···
      2. 2.
        0
        isine gelmedigi için mi
        ···
      3. 3.
        +2
        Sen okumadanmı yazdın okudunda anlamadınmı çözemedim ama bak tekrar yazıyorum.

        Kötülük vermesi kötülüğü sevdiğinin yada bunu onayladığının veya herneyse göstergesi değil ve olamaz. Kötülük yapmayı da iyilik yapmayı da serbest bırakıyor ki insanlar birini seçsin ve o da iyiliği seçeni ödüllendirip kötülüğü seçeni cezalandırsın.Ha demişsinki kendi adıyla kötülük yapılması.E bu sadece onun adını kötü göstermeye yarar başka ne farkı var onun adıyla yapılmayan kötülükten ? Yani al başına ekstra günahı gibi.Hem insanlara kötülük yapıyosun hem de onu kötü gösteriyosun.

        Şöyle de bi örnek vermeye çalışayım düşün ki bir babanın veya annenin iki çocuğu var. Bunların ikisininde önüne açık bariz bi şeker kutusu koyuyor, ordan ayrılmadan önce de "sakın bu şekerlerden almayın.Bu kötü bir davranış ve size bunu yasaklıyorum. Almazsanız döndüğümde size daha güzel ve çok daha fazla şeker vereceğim" (Şekeri istediğinle değiştir aklıma bu geldi ne yapayım) ve çocuklara kendisinin orda olmadığını düşündürecek şekilde çıkıp gidiyor,ama onları izliyor.Şekeri alana kızacak (Şeker almak suçmu diyecek kadar malca bi soru gelmesin lütfen) almayıp sözünü dinleyene de vaadini gerçekleştirip daha güzel ve çok şeker verecek.

        E şimdi bu anne/baba çocuklarına kavanozu kapatıp/ulaşamayacakları yerde bıraksaydı (yada hiç bırakmasaydı) nasıl bilebilirdi ki hangisinin sözünü dinleyip dinlemediğini ? Bu testi yapmaya mecburdu.
        ···
      4. 4.
        +1
        Arkadaş çok mantıklı bi kesit yazmış, Allah eğer kötülüğü yaratmış olmasaydı sınav diye birşeyden söz etmemiz mümkün olmazdı, iyilik ve kötülük mevcut olduğu için sınav oluyor zaten yoksa bi esprisi kalmaz.
        ···
      5. 5.
        0
        6.1.3 helal olsun
        ···
      6. 6.
        0
        Teşekkürler beyler
        ···
      7. 7.
        +1
        iyiligi ve kötülügü yaratıp secimi bize bıraktıysa o zaman bu tanrının pasif oldugunu gösterir dolayısıyla islam yalancıdır
        ···
      8. diğerleri 5
    2. 2.
      0
      Panpa sevdiği kul derken tanrı kullan arasında ayrımcılık mi yapıyor yoksa içest gibi bişey mi?
      ···
   tümünü göster