/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +1 -1
    1)Akademik neden:
    makro ekonomik politikalarda doğru olan ülkenin önce kendi özkaynaklarını kalkınma ve refah amaçlı kullanması yeterli istihdam düzeyi ve kalkınma sağlanamazsa dışardan borç alınma yoluna gidilmesidir. istediğin iktisat profesörüne doçentine sorabilirsin. Neden bi iktisatçıya sorayım dersen bu konuşma biter ve cahilliğin su yüzüne çıkmış olur.

    2)özelleştirilen tüm kurumlar şu an kar etmekte ve haksız kazanç sağlayan, çalışmadan para alan kişiler tespit edilmiş özelleştrmeyle devletin her yıl cebinden çalışmayan kişilere ödediği onlarca tl ler devletin cebinde kalmıştır.Bu uygulamanın bence yanlış tarafı özelleştirme adı altında işçinin hak ettiğinden daha az bi ücrete çalıştırılmasıdır.Bu konunun düzeltilmesi ise sendikalara düşmektedir.

    edit: ,kardemir aş, tekel vs vs... gibi işletmeleri özelleştirmeden önce ve sonrasını inceleyin. özelleşmemesine rağmen iç düzeltmelere gidilen kurumlarda vardr bkz TRT.
    ···
    1. 1.
      -1
      Kardeşim en basiti internet. Ben bu parayi zaten oducem. Devlete oderim devlet kazanir. Neden araplar kazansin? Ekonomiyi soyonizme göre yorumladilar diye satmak zorunda mıyız? Ben yüz liralik elektrik faturasina 40 lira vergi odemek zorunda mıyım? Herseyi sat. Para nerden kazanacaksin? Vergiden. Yetmez. Borc alacaksin. Yetmez. Faiz odeyeceksin. Eeee? Böyle yonetilir mi ülke? Kapitalizme karsi tezler üretildi. Milli görüşü inceleyin
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Kardeşim özelleştirmelerin yabancılara yapılmasına ben de karşıyım , verdiğin güzel bir örnek. Telekoma giden paranın yarısı araplara gidiyor , ülke içerisinde kalsa çok daha güzel olurdu.

        Ama yerli iş adamlarına satılan işletmeler çok kazandırdı devletimize. Babamın çalıştığı fabrikadan bilirim , zarar eden fabrika yerli bir işadamı tarafından satın alındı ve kar üstüne kar yaptı adam. Adamın kazanması demek , devletin de kazanması demek sonuçta.

        Kısacası , akpartiyi çok da itin zütüne sokmamak lazım. Bayağı işler de yaptılar adamlar. +'ları , -'lerini geçiyor bence.
        ···
      2. 2.
        -1
        oğlum sen ne mal bi insansın lan ahahahaha
        ···
   tümünü göster